Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Катализатор и ламбда сонди

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    Re: Катализатор и ламбда сонди

    Първоначално публикуван от go go go Преглед на мнение
    работата е проста. когато колата има катализатор, поради това че той е доста по плътен от обикновен заглушител се създава високо налягане в генерацията, а това е много вачен фактор за настройка на газоразпределението. като махнеш катализатора скоростта на изгорелите газове се увеличава и това 'продухва' цилиндрите така че и част от горивната смес излита навън. това води до по - голям разход на гориво, по - малка мощност в ниските обороти и понякога бек фаяър.

    зада се компенсира това се слага едно специалн нещо на мястото на катализатора, казва се резонатор, той създава налягане в генерацията близко до това на работещия катализатор и нещата стават отново хубави

    никога и за нищо на света не бъзикайте електрониката на колата заради махнат катализатор, ще я съсипете !!!
    Стига вече смехории, да не кажа нещо по-силно!!!! Особено това как "част от горивната смес излитала навън"?! То като е махнато катализаторчето, да не би да са останали отворени и клапаните?! Ами какво става, когато моторът е студен и ламбда сондите не са подгряти /от газовете или електрически- няма значение/ и цялата система за контрол на кислорода не работи???!!!
    Напълно подкрепям Христо и Кинекс!!!!
    JEEP KJ 3.7 V6

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X