Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повдигане на зафира

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Повдигане на зафира

По принцип по мое наблюдение, ако не ходиш на тежък оффроуд, лека кола повдигната има не по-лоша проходимост. Разликата с джипката при лек оффроуд е по-голям ход, което при колата с предна предаване е пролем като застанеш 2 или 3 колела (липсва 4х4 или блокаж на дифа). Случвало ми се е на по-големи препятсвия. Друго като минус при леката кола е по-ниската скорост при оффроуд, все пак имаш едно на ум... нямаш защита, нито на картера, нито на резервоара... За зимата при сняг все още нямам наблюдения
    Като видиш кал натискаш газ до дупка и с засилка стига да не е нещо прекалено, но и при джипа пак си затъваш
    Светът на Владо

Коментар

Здравейте. Съвсем нов собственик на джип съм, но Зафира карам пета година. Забележителна проходимост като за този клас. Няма язовир или река, до която не съм стигал, натоварен с лодката. За сметка на 3-4 картера, няколко пробки и разпрани ауспуси.
      Не толокова повдигане трябва, колкото защита на картера. Едни вериги в багажника, и... Там, където не може да мине, е за джип.

Коментар

Зафирката вече се продава инфо във форима купува/продава или http://www.opelclub-bg.com/forum/ind...howtopic=51965

Коментар

Първоначално публикуван от dedomraz Преглед на мнение
          Здравейте. Съвсем нов собственик на джип съм, но Зафира карам пета година. Забележителна проходимост като за този клас. Няма язовир или река, до която не съм стигал, натоварен с лодката. За сметка на 3-4 картера, няколко пробки и разпрани ауспуси.
          Не толокова повдигане трябва, колкото защита на картера. Едни вериги в багажника, и... Там, където не може да мине, е за джип.
          ДедоМраз го каза точно Похвали се с каква джипка си сега?
          Светът на Владо

Коментар

От къде почнахте - къде я свършихте
            Човека искаше малко само да си повдигне колата ... вие му промихте мозъка!
            Имаше и един такъв виц, завършваше нещо от рода на:
            "- абе какакво направи ти бе, човека да попита за кукучки, ти му продаде прът, макара т.н... т.н...... палатка,.... лодка....
            -Бе той човека за дамски превръзки беше дошъл, ама му викам - шшш, найш кво, така и таак нема да е*еш тая седмица, що ен идеш на риба а? "
            Don't hunt IF you can't kill
            първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Почти всяка кола може да се повдигне.Въпросът е има ли смисъл,защото проблемите,с които се сблъскватте при повдигане на джип са в пъти повече и по-големи при колите.Защото там всичко е по-малко.Мислете логично.Колите са с А-рамена,значи се търси начин за повдигане,подобен на Витаров...А ако колата е 4х4 става интересно...
              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Що ли са ми познати твойте радости, терзания, емоции... Мойта джипка е от 2-3 месеца. От начало гледах като Фтиче... в темите пише "хъбове", "дифове"... и кви ли не други. Споко, ако нещо не е ясно ще помагаме А това за няколкото хиляди километра... да не ти пука... първите 100-200км по черно и започваш малко по малко да ти става все по-интересно и по-интересно След 200-300км вече гледаш в страни от черния път и се чудиш как да се метнеш, така че да има по-малко поражения
                Светът на Владо

Коментар

Къде изчезна мнението на човека?
                  Светът на Владо

Коментар

колеги направо ми промихте мозъка. Много се зарибих по тия джипки от както се зачетох във този форум

Коментар

ШШШ по-спокойно,че ша ни закрият за пристрастяване... Иначе дори и лека кола с 4х4 е по-добре от същата 4х2. Най-малкото се чувстваш по-стабилен.
                      Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                      Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                      Volkswagen Bora AKL

Коментар

Колеги и аз имам подобен въпрос.Скоро взимам книжката и имам една излишна лада самара.И искам малко по малко да свикна и смятам да я модифицирам за черен път.Кажете начин да я повдигна.Отпред и отзаде.Втулки например?
                        По малко, ама с хляб!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X