Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Система за улавяне на бензинови пари от резервоара.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Система за улавяне на бензинови пари от резервоара.

Знае ли някой как точно работи тази система и какво е причина да дава грешка?
    Питам защото взе да ми омръзва.
    1. Нисан Титан 5.6, бензин, 2014г Постоянно даваше тази грешка. Сама се появява и сама се чисти.
    2. Нисан Титан 5.6, бензин, 2018г- Същата работа
    3. Порше Макан 3.0, бензин, 2021г И тя така
    4. Силверадо 6.2, бензин, 2021г -Па така
    5. Хамър Н2 6.2, бензин, 2008г И той така (на комшията)
    6. Чероки 5.7, бензин 2014г същата работа (на сина)

Всички са внесени от Америка.
    Не се отразява на вървежа и разхода но свети на таблото и пречи на дистанционното палене (ако има)
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Па това е някакъв канистър май му казваха! Чичо Гошо знае как работи.

п.п. Те: https://www.google.com/search?q=%D0%...ile-gws-wiz-hp
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Ц. Не е това.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Капачката на резервоара е най-честия заподозрян и виновник.
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Тука принципно устройство :

https://www.youtube.com/watch?v=Wbv49SdhL2I

https://www.youtube.com/watch?v=EA3fm_UackQ

https://www.youtube.com/watch?v=B1ugAvVRm3g

Там по различните производители,види се,има различия по местоположението на соленидите,броя им(може да има трети) ...при самодиагностиката и т.н.

Може да "тече"(смуче/вее) отвсякъде - тръбички,снадки,о-пръстени по клапани или сензора за налягане, от самите клапани (вътрешно и външно,че при някои корозията си казва думата),куплунги и жици, капачка,гърловина на резервоара(корозия или там га потребителят се обляга на пистолета или го оставя да тежи,докат пълни и пр. глупости) ,дупчица по резервоара...досада.

Коментар

Благодаря. Започвам да търся разликата между американските и европейските системи. Защо проблема е предимно или само с американски коли. Не съм чул някой да реве от европейска кола а американски 6 на една ръка разстояние.
            Първо отивам да разбера как затваря капачката на моята кола. Там е подобие на тапа, на пружинка, от вътре навън. Какъв вакуум ще държи тая пружинка и как уплътнява.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Мислех си, че на света само Нивата има проблем в тази система, но явно не е така. Най-общо системата представлява един маркуч който тръгва от резервоара и минава през разширителен съд, от там пак с маркуч стига до сепаратор, където парите се втечняват и от там в двигателя. Има и едно еднопосочно клапанче и едно друго, ако колата се обърне да не се разлее горивото. Това по памет беше в Нивата...
              Ето я системата на Нива: https://lada-niva.ru/niva/5-2.html
              И още нещо писано.. https://www.niva-faq.msk.ru/tehnika/..._pit/index.htm
              Едва ли е нещо по различно за останалите автомобили...
              Only after the last tree has been cut down,
              Only after the last river has been poisoned,
              Only after the last fish has been caught,
              Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Малко по-конкретен случай, но горе-долу по темата: преди 15 години взех на жената РАВ4 2.0 бензин и чак след 1-2 години открих, че Чека е залепен с черно тиксо! Причината беше, че постоянно светваше от грешка по EVAP системата и джамбазите се бяха погрижили да не ме притеснява! Закарах я в Тойота, където ми взеха 100 лева за да ми кажат, че нищо не могат да направят по случая - първите години от РАВ4 второ поколение имали проблеми с компа от некачествен (екологичен без олово) флюс и имали акция за гаранционна подмяна с американски компове. Да, ама нормите в САЩ били по-високи и системата имала допълнителни датчици които и търсел безуспешно моят комп - това ми обясниха от официалния вносител.
                Honda XL600LM, 1987
                Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                  Едва ли е нещо по различно за останалите автомобили...
                  Поне на Grand Cherokee 2009-та е доста по-различно, за разкош е и в 2 варианта. Засича мижави течове на пАри, вакуум и прочие, има и активна част кога да пуска парите към двигателя.

Втечняване на бензинови пАри - без МНОГО минусови температури няма как да се случи. В общия случай е кутийка с активен въглен, който ги абсорбира. После ги отдава при други условия, например вакуум от мотора.

Вальо - Едно от първите неща като си купя кола е да и сменя капачката на резервоара. Съответно на дъртия ми Grand не е давало грешка никога - капачката беше тука преди джипката да пристигне.
                  Последно редактирано от sparkybg; 30-09-25, 12:49.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И моя Титан свети същата грешка . Първо му смених капачката на резервоара . След това всичко , което пише в Repair Manual , без файда . Чистя си грешката , за да карам , щото на моята кола й е кофти поведението , като свети . И следя темата
                    TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

https://share.google/cL1sSZ9VclOGLJh8H
                      Това са предписали жълтурите
                      TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Първия болен на масата. Силверадо. Грешката светеше. Разбърниках капачката (съвременна хАмериканска чалга) и ходих до Асеновград. Чека загасна сам още на отиване.
                        Сега ще се опитам да разбера как тая инженерна полюция може да се направи да затваря без да се занимаваш да наместваш на всяко зареждане.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Tan2.jpg
Прегледи:122
Размер:209.0 КБ
ID:7011798

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Tan1.jpg
Прегледи:118
Размер:125.8 КБ
ID:7011799
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Гениално решение: https://www.ebay.de/itm/195636383082
                          Жив да не бях!
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

• BatGeorgeone
                            BatGeorgeone коментира
                            Редактиране на коментар
                            Вундарбар

• drukman
                            drukman коментира
                            Редактиране на коментар
                            Бат Герги, ти позна за единия болен от първи опит.
                            Продължавам да преглеждам подред, да видим колко капачки ще излязат калпави.

• BatGeorgeone
                            BatGeorgeone коментира
                            Редактиране на коментар
                            Е аз какво да позная, то статистика, нямам принос за това, аз само цитирах.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X