Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Амортисьори KYB - мнения

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: Амортисьори KYB - мнения

    Просто са една идея по-меки от Master Sport с които караш ти... Нивата се товари всяка седмица със сериозни килограми отзад и е без подложки на задните пружини. Въпросните амортисьори са "СААЗ" и за парите си ( 25 лв/бр.) не са чак толкова лоши. По път със много и остри завои колата запазва добра устойчивост без да има лашкане. За офроуд може и да не са толкова добри, но това и е най-малкия проблем на Нивата, която е в заводски вид.

    Коментар


    • #47
      От: Амортисьори KYB - мнения

      Найдене,изчакай да минеш поне 1000км. с тях и тогава ще ги мислим дали са добри.
      Че аз преди бях сложил едни Украински на Жигулито и неможаха да изкарат и 6 месеца.

      Коментар


      • #48
        От: Амортисьори KYB - мнения

        Минаха отдавна 1000 км, Янко. Спокоен да си... И 1500 да издържат не ми пука, понеже струват жълти стотинки. А що се отнася до Kayaba на леката кола съм с такива вече близо 2 години и около 40 000 км и само добро мога да кажа за тях. Возията отпред доста се стегна и го няма вече характерното плуване на предницата в завой. Откакто съм с тях нищо не ми е изтропало по предницата, а преди това 2 пъти в годината сменях втулки на носачите и тампони на амортисьорите. Цената им беше, ако не се лъжа около 85 лв/бр. с 2 години гаранция.

        Коментар


        • #49
          От: Амортисьори KYB - мнения

          Както вече писах, маслени амове си имам. Возят доста меко, но работят. В момента проучвам внимателно нещата, защото се оказва, че това което преди няколко години е било много добро, сега може да не е (напр. KYB) - просто внасят 3-то качество произведени незнам къде си, почти бракувани така да се каже. Това по информация от форума на хонда. Иначе японското си е японско. Сега ще почета малко повече за различните видове амортисьори и накрая ще купя това, което ми трябва. Ще гледам и неща като гаранция и отзиви - да не вземе да изпусне на 1000 км и да ми кажат, че щом е на джип гаранцията не важи. За 3 години и аз навъртам 40-50 000 км, което ще рече, че 2 години гаранция са ми напълно достатъчни. Само да вметна, че руските изкараха 80 000 км и седят в мазето за резерва - все още си работят, не е протекло масло. Изобщо, доста е сложен избора и не се знае на какво ще попаднеш. Замислям се и за слагане на 2-ра двойка отпред, но за това не съм сигурен, че е най-добрият вариант - все пак нас ни вълнува повече "стегнатост", а не "твърдост" - никой не иска на всяка буца да подскача до небето. Засега предлагам темата да я оставим да отлежи. Ако някой друг има пресни впечатления от марката KYB, към която съм се насочил, е добре дошъл да сподели.
          Александър

          Коментар


          • #50
            От: Амортисьори KYB - мнения

            От година карам Витарника с газови KYB отпред, до момента никакви оплаквания. Вярно, че километрите са малко - около 16000, но определено повече ме кефят от чисто маслените като стабилност на пътя. Иначе на много пресечен терен си друса мъжката, ама то с тая къса база...
            Цената им обаче беше към 140 кинта на бройка и това "с връзки", на другите магазини ми искаха по 160-180. предполагам, че е заради различната конструкция, все пак Витарника отпред е с макферсон и амовете са доста по-яки, чисто механично.

            Обаче! Някой по-горе беше споменал, че има ментаци - да, има. И на Токико също, патил съм си. И, за разочарование на БенцБоса - на Билщайн също. На една от старите Хонди сложих Билщайн - бахти трагедията. Откровено изтървалите Конита държаха по-добре от уж новите Билщайни, отделно, че се скапаха след няма и 30 000км.

            Както и да е, ако не са произведени в Анадол Колиба Идъстри, ще ти свършат работа.
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

            Коментар


            • #51
              От: Амортисьори KYB - мнения

              Карам с Каяба предни маслени (за маслени са си доста твърди обаче) на Рено 19 вече 25 хил. км. Купих ги преди 2 години и цената им беше доста истинска. Наистина не са монтирани на джипка, но начинът ми на каране не е много щадящ окачването, първо, защото колата е евтина и второ, защото така се убива кефа от карането. Амортисьорите не са мръднали, явно съм попаднал на второ качество оригинални , защото наистина има много ментета, а ниската цена ако е оригинал не е първо качество.

              Коментар


              • #52
                От: Амортисьори KYB - мнения

                За съжаление е прав колегата от по-горен пост , че Каябата дето продават у нас е или Китайче , или от некой турски гараж . Карал съм с Каяба леки коли и нямах високо мнение за тях . Но това до момента , в който ми попаднаха амове за задницата на джипката ми , но внесени от Италия . За без лифт , черни , не жълти , червени или розови . Но доста по-дебели от Конитата , с които съм в момента . Покарах малко с тях и Конитата заедно (по 2 на колело) но ги махнах и сега с нетърпение чакам да се предадат Конитата и да ги монтирам тях .
                Малко офф-топик : с по дебела Каяба и Кони на колело возията стана отвратителна . Тойотата почна да вози като Голф з 20ки джанти , та за тва ги махнах . От тогава не спирам да се чудя : как возят тия жипки с много амове , или са просто слаби амовете ?Или имаме различен стил на каране или искаме различни неща от колите си - скорост и проходимост...................
                TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

