Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какво заснех днес ...
Свий
X
-
Последно редактирано от Пламен Пенов; 14-02-15, 20:23.Няма значение колко бавно се движиш и колко дълго вървиш. Важното е да не спираш. - Конфуций
-
От: Какво заснех днес ...
Стана ми интересно...всъщност къде си мерил да е фокуса, защото...това е огромно отклонение, което дори и на тази бленда не би трябвало да е толкова фрапиращо?Първоначално публикуван от Пламен Пенов Преглед на мнение[ATTACH=CONFIG]778161[/ATTACH]
Сори, фокуса избягал много напред! В роу файла неизглежда така, ама тук лъсна!
Принципно при снимането на пейзажи, може успешно да се използва момента с Хиперфокалното разстояние...http://foto-man.com/foto-trik/137-hi...zstoyanie.html
Поздрави!NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
По-лесния вариант е да затвориш на 11 и да не се стараеш да вкараш в кадър и бомбетата на обувките си
!
П.П. Понеже оставам с впечатлението, че си снимал с ръчнофокусен обектив, който има всички необходими скали, може да пробваш и по съвета на Любо за хиперфокалното разстояние, но блендата да е поне 8.Последно редактирано от коко келеша; 15-02-15, 13:57.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнениеПо-лесния вариант е да затвориш на 11 и да не се стараеш да вкараш в кадър и бомбетата на обувките си
!
П.П. Понеже оставам с впечатлението, че си снимал с ръчнофокусен обектив, който има всички необходими скали, може да пробваш и по съвета на Любо за хиперфокалното разстояние, но блендата да е поне 8.
, другата седмица на поправителен, дано само времето да е с нас!
Няма значение колко бавно се движиш и колко дълго вървиш. Важното е да не спираш. - Конфуций
Коментар
-
Сега се сетих къде ми е грешката, снимах много близо до земята на лайф вю, а там фокуса е в център, и така... като ме домързя да се опъна на тревата това е резултата!Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнениеСтана ми интересно...всъщност къде си мерил да е фокуса, защото...това е огромно отклонение, което дори и на тази бленда не би трябвало да е толкова фрапиращо?
Принципно при снимането на пейзажи, може успешно да се използва момента с Хиперфокалното разстояние...http://foto-man.com/foto-trik/137-hi...zstoyanie.html
Поздрави!Няма значение колко бавно се движиш и колко дълго вървиш. Важното е да не спираш. - Конфуций
Коментар
-
Пламене, не ми се вярва, че картинката от 70Д е толкова зле. Или обектива е последна грижа или нещо се омазва при качването на снимките.Първоначално публикуван от Пламен Пенов Преглед на мнениеДнес е малко по добре
...........Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
,,Вежда се отново как дългият обектив приближава задните обекти, драстично смалявайки реалното разстояние с най-дългия обектив. Похват често използван дори и в пейзажна фотография - примерно по този начин може да се "уголеми" планина, която се намира в задния план.'' - damon
Ей това е обяснението, защо Рила е ,,зарипила градО''...
Последно редактирано от n960; 19-02-15, 04:54.
Коментар
-
Това най-успешно може да се ползва при заснемането на пейзаж в ясен слънчев ден, когато поради липсата на интересни комбинации от облаци, можеш да си позволиш направата на панорама от няколко вертикални кадъра на 200мм да речем
. Е, наличието на заснежения Килиманджаро в кадъра се подразбира от само себе си
.
Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Като малък са ме учили да НЕ ползвам разните дигитални "зумове" и "конвертори" на апаратите. Обикновено само развалят картинкатаПървоначално публикуван от n960 Преглед на мнение... данни за двете снимки - исо 200, f 6,3mm, 135mm
П.П. Апаратчето има опция телеконвертор... по 2...
Моля коментари...
.
Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар