Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С колко см. ще се увеличи хода при 1.5" лифт?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• С колко см. ще се увеличи хода при 1.5" лифт?

Темата произлиза оттук:
    Оценка на 4х4 и възможностите им за тежка експлоатация...

Първоначално публикуван от Yaro
    Хода би могъл да бъде незадоволителен със стандартното окачване, въпреки, че ако то е ново (или в добра форма/ изправно) не съм много съгласен. Притежавах такъв Нисан (къс обаче), след което покарах същия къс, но с подменено окачване (с 1.5" лифт) от Добинсън (Австралия). Останах впечатлен от ходовете, Венци също може да го потвърди, тъй като пробата беше извършена от мен с неговия Нисан. Разгъването не бе по-лошо от това на снимката:
    На 1.5"лифт ако увеличиш хода с повече от 1см ще ти пратя 100лв по пощата. С наи голямо удоволствие.

Първоначално публикуван от kinex
    Първоначално публикуван от Yaro
    Хода би могъл да бъде незадоволителен със стандартното окачване, въпреки, че ако то е ново (или в добра форма/ изправно) не съм много съгласен. Притежавах такъв Нисан (къс обаче), след което покарах същия къс, но с подменено окачване (с 1.5" лифт) от Добинсън (Австралия). Останах впечатлен от ходовете, Венци също може да го потвърди, тъй като пробата беше извършена от мен с неговия Нисан. Разгъването не бе по-лошо от това на снимката:
    На 1.5"лифт ако увеличиш хода с повече от 1см ще ти пратя 100лв по пощата. С наи голямо удоволствие.
    Never say never са казали хората. Пламене, за съжаление ВЕЧЕ си 100 лв. назад. Когато си в София, моля обади се за кратка демонстрация. Точно в момента разполагаме с един Patrol Y260 със стандартно (дори шпренгвано) окачване и един с въпросния 1.5" лифт. Ще направим проби, след което ще почерпиш..

Коментар

Тринайста заплата.
      Или за теб по скоро новогодишна премия.
      Направи нова тема.

Коментар

Тринайста заплата.
        Или за теб по скоро новогодишна премия...
        Е, не ме обиждай де.. Мааалко по-добре заработвам..

Коментар

Знам знам Така ми доиде на устата.
          Кажи сега с колко милиметра ги спечели тия 100лв.
          Местото за захващане на амовете променено ли е.

Коментар

Няма и как Яро да не е прав. Тук става въпрос за 1.5" лифт (истински) който не е с подложки при които хода наистина не би се променил.

Хода (разликата между сгънато и разгънато положение) на оригиналните амортисьори и тунинговите на Добинсон които сложихме се различава с ~2 см... Хода, не височината в разгънато положение! Е тъй като и амортисьорите и ресорите са от вътрешната страна на гумите е ясно че всеки сантиметър там е повече от един мерено на гумата... А хода на амортисьорите в случая се оползотворява на 100%...
            VPetrov.photography

Коментар

Знам знам Така ми доиде на устата.
              Кажи сега с колко милиметра ги спечели тия 100лв.
              Местото за захващане на амовете променено ли е.
              Нищо не е променено.

Ето тук е описан монтажа на окачването:
              NISSAN Patrol Y260 - пътят към сериозния офроуд...

Сега сериозно, 260-ката със стандарно окачване и тази (от темата-препратка по-горе) не са тествани на едно и също място, преди и след смяната на окачването. Може и да ги е тествал Венци, но поне аз не съм свидетелствал.

Бил съм свидетел при подобен негов тест обаче при смяна на окчаване на други джипки и разликата в хода преди и след е ясно видима и осезаема. Но не знам с точност сантиметрите.

Но както ти писах, можем да пробваме, имаме условия за това..

Коментар

Яро ние така и така се каним да довършим фото сесията това е добър повод да го направим. Тъкмо с Митко(фулда) вчера измислихме и стенд та да ни е по-лесно защото имаме много коли да тестваме...
                VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров
                  Яро ние така и така се каним да довършим фото сесията това е добър повод да го направим. Тъкмо с Митко(фулда) вчера измислихме и стенд та да ни е по-лесно защото имаме много коли да тестваме...
                  Вярно, трябва да се организираме и да направим снимки с Нисана и на онова място над вас в гората, където снимахме моя (бившия) със стандартното окачване.

Коментар

Без рулетка не вярвам.
                    Ще трябва да го примерим тва грандиозно увеличение от 2см.
                    Междувремено смятам да пусна тема как с 2" подложки хода се увеличава с 3см. Че ми омръзна да го слушам тва за подложките. Имат други недостатъци но не и малък ход.

Коментар

Добре, и ние така ще чакаме да видим с рулетките... може и да научим нещо ново...
                      VPetrov.photography

Коментар

Яро пусни снимки от които е видно че хода на амортисйорите и окачването е увеличен а аз ще пусна парите. За да няма съмнения може някои като Голди да погледне тампоните.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X