                Коментар


                • #53
                  От: Амортисьори KYB - мнения

                  Специалистите съветват при слагане на два амортисьора на колело да се взимат такива, с по-малък дампинг или направо регулеруеми. Всичко е според зависи май. Мене просто не ме кефи колко меко возят маслените, но сигурно като сложа газови ще ми друса още повече... абе угодия няма. Иначе каяба в Косер ми казаха цена 65лв./бр газови монотръбни, като на колегата с бясното мицубиши, но както вече няколко души споменаха, вероятно са китайски. Това е положението - огледайте се внимателно в огледалото, да ни би и вие да сте китайци, защото ВСИЧКО се прави там...
                  Александър

                  Коментар


                  • #54
                    От: Амортисьори KYB - мнения

                    Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                    ...по-малък дампинг...
                    Дефинирай "по-малък дампинг", моля. И "по-малък" спрямо кое? Заводското, предното, задното? На какъв автомобил? И къде ги данните за заводското? Къде са и данните на тия, дето имате намерение да слагате? При какви условия са "мерени", и има ли начин да се съпоставят "дампингите", предвид различните методики на мерене на различните производители, които, освен друго, ако въобще дадат нещо в документациите си, то е твърде често в тяхни си условни единици. Да не говорим че за цялосна картинка на поведението на един амортисьор, както и за сравнението му с друг трябва дино графика, а не просто 2 цифри, примерно. Това за да се прецени какви евентуално биха станали. Иначе трябва да се купува от всичко наред, по 2 броя, та белким се уцелят.

                    А дори и да имате всичко до тук, в крайна сметка се оказва че пробване му е майката. Което значи пари и време. Така или иначе филма с двата амортисьора си е голям, ако вече някой друг не е свършил тая работа и не ги продава като комплект. Ама там пък гроздето накиселява.
                    Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

                    Коментар


                    • #55
                      От: Амортисьори KYB - мнения

                      Това, как ще си ги настрои или намери този, който е решил да слага два си е негов проблем...
                      Александър

                      Коментар


                      • #56
                        От: Амортисьори KYB - мнения

                        Верно , че проба и грешка му е майката . Като бяха Кони и Каяба заедно по колело на жипката , си поиграх да настройвам Конито (разбира се регулируемо ) , но не можах . Дори на най-мекото му състояние , комбинацията бе мега по-твърда от желанието ми . Та два ама , са за некво скоростно каране , но и за такъв стил хората са измислили Кинг , Фокс и т.н.
                        TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

                        Коментар


                        • #57
                          От: Амортисьори KYB - мнения

                          Първоначално публикуван от didooo Преглед на мнение
                          ... Та два ама , са за некво скоростно каране , но и за такъв стил хората са измислили Кинг , Фокс и т.н.
                          Точно затова са. При бавно каране можеш да си изплискаш вътрешностите. Започва да друса по-малко след като вдигнеш скоростта.

                          А рейсингови Кинг, Фокс и т.н. са хубаво нещо, само дето не са за всяка кесия и освен това тези, дето най-добре вършат работа, обикновено няма как просто да ги монтираш на стандартните места, а си иска сериозно разпипване.
                          Ние не сме неутрални!

                          Коментар


                          • #58
                            От: Амортисьори KYB - мнения

                            Айде малко да вдгина тази стара темичка...от известно време съм се вманиачил да извадя най-доброто от една витара като пътно поведение и наред с други работи съм решил да сменя предните и задните амове...сега задните един път са сменяни естествено защото е вдигана...тук първото интересно...На всички Витари които правим ползваме Каяби маслени и досега проблеми не е имало...сега на моята бяха сложени руски за алеко маслени...Ей за половин година или около 10 000 км единия протече ,а е ходил в гората 5 пъти...Айде карам лошо ама чак пък...Сега не знам какви да ползвам? Мислех за монро адвенчър...Мисля много и за каяба excel-g това и за отпред и отзад...Но да дам 500лв за амове и след година да ми изпускат не ми харесва...Билщайн Б6 спорт за на по 300 лв единия преден май май ...тей де не става...та въпроса е ...
                            Какво да забия на Витарата отпред?Слагал ли е някой отпред Каяба?
                            Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

                            Коментар


                            • #59
                              От: Амортисьори KYB - мнения

                              Аз лично сложих отпред едни ментаци -Optimal и засега 30000 км -не съм имал проблем!-Витара V6,H20A
                              Никто в человеческом обществе не относится к диким животным природы так бережно, как охотники

                              Коментар


                              • #60
                                От: Амортисьори KYB - мнения

                                С амортисьори Каяба карах по-рано Астрата. Сложих газои. След около 70 000 км започнаха да посдават багажа и на около 90 000 км вече бяха съвсем зле.Колата вози много търдо с тях. Сега Пежо модел 406 комби съм сложил предни каяба, но маслени. 22 000 км нямат проблеми. Кола с поишена проходимост нямам, затоа споделям опита си от автомобилите, които имам. Заводите на Каяба, за Европа са 2: в Испания и Чехия. Няма опасност да попаднете на китайско произведение.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X