Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Втулки на бутало за по-малък палец - къде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    А проверявал ли си дали могат да ти изработят бутала по поръчка?
    При гуглене излизат някакви резултати.
    Преди 10-тина години в Дружба Разград правеха, даже и по мостра, пращаш старото и ти правят същото.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Phantomaz Преглед на мнение
      Буталата са за 28мм палец, биелата - 25. .
      Така написано е към 3 ( ТРИ ) милиметра разлика за нещо което е с допуск стотни от милиметъра, ако си бил гладен и си изял Х.Х - а преди цифрите, (т.е. Х.Х28 мм) тогава иди и виж в Доброславци Делчо дали не може да ти го докара до размер,
      На някой от джипките като се разтропа буталния болт го докарвахме с втулки от ферари или порше и си ставаше тамън......
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
        На някой от джипките като се разтропа буталния болт го докарвахме с втулки от ферари или порше и си ставаше тамън......
        Втулки на биелата сте сменяли или втулки на буталото сте слагали - което всъщност аз искам да се получи?

Коментар

• дядо владо
          дядо владо коментира
          Редактиране на коментар
          на биелата....... сигурно може и на буталото да се сложат втулки,... но баланса цена/качество ( моточасове живот ) ще е ъъъъъ

Поръчкови бутала не съм проверявал ,защото си представям ,че ще е доста скъпо. Но наистина нямам представа колко ще е скъпо.

Коментар

Имаше един готин виц по повод "питането", но сега не ми се пише...
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:17522327554837994187311479473762.jpg
Прегледи:141
Размер:188.9 КБ
ID:7005274 Здравей, правилно ли съм разбрал, че отвора в буталото е по-голям?
            Прикачени файлове

Коментар

Да беше написал каква е целта на цялото това упражнение, щеше да е по-лесно. Цена ли гониш или някакъв тунинг? Защо не сложиш оригинални бутала?
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

• vwbeetle
                vwbeetle коментира
                Редактиране на коментар
                И една снимка на двигатела,е повече от хиляда писанки...

Първоначално публикуван от мариновдт20 Преглед на мнение
              Здравей, правилно ли съм разбрал, че отвора в буталото е по-голям?
              Да, искам да ползвам бутало с по-голям диаметър, за да повиша обема, и да е по-високо, за да вдигна компресията по този начин

По темата намерих това
              https://intrepidoverland.com/24mm-pi...aJdpk594rt4UlJ

И снимка от сайта на завод Дружба
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2025-07-13-10-00-13-334_com.android.chrome.png
Прегледи:76
Размер:253.5 КБ
ID:7005404 Смятам да говоря с тях и да разбера биха ли се наели да работят по "външни" бутала.

Коментар

• stefsab
                stefsab коментира
                Редактиране на коментар
                По принцип алуминиевото бутало е конусно. Целта е при стоплянето му в работен режим, поради линейното разширение на метала, формата му да стане цилиндрична.
                Това неминуемо води и до промяна на диаметъра на отвора за палец.
                За ориентиране - премери с микрометър как се променя диаметъра на буталото във височина.
                Ако на височината на буталния болт диаметъра е номиналния, то избери бронз с максимално близък коеф. на линейно разширение до сплавта на буталото. Виж и разновидностите на "фосфорен бронз".
                Виж дали няма готови втулки за биели като за твойто бутало.

• мариновдт20
                мариновдт20 коментира
                Редактиране на коментар
                Преди 5-10години бях питал в магазина на завод"Дружба"за отливане на бутало, нещо отказвателно се дръпна магазинерката. Но останах с впечатление че часмака си върви като по Татово. Буталото от снимката е за дизелов двигател. В магазина на завода има изложени бутала, ако не ти е далеко може да ги погледнеш на живо, и да има подходящо. Носи си твоето за мостро.

Не съм особено убеден, че толкова дебела втулка там няма да е проблем, ма знам ли!? За мен решението е оригинални части! Не ми се вярва да се кара толкова често, а и да се,ще изкара достатъчно дълъг пробег. Е ся верно няма да се надбягва с БМВ вероятно!
              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X