Първоначално публикуван от Yordan Kolev
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Скоби за ресори на УАЗ
Свий
X
-
Хрома се добавя в стоманите в повечето случаи за повишаване на твърдостта, но пък увеличава крехкостта. И задължително се прави термообработка.
Така, че за тези скоби дори е противопоказно да използваш Х-ва стомана.
Ориентирай се към нещо от сорта на Ст20.
Коментар
-
скоби при ресораджийте колкото и каквито размери си поискаш , жалко че повечето са араби и неможеш да се спазаришаз лично нямам оплакване 10лв на брой и са качествени /важно е резбата да е ситна/
------------------------------------
тел. O878 9ЧЧ 999
Коментар
-
Мале! Ква е тая каша бе.
Нищо не е закалено преди да се закали. От това става твърдо и не може да се обработва хич. Естествено че детайла се прави от сурова стомана и се закалява след това. Йори имаше пред вид че автоматната стомана може да се закалява, щото има стомани които не могат по принцип. Не се получава.
Сплавите с означение Ст ХХ са желязо и въглерод и толкова. Каквото друго има в тях е микропримеси и се явява нежелано но неизбежно замърсяване.
Когато след това има още букви и цифри значи че стоманата е легирана с нещо си в някакви си количества.
Виж в търсачката на достъпните ти езици по ключовите думи "марочник на стоманите" примерно.
Коментар
-
Първоначално публикуван от СтефанНищо не е закалено преди да се закали. От това става твърдо и не може да се обработва хич. Естествено че детайла се прави от сурова стомана и се закалява след това.sigpic УАЗ-452
Коментар
-
Първоначално публикуван от СтефанКатегорично да. Не знам до колко, сигурно до 45-50 по Бринел. Премери сегашните. Нямам свалени.sigpic УАЗ-452
Коментар
-
С твърдомерМашина такава.
Моя успешно го скапаха. Не ми е останало време да го оправя. Направи ги и ме подсети да ти изровя телефона на едни читави термисти. Ще премерят старите, ще закалят новите. Струва петнайсетина лева. Знаят занаята, работят грамотно.
Коментар
-
Еми вземи едно металознаие и прочети малко.
Стомани със въглеродно съдържание до 0.3 въглерод се водят незакаляеми(защото дори след термична обрабитак свойствата не ми се променят съществаено),използват се за неотговорни детийли и други групости за които сега не се сещам.
Стомани от със съдържание над 0,3%С се водят вече закаляеми.
От 0,3 до 0,8(може и да не беше 0,8 говоря на изуст може и 0,6 да беше) стоманите се използват за всякакви детайли отговорни и неотговорни(валове,оси,болтове и др.)
Над 0,8%С стоманите се водят вече инструментални(ножове,метчици,свредла и тр.)
Стоманите се овъглеродяват до около 1,4-5%С не помня точно защото по голямо води до много високи твърдости и не се използват.
Освен по горното разделеня иама и други-автоматни,котелни и легирани и др.(много са не ги помня всичките баш)
Говоря на изуст ако искаш мога да потърся материалознанието и да ти давам всичко с конкретните данни.
ЧАОЛуд умора нема,само се поти!!!
Коментар
-
Преди време имаше една тема болтове за джанти. Там се развихри пак някакво високо технологично стоманено обсъждане. Тогава обясних, че боловете се поръчват в специализиран завод за подобни неща където хората са светнати на стоманите от много години и произвеждат нащата както трябва. Цените им баха 2-2,5лв за болт с покритие и размери на клиента. Направи ми впечатление, че не се търси най ефикасния начин човек да се сдобие с търсения от него продукт, а се води някаква безмислена дискусия за разгрявка на пръстите. Предлагам да се направи една тема и в нея да се сложи цялата информация за това кой детайл от каква стомана се прави, къде се прави и по този начин да се улесним взаимно.
Коментар
-
Хе-хе. Точно така на пръв поглед елементарно изглеждат наистина дебелите въпроси. Искаш ли да ти дам няколко хиляди страници по въпроса набързо и кратко да ги разкажеш?)) В къщи имам достатъчно, другото знам къде да го намеря.
Нито време, нито сили ...(((
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар