Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Коментари по темите

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Коментари по темите

    Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
    Скъпи съфорумници!
    Вярно е, че не сме профита и техниката ни не е кой знае каква, но...

    2. След като очевидно снимката не е качествена, няма фокус, изгорели са й цветовете, бледи цветове... Ами защо трябва на всяка цена да я набутваме тук!? Пускайте само най-добрите си постижения!

    3. Ако някой не знае какво означава макро снимка, кажете да обяснявам.
    Здравей колега,явно си модератора на този подфорум.Ще кажа какво мисля,по поставените от теб въпроси.Както сам си отбелязал,ние не сме професионалисти и правим тези снимки за удоволствие.Това което аз пускам(набутвам) във форума,смятам за най-доброто което съм постигнал за даден момент.Със сигурност не всичко е супер качествено и не отговаря напълно на идеята за макрофотография,но аз го харесвам и затова го споделям с останалите.Като изключа снимките на машинни елементи,домашно обзавеждане и салати,всичко останало,макро или не,ми харесва.Абсолютно е възможно не всички да знаят какво е макро фотография,аз получих бегла теоритична насоченост от един твои пост,мисля от преди три месеца,ако не си забелязъл в коментарите на колегите и колежките обективно се отбелязва качеството на публикуваните снимки.Като нещо не е за тук или не е кой знае колко качествено-казват си хората.Струва ми се малко пресилено,след три месеца без коментар на който и да е пост в темата,да се появиш и веднага -"златната ножица".И преди да ноправиш чистката,помисли дали вместо просто да изтриеш нещо,не е по смислено да го преместиш.
    В заключение:на мен темата ми харесва в този и вид,ако смяташ,че нещо не е за тук,реагирай своевременно.От време на време напомняй на колегите що е макрофотография,не всички са челе темата от начало.
    Поздрави.
    Последно редактирано от Stas; 28-06-07, 22:44.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

  • #2
    До: Коментари по темите

    Да, колега, наистина май съм модератор на раздела.
    Като такъв по няколко пъти на ден преглеждам раздела.
    Това, че не пиша много-много не мисля, че е лошо. Напротив! Гледам да се меся колкото се може по-малко, т.к. все пак сме във форум...
    (Един съдия е добър, когато не се забелязва на терена.)

    И въпреки това се намесих в темата за Макрофотография!

    1. Когато се отвори тема "Макрофотография" това предполага, че вътре ще става дума за макрофотография, а не за красивите ни опити за увековечаване на красиви пейзажи... (например)

    2. Има определено снимки, които не са на фокус, което на фона на нашия непрофесионализъм изглежда нормално. Но, все пак - дайте да опитаме да ги фокусираме и тогава да ги публикуваме!

    3. Твоите снимки определено са добри. Не виждам причина да приемаш коментарите ми лично.

    4. Никой не е спрял никого да си пуска снимките. Отвори си нова тема, например "Всякакви снимки" и си пускай в нея точно всякакви снимки. Но когато темата е за макро и хората я отварят с надеждата да видят макро вътре - еми по-добре да няма "всякакви" заблуждаващи кадри.

    5. Като модератор все пак имам някакви задължения и права, дадени ми от админа и бих се отчитал за действията си само пред него. Въпреки това държа на добрия тон и не съм влизал в конфронтация с никого, а и не искам да влизам. Но ще го направя, ако не се спазва добрия тон!

    Накрая, за да не се оливам с писането ще кажа, че нямам нищо против да оставя темата за макрофотография както ти харесва, стига и останалите да са на същото мнение. Много по-лесно ми е да не хващам "златната ножица". Със сигурност!
    ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
    СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

    Коментар


    • #3
      До: Коментари по темите

      Моето мнение е, че снимки без фокус е безмислено да се публикуват. За съжаление обаче непрекъснато се пускат такива.
      http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

      Коментар


      • #4
        До: Коментари по темите

        Stas, имаш право, че заглавието на темата не отговаря на съдържанието... Аз няма да се разсърдя, ако преместиш мои снимки.
        Вярно, че всеки има какво да сподели с останалите и можем да имаме други теми - за цветя, примерно, които явно много хора тук ценим. Теми за "природа", "красотите на България" и "домашни любимци" вече има открити.
        НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
        Omnia vincit amor !

        Коментар


        • #5
          До: Коментари по темите

          Не го приемам лично,метафората със съдята не е лоша и в този дух,можеби трябва да свириш нарушенията навреме.Също така не казвам,че всичко трябва да остане,а че е по добре да бъде преместено а не изтрито.Все пак много от снимките на цветя не са макро,макар и да са направени в този режим на фотоапарата.Това не им пречи да са красиви.
          Накрая,благодаря за положителната оценка за моите снимки,мисля,че всеки пуснал нещо в темата се старае да пусне най-доброто,просто критерийте ни са различни.
          Поздрави.
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

          Коментар


          • #6
            До: Коментари по темите

            поздравления за модератора.... По мое мнение оставя и 80% от снимките които са за триене - липса на фокус, оптични дефекти, лошо качество, липса на каквато и да е композиция и т.н.... За да има хубави снимки в този подфорум е хубаво самите вие да сте малко по критични към снимките си... За сравнение може да гледате съответния раздел във фотосайтовете и да видите как се прави.. Там също са 90% любители и може да научите много неща за фотографията и техниката си.... Ако някой има и питания за всякаква техника и каквито и да е въпроси от фотографско естество може да ми пише на лични, ще отговарям с радост...

            Коментар


            • #7
              До: Коментари по темите

              Благодаря Горби,
              споделям мнението ти.
              Аз лично бих се притеснявал да показвам своя снимка, ако тя просто не е за показване. Но явно за някои хора важи Олимпийския принцип.

              Аз пък гледам да не развалям напълно "Олимпиадата"!
              ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
              СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X