Обява

Свий
Няма добавени обяви.

OME или TJM

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• OME или TJM

Изпаднал съм в някакво чудене за окачването на моята бричка Toyota LJ73.

Едно е ясно в момента, че състоянието е плачевно и трябва като минимум да сменя амортисьорите, които са само за присъствие и поне задните пружини, които са правени някъде из България, дълги са и ужасно твърди.

Явно е, че за да я ползвам колата в планината спокойно трябва да отделя някой лев, но от тук започва чуденето. Не искам да изпадам в големи промени затова мисля, че един комплект 4 пружини + 4 амортисьора + 1 демпфер ще ми свърши работа.

Та стигнах до следните варианти:

TJM

Old Man Emu (мога да го намеря 30% под TJM)

Амортисьори Кони - но с какви пружини не е ясно.

Вие кое бихте ми препоръчали, имайки предвид, че няма да ходя по състезания, а и определено има разлика в цените.

ами ти си изброил основните варианти... ние освен парите да ти дадеме...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

за амортисьорите кони без пружинин забрави, между останалите две решението си е твое, съпоставяш цената, срока за доставка и решаваш. за олд мен навсякаде по света се пишат суперлативи, TJM е по - нова марка, не е много популярна и затова в САЩ няма много писано за нея, тук има няколко тойоти с такова окачване, има и такива с олд мен ему, питай собствениците
      drive alive

Коментар

Първоначално публикуван от go go go
        за амортисьорите кони без пружинин забрави
        ???

не е удачно да сложи Кони + ОМЕ пружини ли?

Коментар

Nasov,

Не си прави експерименти да комбинираш различни производители за пружини и амортесьори.

Ние имаме два Land Rover Discovery с TJM.

Преди това бяхме с Ironman и ужаса беше пълен! Бяхме се принудили да върнем оригиналното окачване.

Понеже сме постоянно натоварени на MAX. сложихме TJM и резултата беше впечатляващ

- Колите се вдигнаха с около 7 см;
          - Поведението на пътя се промени веднага;
          - Можахме да монтираме по-големи гуми 235/85 вместо щатните 235/70;
          - Вече не мислим дали ще ударят ограничителите!

Абе с една дума - СУПЕР!

Вече караме TJM два месеца и пружините и амортесьорите изглеждат като нови. За разлика от плачевните резултати на Ironman. След пет месеца Ironman изглеждаха на края на жизнения си път!!! Ръждясали, със слаби заварки.

Ако искаш пусни search Ironman и ще видиш грозотията на лъжата!

По всяко време видиш Land Rover Discovery с TJM. Просто ми се обади с ЛС.

Успех

Т.
          Успех!
          Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Да.

Що не и сложихте на 1-та камила ОМЕ за тест?

Коментар

не знам какво е правил Турбозмея с неговия Айрънман, моите пружини си бяха /и всеоще са/ съвсем като нови... лифта спрямо изправни оригинални пружини беше 6см /измерено при веждата на калника/...
              след слагането им нито веднъж не ми е удряло на тампоните... със оригиналните при 4 човека в колата удряше...

всичко е въпрос на финанси... и на личен избор...
              може ако искаш и оригинални пружини да сложиш с нови амортисьори... пак ще е много по-добре отколкото с изпусналите амортисьори и 20-годишни пружини...

Пиши пак като покараш с новите...
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Re: OME или TJM

Първоначално публикуван от jimmy
                TJM

Old Man Emu (мога да го намеря 30% под TJM)

Вие кое бихте ми препоръчали, имайки предвид, че няма да ходя по състезания, а и определено има разлика в цените.
                А какфи са цените?
                Тъй и тъй и аз съм за смяна на ока4ването...

Коментар

TJM е по - нова марка
                  Тъй като сме официални вносители на TJM за България не е редно тук да давам оценки кое е по-добро и кое по-лошо .
                  По отношение на това кое е по-нова марка всъщност фактите са следните:
                  - компанията ARB която е собственик на марката OME е основана и произвежда екипировка за 4WD от 1975 г.
                  - компанията TJM е основана и проектира и произвежда 4WD екипировка от 1973 г.

Вярно е, че TJM е представена на българския пазар само от няколко месеца и тепърва ще популяризираме продуктите с тази марка на пазара.

тук има няколко тойоти с такова окачване, има и такива с олд мен ему, питай собствениците
                  Това наистина е най-доброто решение!

Коментар

имах предвид нова на пазара
                    drive alive

Коментар

Аз съм един от първите които сложиха ТДжМ. Карам друга кола, в смисъл че стана много добра, вози меко, при по големи скокове се приземява без удар. Имам предвит да излетиш и с четирите колела на 2м. Артикулацията на мостовете се увеличи и с лекота преминавам препятсвията. Мисля, че го карам достатъчно време и е преживяло достатъчно около 1200км състезания и още толкова разходки, за това време оригиналните пружини падаха с около три сантиметра, докото тези не мърдат, сменях непрекъснато тампони на амортесьорите-не съм сменял досега. Амортесьорите загряват мого по-бавно в сравнение с оригиналните. С две думи МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН и нямам забележки. Фирмата доставчик е сериозна. Ако нещо специално те интересува питай, тествал съм го до краен предел.
                      IvoVarbanov.bg

Коментар

Аз съмнение за TJM нямам никакво. Ясно е, че купувам и забравям за въпроса изобщо.

Чудя се обаче дали си заслужава 30%-те повече в пари спрямо ОМЕ.

Коментар

Първоначално публикуван от jimmy

Чудя се обаче дали си заслужава 30%-те повече в пари спрямо ОМЕ.
                          днеска имах подобно чудене за едни обувки, накрая взех и двата чифта
                          Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                          http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                          http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Аз също съм един от щастливите собственици на TJM и съм ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОВОЛЕН ! Не мога да кажа нищо лошо и за ОМЕ , но във Варна има един човек - Геро , който е сравнявал и двете на една и съща кола /TOYOTA RJ70/ . Та неговото мнение е , че TJM е по-добро . По-уверено стъпва , по-голям ход на окачването / 2см. отпред и 6см. отзад /

Коментар

Благодаря на всички за съветите. В крайна сметка, се ориентирах към TJM.

Добра оферта от вносителя, добри отзиви от всякъде, а мисля, че ще си спестя и разни главоболия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X