Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спортен филтър K&N

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Спортен филтър K&N

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
    Очаквайте новия концепт!!! - Багира с барокамера)))))
    По-скоро с вакуумкамера
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Неее, аз съм уставняк, не може. Нищо свързано с двигателя не може в кабината. То и шнорхелът даже не може да минава през нея.
      Ама май ще трябва ...

Коментар

аз монтирах таквоз на Диско 3 и го карах така известно време. Честно казано не си струва според мен (поне на тази кола - 2.7 ТДВ6 )
        При този модел си се слага на мястото на оригиналния филтър - не се елиминира кутията, ефекта беше - вдига разхода, стана по-шумен за вървене ... малко по-бързо ускорява, и на 5 000 вече беше нещо страшно вътре. .. ми . махнах го.
        Май верно си е за пистарки и бегачки повече а не за такива дето се рият из тиняка и прахоляка.
        Толкоз по въпроса.

Коментар

на Санта Фе-то също мисля да слагам оригинален размер в оригиналната кутия, а не ония смехории /конусче без капачка/...

при всички случаи вдигането на мощността е свързано с увеличаване на шума, но само при по-нервно подаване на газ... в нормален режим не би трябвало да има разлика...

ще го сложа, пък ако ми сдуха дебитомера ще се чуе тука
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
            на Санта Фе-то също мисля да слагам оригинален размер в оригиналната кутия, а не ония смехории /конусче без капачка/...

Е аз съм сложил такова конусче на дедрата поради липса на филтърна кутия и шумът нарастна драстично във всички режими. Мощността не толкова драстично.
            Тези, които се слагат на мястото на оригиналния филтър може би си струват.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
              аз монтирах таквоз на Диско 3 и го карах така известно време. Честно казано не си струва според мен (поне на тази кола - 2.7 ТДВ6 )
              При този модел си се слага на мястото на оригиналния филтър - не се елиминира кутията, ефекта беше - вдига разхода, стана по-шумен за вървене ... малко по-бързо ускорява, и на 5 000 вече беше нещо страшно вътре. .. ми . махнах го.
              Май верно си е за пистарки и бегачки повече а не за такива дето се рият из тиняка и прахоляка.
              Толкоз по въпроса.
              в случая имах предвид че на 5 000 км пробег филтъра вече беше много замърсен, моля да ме извините за неясния израз.

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
                в случая имах предвид че на 5 000 км пробег филтъра вече беше много замърсен, моля да ме извините за неясния израз.
                мда-а аз реших, че на 5000 оборота става много шумен...
                разликата между спортния /с масло/ и обикновения филтър е, че първия колкото е по-мръсен, по-добре филтрира...
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

До: Спортен филтър K&N

аз мисля да сложа на каруцата(тойота рънер) спортен филтър има го във вариант да влезе в оригиналната кутия и причината за тази смяна единствено е от факта, че нормалния филтър го запушвам за около 5000 км. Какво мислите по въпроса - дали е по добре спортен филтър (който си го сваляш и переш) или нормалните филтри (30 лв на 5000 км)?

Коментар

Да не ползваш Тойотата за прахосмукачка
                    Че имат ефект (+ коне) - имат.
                    Че може да си ги переш - може.
                    Само дето не е ясно дали чистят добре. "Дупките" им са по-големи и разчитат на маслото, но колко...
                    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Карам сузукито с K&N вече 50 000 км. Изводите ми са на 40 000 км. пробег го почистих с почистващ кит на K&N нямаше никакви наранявания и след като го почистих си беше като нов.
                      На практика ако смяташ да караш колата повече от година си заслужава. На сузукито с 1.8 двиг. разхода падна с около литър. Алтернативата беше на 7000 - 8000 км. да купувам хартиен за 25 лв. китайски или оригинален за 70 лв. колата съм я карал на газ.
                      LZ1RED

Коментар

Здравеите колегеги
                        Имам един вапрос към вас свързас със спортен въздушен филтър
                        Ще си вземам Санта Фе ново 2.2 CRDI 155 кончета - и се чудя дали да му слагам спортен филтър

Гледам че сте разисквали темата с дебитометрите някои има ли по прясна информация дали горят или се даржат и другото което е да ме посъвервате като хора които разбирате доста повече от мен дали да си слагам или не, като се има на предвид че няма да го вкарвам в гората за там имаме друга

ПС: само да кажа че мисля да му слагам и чип тунинг (power box)

мерси предварително за отговора

Коментар

След като ще взимаш нова кола тези интервенции ги забрави,иначе гаранцията само ще си я гледаш на книжка,и както е 7 години не е никак за пренебрегване,че ако те надушат......
                          друг е варианта да си много техен човек,ама щом става дума за пари,не се знае

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
                            След като ще взимаш нова кола тези интервенции ги забрави,иначе гаранцията само ще си я гледаш на книжка,и както е 7 години не е никак за пренебрегване,че ако те надушат......
                            друг е варианта да си много техен човек,ама щом става дума за пари,не се знае

Поздрави

Здравей
                            Мерси много за отговора, а за 4ипа искам да ти кажа че ще ми го слагат от там от кадето си копувам колата и гаранцията си остава но за филтара виж не сам питал.

Коментар

те май продават и филтри - поне преди 2-3 години предлагаха КиН... т.е. може и да може
                              моя дебитомер на СФ-то засега не създава грижи... по принцип трябва да се разглобява и почиства, но аз още не съм го правил...

ако ти е нова колата, изчакай да стане поне на 15-20 000км преди да слагаш чип...

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                                те май продават и филтри - поне преди 2-3 години предлагаха КиН... т.е. може и да може
                                моя дебитомер на СФ-то засега не създава грижи... по принцип трябва да се разглобява и почиства, но аз още не съм го правил...

ако ти е нова колата, изчакай да стане поне на 15-20 000км преди да слагаш чип...

Здавей

Мерси много за отговора.
                                А защо трябва да се изчака за чип-а, за да се разработи двигате ли.Питам защото от там ми казаха че нямало проблем да се сложи веднага и не вредяло на мотора.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X