Здравейте, изправен съм пред следната дилема - Диференциали с какво предавателно число да избера за пикапа ми. Автомобила го ползвам основно по шосетата за личен автомобил, както и за превоз на строителни материали за къщата ми и много, много рядко някъде извън пътищата за леки разходки. Става дума за Мицубиши L200, 2002г., 3.0 V6, автомат. Проблема ми е че при движение със скорост над 100-120км/ч. сякаш се мъчи двигателя. Не се разтоварва във високите обороти , а все едно е спънат. Диференциалите са със предавателно число 4.900. Искам за да е по кофмортно и по-бързо пътуването да сменя диференциалите със други със по-ниско пред. число. Дали обаче ще се получи очаквания ефект или не е въпроса ми. Изборът ми е между два - 4.636 и 3.923. Ще сменя естествено и предния и задния
. Доста търсих по различни форуми, смятах с разни калкулатори за предавателни числа на дифове и скорости и логично погледнато този със 3.923 трябва да е Ок, но се чудя дали няма да се влоши много движението на колата когато е натоварена. Не че я товаря много - макс. докъм 800кг.
Благодаря предварително на всеки който може да ми даде добър съвет как да действам.
. Доста търсих по различни форуми, смятах с разни калкулатори за предавателни числа на дифове и скорости и логично погледнато този със 3.923 трябва да е Ок, но се чудя дали няма да се влоши много движението на колата когато е натоварена. Не че я товаря много - макс. докъм 800кг. Благодаря предварително на всеки който може да ми даде добър съвет как да действам.
Коментар