Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Венера и Юпитер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Венера и Юпитер

"Венера и Юпитер ще се доближават максимално през следващите дни, съобщи Би Би Си.
    Въпреки че са на доста голямо разстояние, планетите ще изглеждат само на няколко градуса една от друга на небето - на около два пръста, ако ръката е протегната.
    Венера е по-ярката от двете планети на небето. Юпитер ще остане близо до нея до края на месеца.
    Периодът е активен за любителите астрономи. Миналия понеделник Марс се доближи максимално до Земята. Спектакълът обаче не е приключил, твърдят астрономите. През февруари Луната се виждаше над Юпитер и Венера. Това ще се повтори и в края на март.
    Най-очакваното планетарно събитие за 2012 г. ще е транзитът на Венера в началото на юни. Тогава от някои места на Земята планетата сякаш ще прeминава пред Слънцето."

PS Идеята ми е да се пробваме и ние с фото техниката какво ще съумем да заснемем.
    Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

От: Венера и Юпитер

Аз се пробвах но,апарата е сапунерка.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SDC13449-.jpg
Прегледи:1
Размер:19.2 КБ
ID:5355327
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

Aз от няколко вечери се чудя кои са двете ярки светлини до Орион. Благодарско!

Коментар

Интересно е..
        И жалко - преди години явно съм го учил това, ама или не съм внимавал, или не помня, или ....
        Може ли някой да ми обясни какво значи "небесна сфера"?
        иначе в Уикито има обяснение за еклиптичната орбита, ама някъде се прокъсва нишката на познанието ми

Коментар

Вениии, стига бе.
          Като си отворил уикито доотвори го де
          http://en.wikipedia.org/wiki/Celestial_sphere

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Браво, вчера казаха по ТВ за това небесно събитие, но аз като погледнах от моя балкон нищо не видях, явно не съм гледал в правилната посока. Мерси за снимката.
            LZ1ZAH

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Вениии, стига бе.
              Като си отворил уикито доотвори го де
              http://en.wikipedia.org/wiki/Celestial_sphere
              Така вече ми се изясняват нещата.

Благодаря ти.

Коментар

Първоначално публикуван от Захари Коровски(Zahari007) Преглед на мнение
                Браво, вчера казаха по ТВ за това небесно събитие, но аз като погледнах от моя балкон нищо не видях, явно не съм гледал в правилната посока. Мерси за снимката.
                над Витоша ги видях за кратко (на запад), преди да ги скрие един облак
                Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Първоначално публикуван от drago varvar Преглед на мнение
                  над Витоша ги видях за кратко (на запад), преди да ги скрие един облак
                  Нищо до следващия път, аз съм търпелив, може би или да са били за облак или както казах да не съм гледал в правилната посока(знам на къде е запад)те и това казаха по ТВ-то
                  LZ1ZAH

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X