Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повторно използване на U болтове?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Повторно използване на U болтове?

Купих си нови ресори. Усилени и леко вдигнати. Обаче вървят без U-болтове, и от фирмата, дето ги взех, нямаше.

Та, въпроса ми е, възможно ли е да ползвам старите? Има ли рискове, и какво рискувам?

Изглеждат в добро състояние, но все пак е възможно като ги махна да изкочи някой заек.

И не на последно място, има ли кой да ги изработи тук, ако се наложи смяна?

Иначе отивам на поръчка отвън, и цената става височка, но в краен случай и това е решение. До колкото знам задните ресори на Роки и Фероза са съвместими, но не знам за U болтовете.

Друго - има ли кой да ми изработи тамоните за шекелите? Не са нищо особено като конструкция - може и на струг. Въпроса е дали някой извършва такава услуга? И евентуално, от какъв материал?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

До: Повторно използване на U болтове?

Ако дебелината и броя на листите в новия ти ресыор е същата, не би
    трябвало да има проблем. Имам предвид да останат гайките на същите места където са лежали преди, въпреки че на толкова години и там
    е влязла корозията. Ако обаче не са там резбата на У-болта е отслабена и даже да издържи стягането е твърде вероятно да те предаде там където не трябва.
    Могат да се изработят, но стоманата е специфична. Първо на стругар после на ковач. По-добре поръчвай!
    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
    Drag Grand Canyon Daily
    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
    LZ1JYM

Коментар

Същите са ресорите като дебелина и листове. Все пак сигурно ще има минимална разлика. Като дойдат, ще меря.

Иначе не си спомням, ама май няма корозия по тях. Ще погледна.

Едит: Поръчах нови. Пуснаха ми мейл че намерили, и дали искам. 12евро бройката. Ще ми ги добавят към ресорите, без допълнителна такса за шипинг.

Останаха само тампоните между шекелите и шасито. Те-това ще го имат след седмица чак. В момента-йок. Тъпото е че не мога да им изнамеря размерите, а ще ги имам чак като ги сваля, а пък не мога да го оставя разглобен дълго, защото баща ми остава без МПС.

Та, дайте предложения, дали може да се направят, или намерят по размер?
      Последно редактирано от sparkybg; 04-09-08, 14:13.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Сега виждам че си писал,
        за моята ферозка намерих по 10 лв/бр.
        Серщу старата Родопа по пътя към битака има едни които правят ресори на автобуси и камиони- та от тях.
        LZ1GUS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X