Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да монтираме видео клипчета - видео урок.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да монтираме видео клипчета - видео урок.

Много хора се интересуваха от този въпрос. Направих за тях този видео урок, надявам се да ви е полезен:

Скоро ще направя едно и за програмата Adobe Premiere Pro.

От: Как да монтираме видео клипчета - видео урок.

Супер е урока, ама нещо не ми тръгва тоз мувимейкър....
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Заснемане.PNG
Прегледи:1
Размер:16.6 КБ
ID:5345800
    Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Еми то си пише- или ти е стар компютъра или драйвера на видео картата....

Както казввам към края на филмчето: за видео обработка, особено в HD ви трябва по-новичък компютър (да е не по-стар от 4-5 години).

За по-старите версии на Windows програмата е вградена, но я има и за сваляне: http://windows.microsoft.com/en-US/w...et-movie-maker

Други тактически съвети, които мога да дам са:

1. Изрежете само интересните моменти и гледайте клипчето да е възможно най-кратко, за да не става скучно. Никой не гледа клипчета по 15 мин. возене примерно.
      2. Изберете музиката да е ритмична и по възможност да има бавна и бърза част, за да може да разнообразите действието според това. Примерно в бавната част забавени каданси...
      3. Имайте предвид , че с музиката е много субективно и винаги ще има някой, на който музиката не му харесва и бучи.
      4. Като изсипете всичкия материал в компютъра е добре да прегледате клипче по клипче какво сте снимали, да изтриете тези, в които няма нищо интересно, а другите да преименувате със съответното интересно събитие. Така ще спестите време при отделянето на интересните действия.
      5. Снимайте от възможно най-много ъгли, това което правите. Това ще допринесе за динамиката на клипчето после.
      6. Не прекалявайте с ефектите и преходите. Тези, които са в програмата повечето са много ретро и са по-подходящи за свтбено видео от 90-те.
      7. Подчертавайте ритъма на музиката с действие на отрязъка, с рязък преход или с присветване в бяло или цвят.

Ако мога да съм полезен с още нещо по темата пишете тук.

Успех
      Последно редактирано от iassen; 08-02-12, 10:11.

Коментар

Ето последното клипче, което монтирах:

Цялото съм го направил черно-бяло, като само на силните удъри пускам оригиналния цвят и увеличавам картинта в момента на сблъсъка на 125%. Подчертал съм удърите с 4-5 вида допълнителни звукови ефекти. Гледал съм да насека действието да се връзва с ритъма на музиката. Като цяло песента определя бавните и бързите части, за които забавям каданса.

Коментар

Много добро е клипчето,дори и 15 мин да беше пак щях да го изгледам,ретро стила на музиката и черно-белите кадри много си подхождат ,а това с цветноста при ударите и натъртващия звук е нещото което те държи пред монитора и прави всичко някак си по-забързано и интригуващо
          Kawasaki GTR 1400

Linked brakes are designed for heating your seat,go round a corner,touch your rear brake pedal mid lean,shit yourself......heated seat---simple!!!

Коментар

Отдавна се каня да ти благодаря за урока
            Много лесно и добре обяснено Благодаря.

Коментар

ето какво направих благодаря ти бате ясене!
              eat my dust

Коментар

Браво бате Йонка, добре си го направил. С 2 лопати и 3 кофи пот на това място можете да направите невероятно трасе.

Коментар

ето още едно а как да увелича бързината на клипа
                  eat my dust

Коментар

От ютюб стабилизатора може да ти стане лошо .. Каданса в клипчето - урок на 7:20

Коментар

Здравейте и от мен ... моите клипове обработвам с една програмка наречена "ULEAD VIDEO STUDIO 8" версията навярно е доста стара защото аз я имам от поне 3 години .... преди да започна с нея и аз моделирах с "Windows Movie Maker" и от време на време с "Camtasia Studio 4" /поне тази версия имам/, но възможностите които има "ULEAD VIDEO STUDIO 8" и лесната обработка и монтаж, направо ме отказа от другите програми... единствения недостатък в момента е че не може да обработва видео във формат .mp4 и се налага да конвертирам видеото предварително ,а от там пада и качеството на продукта като цяло.... но ето нещо което съм моделирал с нея както и всичко тук http://www.youtube.com/user/charlie1970gg/videos

Когато видиш че някой спи него буди,само го завий за да не изстине!!!

Коментар

Интересува ме как мога да слагам такиви ефекти. Например да променя контраста туй онуй да станат цветовете като на филма...
                        HONDA XR400R (1996) ---> SUZUKI DR250RS (1991) ---> HONDA CR125 (2003)

Коментар

Първоначално публикуван от rashidov Преглед на мнение
                          Интересува ме как мога да слагам такиви ефекти. Например да променя контраста туй онуй да станат цветовете като на филма...
                          sony vegas, adobe premiere, ili adobe after effects - на мен лично ми е най лесно с първото.
                          When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                            sony vegas, adobe premiere, ili adobe after effects - на мен лично ми е най лесно с първото.
                            Мисля че параметрите на компютъра ми няма да стигат за вегас и ефектса .. премиера какви параметри има?
                            HONDA XR400R (1996) ---> SUZUKI DR250RS (1991) ---> HONDA CR125 (2003)

Коментар

Ето един опит и от мен. Sony Vegas е програмата. Продължавам с видеото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X