Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Репортажна фотография (фотожурналистика)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Репортажна фотография (фотожурналистика)

Предлагам да си направим една тема-галерия с любимия ми жанр - репортажна фотография по актуални обществено-политически теми т.е. press фотография или фотожурналистика. Пък и повечето май си снимаме разнообразни видове репортажни снимки. Все пак ми се иска тази тема да е точно за press фотография, а не просто какъв да е репортаж. Така или иначе последните дни у нас предлагат едно съвсем широко поле за упражнения в този вид снимане, даже гледайки Фейсбука всеки втори се упражнява по тази тема къде добре, къде не толкова.

Аз ще започна с някои мои снимки от последните две седмици надолу. Също моля, макар и снимките да са по обществено политически теми, тук да дискутираме само фотография - има си друг форум за политика. Ако някои иска да изрази политически пристрастия, нека се опита да го направи в снимките си, както всеки фотограф го прави съзнателно или не. Както и нека не оспамваме темата с всичките снимки от картите си...

Последно редактирано от damon; 01-07-13, 21:34.
    LZ2NKM

От: Репортажна фотография

Имам си една любима, от времето на "седянката":
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0478-1.jpg
Прегледи:1
Размер:113.7 КБ
ID:5497348
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

От: Репортажна фотография (фотожурналистика)

Само снимки ли приемате? Тук се опитах да покажа мащаба на протеста в 20тия му ден, чрез поредица от снимки.

Нещо не зацепвам много този жанр... Какво е press фотография? Снимки, които отразяват събитето по подходящ начин за поместване в медия ли?

Коментар

Една от мен. Водача на мотоциклетният поход във Варна през зимата

Име:_DSC0059.jpg
Размер:104.0 КБ
ID:5498675
        ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от iassen Преглед на мнение
          Нещо не зацепвам много този жанр... Какво е press фотография? Снимки, които отразяват събитето по подходящ начин за поместване в медия ли?
          И аз малко съм го написал лошо. После го редактирах и добавих фотожурналистика. Най-общо репортажи снимки от по-важни събития, а не просто репортаж от разходката ни в планината. Това имах предвид.
          LZ2NKM

Коментар

Опитах се да направя репортаж. Даже интервюта взех.

Име:DSC07975.jpg
Прегледи:2
Размер:159.8 КБ
ID:5499739Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC07973.jpg
Размер:165.6 КБ
ID:5499740Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC07897.jpg
Размер:101.1 КБ
ID:5499741

Коментар

Пожара в парк Боровец -Ямбол

Име:_DSC0634_pojar.jpg
Прегледи:2
Размер:126.5 КБ
ID:5515570
              ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Сега видях тази тема, много е интересна.
                За огромно мое съжаление след 20 и повече години все сме си на същото място...
                Позволявам си да ви покажа някои снимки от моя фото архив.
                За съжаление са с много лошо качество - сканиран след години филм, сниман с руска лентова сапунерка Ломо.
                Но пък припомнят какво беше в лятото на 1993 г. - гладната стачка на Едвин Сугарев (май беше втората за него, след общата на 39-те пред 1991) и градът на протеста с искания за оставката на тогавашния президент Желю Желев.
                По-младите могат да са изненадани, как за 20 години нищо не се е променило в нещастната ни държава. Има и разлики - тогава бяхме много ентусиазирани и вярвахме, че можем да променим държавата си за по-добро.

Име:F1080010.JPG
Размер:474.4 КБ
ID:5515587

Име:F1080015.JPG
Размер:545.6 КБ
ID:5515588

Име:F1080017.JPG
Размер:556.4 КБ
ID:5515589

Име:F1080020.JPG
Размер:414.8 КБ
ID:5515590

Име:F1080023.jpg
Размер:75.7 КБ
ID:5515591

Име:F1080031.jpg
Размер:104.1 КБ
ID:5515592

Име:F1080033.JPG
Размер:499.7 КБ
ID:5515593

Ако ще представляват интерес, имам и нови снимки от няколко протеста по различни поводи - май се налага да протестираме за все повече неща в последните години.

Коментар

Хубави са снимките

Коментар

Първоначално публикуван от bgrali Преглед на мнение
                    Сега видях тази тема, много е интересна.
                    За огромно мое съжаление след 20 и повече години все сме си на същото място...
                    Позволявам си да ви покажа някои снимки от моя фото архив.
                    За съжаление са с много лошо качество - сканиран след години филм, сниман с руска лентова сапунерка Ломо.
                    Но пък припомнят какво беше в лятото на 1993 г. - гладната стачка на Едвин Сугарев (май беше втората за него, след общата на 39-те пред 1991) и градът на протеста с искания за оставката на тогавашния президент Желю Желев.
                    По-младите могат да са изненадани, как за 20 години нищо не се е променило в нещастната ни държава. Има и разлики - тогава бяхме много ентусиазирани и вярвахме, че можем да променим държавата си за по-добро.

