Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хавайски прелести

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хавайски прелести

.
    /Снимките са подбрани от нет източници с неизвестни автори, на които изказвам благодарност за професионализма им./

.

От: Хавайски прелести

Добър подбор с добро настроение.
    Спомените ни за дадено събитие, винаги са по цветни и по сочни от действителността.
    Затова и аз поддържам мнението, че фотографиите трябва да се подсилват с определена филтрация, за блясък, колорит и достоверност.

Механичното цветопредаване едно към едно, не постига търсената асоциативност с реалността.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

То ногу убаву, ама ногу фото шоп бе. Я си падам по бруталния натурализъм. По голем от природата нема.
      Дискавъри 300 тди ръчка
      Витара тди автомат
      XT660R

Коментар

Първоначално публикуван от jumbo1 Преглед на мнение
        То ногу убаву, ама ногу фото шоп бе. Я си падам по бруталния натурализъм. По голем от природата нема.
        Не е чак толкова много фотошопа. Достатъчно е да отидеш на тези ширини, на тези места, с правилния обектив и статив, и най-вече - да знаеш по кое време на годината и в колко часа да застанеш на пусия.

Ненапразно му викат "фото лов", и не напразно им викат Хаваи

Тези са без грам фотошоп, с изравняване на цветовата температура. Снимани са пред блока - там съм всяка вечер без пропуск, през изминалата година съм видял такава светлина два пъти, и само веднъж успях да я снимам. И то понеже се задържа за 5-6 минути в този вид, а не за обикновените две.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:06.jpg
Прегледи:1
Размер:134.2 КБ
ID:5200392

Име:05.jpg
Размер:119.0 КБ
ID:5200393

Име:01.jpg
Размер:105.5 КБ
ID:5200394

Име:03.jpg
Размер:85.4 КБ
ID:5200395

И това нито е в Тихия Океан като Хаваите, нито е на техните ширини. Хаваите са си Хаваи. Неслучайно са известно място. И неслучайно са мечтата на фотографа.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Няма как да сгрешиш залезите на Хавай.Комбинацията син океан,бели плажове,зелени планини,сиви облаци над острова и чиста атмосфера и залез.................е куц да си пак излизат добри снимки.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Контраста между двете групи пейзажи е драматично подтискащ...Благодарение на Майкъл се пренесох в рая, но за кратко. Тези урбанистични грозни гледки развалят удоволствието...

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              Няма как да сгрешиш залезите на Хавай.Комбинацията син океан,бели плажове,зелени планини,сиви облаци над острова и чиста атмосфера и залез.................е куц да си пак излизат добри снимки.
              Пропусна хубавите жени.

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
              Контраста между двете групи пейзажи е драматично подтискащ...Благодарение на Майкъл се пренесох в рая, но за кратко. Тези урбанистични грозни гледки развалят удоволствието...
              Зависи от гледната точка. На мен ми харесват, а и те имаха съвсем друга цел. Дори според мен е много по-трудно, и по-рядко човек има възможност да заснеме подобни красиви кадри от нощен Ню Йорк, отколкото това е възможно при цялата красота, която Господ е изсипал над Хавай.

П.П. Възможно ли е тези кървавочервени отблясъци над Ню Йорк да са остатъчна част от Аурора Бореалис?

Мод: Не вярвам, снимах ги мисля октомври или ноември миналата година. Освен ако и тогава не е имало. По-скоро са комбинация от ветровит ден, облаци и късмет
              Последно редактирано от Goblin; 11-08-10, 16:32.

Коментар

Хаваите....
                Красота...

Тази година пак ми се ходи там...

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                  Е, хайде де. Нищо лошо за Хавайте, и на мен като на Veni1 и тази година ми се ходи там , но от гледната точка на фотографа (не съм такъв), кадрите на Гоблин ми допадат повече. Знам за какво става дума когато удачния кадър е възможен наистина за много малко минути а той се е справил чудесно.

Без никакви претенции за разбиране на материята, но когато количеството фотошоп прави една снимка повече рисунка на мен лично ми идва в повече.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                    Е, хайде де. Нищо лошо за Хавайте, и на мен като на Veni1 и тази година ми се ходи там , но от гледната точка на фотографа (не съм такъв), кадрите на Гоблин ми допадат повече. Знам за какво става дума когато удачния кадър е възможен наистина за много малко минути а той се е справил чудесно.

Без никакви претенции за разбиране на материята, но когато количеството фотошоп прави една снимка повече рисунка на мен лично ми идва в повече.
                    За да не оплескаме поредната хубава тема на Майкъл, няма да влизам в излишен спор.
                    Все пак темата е "Хавайски прелести" , а не "Майсторско снимане на железобетонни чудовища"

Коментар

Цвета, радвам се че старата "любов" към скромната ми личност не е ръждясала и е намерила катализатор и реализация дори и в коментарите за обкръжаващата ме среда

Която лично не бих коментирал ако не съм бил на място, но то ако във форума пишехме само за неща които знаем и които сме пипали с ръка - щеше да се пише само за джипки, мотори и офроуд

Единствената цел с която публикувах фотосите беше за да потвърдя че снимките публикувани от Майкъл по всяка вероятност не са фотошопвани, или ако са - то не с много.

С което не оспорвам, а потвърждавам красотата на сниманите места и майсторството на фотографите.

Съжалявам ако съм оставил стъпка груба в прашеца на нечия чувствителност с ненавременните си и ненамясто коментари. Over and out
                      Последно редактирано от Goblin; 13-08-10, 23:55.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Я пак аз да се впия.

Аз сьм ония дето снимам,десния с косата - рькавиците са ми мокри и снимам с апаратче за 9 кинта водоустойчиво.За качеството на апарата няма да говорим,аз като фотограф пьк сьвсем ма а оди обьркай кадьра при тия условия.

Име:004608681.jpg
Размер:24.7 КБ
ID:5200449

Име:005034651.jpg
Размер:50.8 КБ
ID:5200450

Име:005034841.jpg
Размер:46.2 КБ
ID:5200451

Име:005034894.jpg
Размер:58.0 КБ
ID:5200452

Тия рибки нали се разбра кьде са.Може да си ги дебнеш с часове.

Име:000521933.jpg
Размер:38.6 КБ
ID:5200453

Хавай - цвета на водата.

Име:000396746.jpg
Размер:57.0 КБ
ID:5200454

Име:001705280.jpg
Размер:46.2 КБ
ID:5200455

Име:001705311.jpg
Размер:115.9 КБ
ID:5200456

Апарати за по 10 кинта,снима кой се хване - няма стативи,няма и мерак да е перфектно,но като позволявасветлината и става.Това малко в по други ширини не прилича на нищо.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

да бе да , прелести , тоя снимач дето е снимал и мене да ме снима ше ме искара като Ален Далон на 22г
                          sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Маааалко ти куца профила за Ален Делон ма си близко.................хахахахха.

Мани майтапа,красота си е по ония шириниа отделно тоя зад апарата и апарата си казват думата.Цветове,светлина и контраста са си как си трябва на тия Хавай.Залезите там са си залези,колкото и да дебна такьв в Канада да речем няма да го хвана,а на Хавай е почти всеки ден.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Като гледам снимките,искам и аз там!А дано ми излезе късмета.
                              Благодаря Майкъл.
                              0осем9осем7шест0осем7едно
                              Миро

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X