Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Краят на щангите - Вранглер YJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Краят на щангите - Вранглер YJ

Съветвам те първите проби да са много внимателни. То бива война, ама внимавайте със жертвите... По пронцип биелетите се удължават и се слагат дисконекти, а не се изхвърлят щангите. За "диагоналните" щанги, известни също като "тяга на Панар", Panhard rod или track bar, е, за тях нямам думи.
    Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
    http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
    http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Имам удълнени биалетки, но са само с 2.5' по-дълги от оригиналните, а действителния лифт е с почти 6... При това положение, реактивната щанга няма да работи ефективно, или по-скоро ще работи прекалено ефективно, т.е. усукването и ще бъде минимално, при максимално усилие... и без това малките ходове, ще станат още по-малки... Ако се окаже, че има сериозен проблем със стабилноста, вероятно ще си направя удължени с "бърз" дисконектор.
      Имам и допълнителни планки, за мостовете, корегиращи лифт от 2' на напречните щанги, мога да си направя и по-големи, като за 5.5', но пък ефекта от тях ще бъде съмнителен... Поне това показва 3D модела, който си направих с Inventor... За съжаление, тази програма не дава възможност за диманична симулация на процеса. Единствената програма, която може да се справи с това, е Pro Ingener, лошото е, че не я познавам добре... все още...
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

А може ли да покажете снимка на тия "дисконекти", че от доста време ми влязла една муха в главата, и бръмчи ли - бръмчи.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки, нямам снимки, но ще се опитам да ти обясня двата най-често срещани варианта. Най-разпространеният е, когато двата накрайника на биалетката, се свързват с междинна тръбичка, с щифтове, фиксиращи тръбичката с цилиндричните части на накрайниците през общи отвори. Неудобството е, че при откачане, трябва да си прибереш в джоба тръбичките и щифтовете... При втория вариант долните накрайници се свързват с моста, вместо с болт, с щифт, осигурен по какъвто и да е начин, против самоизваждане. На щангата е добавено ухо, в което да сложиш щифта, сгъвайки биалетките (що ли ги наричат "биалетки", верно, че напомнят "мотовилка", на която пък казват "биела" ) покрай нея... Разбира се има и още по-мързеливи решения, като ел. дисконектор... При този случай, реактивната щанга е разделена на две части, които се свързват помежду си, било чрез шлици, било с челен съединител, като управлението на разединяване е електрическо, или с вакуум, както при предния мост на Вранглер и Чероки...

Коментар

И аз се изцъклих. Веднъж пробвах и покарах 20 минути без панхарда. Вярно, че моето на пружини, но все пак... Повече няма да правя такива проби.

Коментар

На пружини?!?!?!?!? Без напречна!?!?!?!?!

Е какво е държало моста в напречна посока????
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                На пружини?!?!?!?!? Без напречна!?!?!?!?!

Е какво е държало моста в напречна посока????
                Силата!

Коментар

Ефекта беше все едно кормилната уредба е с изкуствен интелект. Не можеш да го накараш да върви в една посока. Т'ва при скорост 20км/ч!

Никога, ама никога не правете тая проба по улиците!

П.П.

Теста беше извършен на широко, безлюдно площадче. Да не помислите, че по пътната мрежа!

Коментар

вранглера е фабрично добре направен с панхард щангите.
                    има машини които фабрично си нямат и им се слагат допълнително.
                    ресьорите къде са отдоло или над моста?
                    поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
                      ... ресьорите къде са отдоло или над моста?
                      За сега са отдолу...

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                        И аз се изцъклих. Веднъж пробвах и покарах 20 минути без панхарда. Вярно, че моето на пружини, но все пак... Повече няма да правя такива проби.
                        Лазаре, разликата е огромна. Миналото лято, скъсах в един завой, с дупка на платното, учите и на двата задните амортесьора на Диското... едва стигнах до Пловдив (нямаше и 100 км от там), карайки с 20 км/час... Когато взех Вранглера, задните му амове бяха издъхнали. Замених ги с такива от Лада, временно, докато ми дойдат тунинговите. Междувременно скъсах едното ухо на задния мост, на което се закача амортесьора. Така и не усетих, че карам без един, докато Джамбазов, карайки след мен ми съобщи, че единият ми амортесьор виси... Сега, като ги свалих, се оказа, че в тях е останало масло, колкото да ги смазва, за да се движат леко...
                        При автомобилите с ресьори, нещата са съвсем други, по отношение на стабилност и управление, но пък куцат откъм комфортно возене... "няма пълно щастие!"
                        Последно редактирано от giorgio; 20-09-08, 09:55.

Коментар

Или с други думи - няма нищо общо. Като се сетя, че от един износен тампон на панхарда започват "земетресенията"...

Коментар

след като ресьорите са отдоло ше се държи по добре на асфалта.

аз също съм карал без един заден амортисьор и не съм се усетил чак като си мих колата забелязах.
                            тунинг окачаването ми е доста твърдо което е логично +10см за едно джимни не е шега работа.
                            с какво окачване е вранглера и колко повдигат ресорите?
                            поздрави

Коментар

Вече е с Pro Comp 4', плюс още 1.5' от обеците, които са 180 милиметрови, вместо щатните 100...

Коментар

това е доста ехтрем
                                сигорно кормилната щанга е вече доста наклонена?
                                имаш ли в нов кормилен хебел (brazo de pitman,pitman arm)?

поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X