Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокаж на заден диференциал Паджеро 2.8 с предавателно число 4.9

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Блокаж на заден диференциал Паджеро 2.8 с предавателно число 4.9

След една случка в гората , при не напълно включил блокаж се чу пречаткване и не може да включи повече . На вдигнати гуми зацепва за малко когато движа колелото назад и толкова изпуща . Най вероятно са изронени зъбите на блокажа , но не съм разглобявал дифа още . Казаха ми че най-добре е да си намеря диференциал на старо с работещ блокаж и да го сменя . Проблема е че на повечето места искат да ми продадът целия мост не само диференциала.

Да попитам по-разбиращите дали не може да се ремонтират тези зъби , ремонтен комплект дали не може да се намери някъде ?
    Какво е точно устройството на самия блокаж не съм разглобявал до сега диференциал .

Всичко може, зависи от разни неща. Ако не знаеш кво правиш, най-добре цял мост, едва ли е толкова скъп. Което не пречи преди това да го отвориш, и да погледнеш визуално какъв му е проблема. Чисто хипотетично, има вариант да са изронени зъбите на муфата от зацепващата страна, и да може тя просто да се обърне.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X