Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Снимки на тъмно?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Снимки на тъмно?

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Аре един масторски трик - как се прави монопод за без пари

Завиваш болтче на мястото за плочката за статива, на него се връзва въженце (~2м) - настъпваш въженцето и държиш опънато въжето
    Е да, ама това обира вертикалните колебания,а хоризонталните остават!Абе сиромашка работа...има си светли обективи,ама на...ще импровизираме!
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Не остават хоризонталните
      Нарисувай си го и ще разбереш
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Мисля,че при 1/25 няма да има проблем...все пак с Киев-а преди 20-ина години със светкавица се снимаше именно с такава скорост и резултата беше добър...
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

Минимална безопасна скорост за снимане от ръка 1/фокусното разстояние на обектива. И това без евентуалната блъсканица.
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Здравейте,колеги! По отношение на въпросната минимална скорост от ръка,според мен това зависи чисто индивидуално за всеки снимащ /някой може да има по "здрави" и нетреперещи ръце/,но би трябвало скорости между 1/2sec и 1/15sec да са постижими от повечето хора.Аз бях успял да направя със "Зенит"-а,снимка без светкавица,нощем,на осветлението на входните лампи на р-т "Хоризонт",при скорост 1сек. и бленда 2.8 и снимката излезе на фокус.
            А скоростта 1/25 при "Киев" и 1/30 при "Зенит" и другите фотоапарати с фокален/ пердеобразен / затвор е избрана за синхронна скорост за снимане със светкавица,защото при нея , отвора между перденцата на затвора е в средата на кадъра и кадъра се осветява равномерно по цялата площ.При по-голяма или по-малка скорост на затвора,кадъра е нормално експониран/ осветен/ или в лява или в дясната си половина.При фотоапаратите като "Смена-8" и подобни ,може да се снима със светкавица на всички скорости на затвора.Е,това важеше при класическите лентови фотоапарати,но за сегашните цифрови,мисля че ако има определени скорости за снимки със светкавица,те ще са избрани поради други причини/така предполагам/.
            Лада-2107 , 1.5л, 1989г

Коментар

Аз да се изкажа по категорично отсега да знаеш че без статив ще имаш само снимки за спомен без да смееш да ги покажеш че са правени с DSLR,второ забрави за светкавицата при нощни снимки освен ако обекта ти не е на 3-4 метра пред теб...особенно с вградената..! Третото нещо което е гаранция за успех е да си направиш една експонирана ,нормална и преекспонирана снимка,но никона трябва да може да снима в серия и се настройва ,знам за канон но за никон не ми е ясно,после с фотоматик се наслагват трите снимки една върху друга и си готов за фотоизложба ...а и не забравяй RAW формат инъче нестава...! Останалото са съвети за сапунерка...все пак имаш DSLR...!

п.п А и да не забравиш после да качиш снимки тука !
              Последно редактирано от Roninn; 01-03-11, 22:32.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Може и да бъркам, нo HDR снимка няма как да се получи при движещи се обекти. По-скоро може да се вклочи режим на серийна снимка и да се разчита, че няколко кадъра от серията ще са на фокус и правилно експонирани.
                Из "Златния телец"

Коментар

Ами статив няма,дистанционно-също,така че отварям блендата докрай,скорост около 1/25-1/30,исо-ауто и щракам от ръка...па ако стане некоя снимка-ще я покажа!
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

Доколкото знам, по това време ще има някакъв фото пленер там, така че ще има кого да попиташ за съвет. Вчера един колега ме врънкаше да му дам статив, щял да ходи на пленер в Търново.
                    “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                    Walter Rohrl
                    GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Още по-зле,щото блъсканицата ще е яка-то профитата ще се бутат здраво,а що стативи ще са разпънати сигурно,ама щом требе-ще се бутаме !
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Кой тука говори за HDR
                        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

От Техномаркет си купих такъв паяк-триног за 9лв с една пръчка и тиксо си правиш бюджетен монопод, забравяш за 55-200 и може и да стане.

Коментар

Има ли снимки на тъмно или всичко си остана в тъмното?
                            Из "Златния телец"

Коментар

И аз искам да видя..макар и качеството да не е добро ...поствай...пък после....!

Коментар

Не стана колеги!Около две хиляди души народ и зверски снеговалеж,от който дори с просто око бе трудно да се вижда!Едва на прибиране видях,че едни профита са разпънали 5-6 статива на една импровизирана площадка по-високо към центъра,откъдето обаче видимоста беше по-добра,та може и да са имали късмет!Друг път трябва явно по-сериозна потготовка!
                                0899 шест5313нула
                                За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X