Ако ще представляват интерес, имам и нови снимки от няколко протеста по различни поводи - май се налага да протестираме за все повече неща в последните години.
                    Ама ти все повече ме разбиваш.Браво и Благодаря.
                    Иво (таксито) Андреев
                    0988 91 80 50
                    Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Първоначално публикуван от bgrali Преглед на мнение
                      Благодаря. Снимките са много интересни и аз лично бих се радвал да видя още.
                      LZ2NKM

Коментар

Първоначално публикуван от damon Преглед на мнение
                        Благодаря. Снимките са много интересни и аз лично бих се радвал да видя още.
                        Оказа се, че единствените други, които биха представлявали интерес, са от един от протестите срещу посегателствата към нашите планини от миналата година. Като ми остане време, ще обработя и кача няколко.

Коментар

Ето малко и от мен от зимните протести. Ако ви харесват-имам още 50 Gb

Име:538242_454105777975836_64996024_n.jpg
Размер:75.2 КБ
ID:5519891

Име:35451_454106014642479_109882904_n.jpg
Размер:92.2 КБ
ID:5519892

Име:538211_454773061242441_892956708_n.jpg
Размер:117.7 КБ
ID:5519893

Име:11584_458698687516545_1825981848_n.jpg
Размер:124.3 КБ
ID:5519894

Коментар

Много добре,особенно първата.Давай още!
                            Иво (таксито) Андреев
                            0988 91 80 50
                            Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

След няколко молби от форумци, най-после и аз да се представя.
                              Първо, казвам се Жоро, няма да си давам линка към сайта и фейсбук страницата, защото ще излезе че е реклама. Някой ако се интересува-ще му го пратя на лично съобщение. Нямам джип Регистрирах се във форума, защото ми е интересно и защото виждам че 90% от хората тук си помагат, а не се заяждат помежду си. Добре де, карам от време на време джип но не е мой а е служебен (Тойота Ленд Крузър)
                              Основната ми работа е съвсем различна от фотографията, но преди 5-6 години страшно много се запалих. Изкарах фотографски курсове (всякакви) и след последния-този за фоторепортери, намерих това което искам.
                              Апаратът го нося винаги с мен. Снимам всичко което ми хареса, но най-вече предпочитам репортажната фотография. Снимам за кеф, снимам поръчки, снимам и за една от големите български агенции, т.е. Freelance Photographer съм.
                              Както са казали хората-Всеки луд с номера си. Съпругата ми скача с бънджита, парашути и т.н. и всеки път се учудва като и откажа защото ме е страх. Как можело да ме е страх да скачам с парашут, а да не ме е страх да се бутам насред побоища, камъни, агитки и т.н. Имал съм поръчка за папарашка снимка и съм висял съм като снайперист на покрив 6-7 часа докато „отстрелям” човека.
                              Искам още от сега да предупредя-не ме питайте кой кого е поръчвал (за снимане де). Не обичам да участвам във фотоконкурси (рядко го правя), защото в 90% се знае предварително победителя. Печелил съм (без връзки), но пак казвам-избягвам ги. Предпочитам да си видя моя снимка на първа страница във вестник отколкото да получа грамота за нещо.
                              Публикации т.е. снимки имам на първите страници във всички БГ вестници. Доста публикации в чужди издания. Имам дори снимка в британския SUN.

Име:406254_10151162311666944_1698718622_n.jpg
Размер:113.5 КБ
ID:5558347
                              Обичам да снимам екшън (побоища, протести, спорт). Мразя политиците (ВСИЧКИ). Мразя новоизлюпени богаташи, чалга певици и подобни. След едни мои снимки настана хаос пред столичен хотел и сигурно бях най-псувания човек в София. Но пък си направих снимките Въпреки че не съм отдавна на пазара-имам доста интересни истории за разказване. Но това в следващите постове по-късно.

Име:72613_10151489379096944_860195661_n.jpg
Размер:97.9 КБ
ID:5558349

Име:1010523_10151721119796944_874646256_n.jpg
Размер:59.7 КБ
ID:5558350

Име:1186176_10151825580631944_573020216_n.jpg
Размер:82.2 КБ
ID:5558351

Име:1385709_10151919555586944_333854769_n.jpg
Размер:72.4 КБ
ID:5558352

Хайде стига толкова, че самохвално звучи. Питайте нещо и ако мога ще отговоря.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X