Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Евтино и работещо окачване за Уаз 469 ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Евтино и работещо окачване за Уаз 469 ?

Чудя се с какво окачване може да се замени ресорното окачване на уазката ?
    Мислех за 4 линково окачване но е много сложна работа и нямам финансова възможност за такова окачване , то тръбите и лагерите са евтини но койловърите са много пари ! И намерих една тема с много интересно окачване и мисля че е по лесно за направа но пак трябват койловъри но мисля че и с амортисьори и пружини пак ще стане а ето я и темата : http://www.pirate4x4.com/forum/showthread.php?t=768994 .

От: Евтино и работещо окачване за Уаз 469 ?

Като за начало кажи за какво точно ти е колата ?
    Лудак

Коментар

Човек,то изработването на такова окачване струва колкото два Уаза!

Коментар

Поразгледай тука. Имаме си собствена тема за подобно окачване. Работеща и .. евтина.
        Поне за идея е добре да я поразгледаш.
        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=66799
        Колегата ще ти отговори на всички въпроси... предполагам.

Коментар

Джипа е Уаз 469Б , а не мисля че ще струва толкова пари щото мисля да сложа нещо измислено като джониджоинт а другото е тръби а за койловъри да те могат да струват колкото 2 уаза но мисля че и с амортисьори и пружини пак ще стане . А някой в България правил ли е въобще такъв вид окачване на джип за да сподели как работи и др. информация , а пък някой ако има подробна информация как се прави 4 линково окачване ще ми е интересно да го прочета и да видя кое как се прави и вече ще избирам едно от двете !

Коментар

По-добре изчети всичко, изписано във форума и не само за окачвания. Има много теми.
            Не е лесно, но може да се направи.
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Само едно не разбрах какво се иска ефтино или работещо окачване,също така каква е реалната цел на смяната на типа окачване и за какво конкретно ще се ползва машината.В заглавието им за мен конкретно взимоизключващи се задачи.
              ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
              тел.088четири 9едно9 4нула4
              -------------------------------------------------------

Коментар

Това окачване което е показано в чуждия форум изобщо не ми хареса. Тия тръби така заварени на моста. Само да си представим -настъпваме голям камък ; или дънер скрит в тревата ; кривим една от тия тръби и кво праим тогава ?.
                На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

По принцип търсеният ефект е да вози по добре от ресорите да има по големи ходове , да мога да карам с по висока скорост по черни пътища ( не като настъпя джипа да почна да подскачам вътре и да си мисля дали този път ще пробия гюрука : D ) . И не мисля че тия тръби ще се огънат толкова лесно ( ако се направят от дебелостенни тръби ) !

П.П. А и вече му намерих място на джипа къде да стои цяла зима на трупчета това значи че и да е скъпо изработването има място къде да стои докато се съберат пари .

Коментар

Първоначално публикуван от djonkeyt Преглед на мнение
                    По принцип търсеният ефект е ... да има по големи ходове , да мога да карам с по висока скорост по черни пътища...
                    Тука пак има несъвместими изисквания към окачването.

Коментар

Хич,ама хич не ми харесва моста да ми се крепи на един болт,ако ще и от титан да е.Такова нещо не бих направил никога,поразгледай,потърси има много по-грамотно и здраво направени окачвания.

Коментар

Съгласен съм. Три линк, или четири линк, ама не направен по този начин.
                        А наистина,големи ходове и скоростно каране по черни пътища са трудно съвместими неща.
                        За скоростното каране е по-подходящо независимото окачване.
                        Справка: Дакар.
                        Иначе, наистина има изписано томове във форума за окачвания. Има и калкулатор за 4-линк...

Колега, от това което си написал по-горе, си правя извода, че не ти трябва за траял.
                        3-линк с А-рамо отзад и 4-линк отпред.
                        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Няма нищо несъвместимо в големите ходове и бързото каране извън пътя. Целия мост също не пречи. И на Дакар, и на Баха, и навсякъде, където се кара по големи неравности си трябват ходове. А на Дакар има и ресьори, верно на Камаз, ама карат по здраво от повечето автомобили.
                          И все пак става дума за бюджетно окачване на УАЗ, така че това с независимото е утопия.

Коментар

И какво очакваш от пружинно окачване, с гора от щанги под рамата, спрямо ресорното? По - меко возене? Повече ход? По-висока надеждност?
                            Къде? С какъв товар? При каква сервизна и парична готовност?
                            Прощавай, но УАЗовете са реално самодостатъчни. Ако ще правиш от тях пародия на гейкласа, или на Тигра, то започваш от неправилния ковчег. Само ще съсипеш камиончето, после няма да имаш пари и да го възстановиш, а да го продадеш като инвалид, ще е изобщо нереално.
                            Там всичко си е наред. Ако нещо не е - значи не си погледнал отдолу какво е счупено.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              И какво очакваш от пружинно окачване, с гора от щанги под рамата, спрямо ресорното? По - меко возене? Повече ход? По-висока надеждност?
                              Къде? С какъв товар? При каква сервизна и парична готовност?
                              Прощавай, но УАЗовете са реално самодостатъчни. Ако ще правиш от тях пародия на гейкласа, или на Тигра, то започваш от неправилния ковчег. Само ще съсипеш камиончето, после няма да имаш пари и да го възстановиш, а да го продадеш като инвалид, ще е изобщо нереално.
                              Там всичко си е наред. Ако нещо не е - значи не си погледнал отдолу какво е счупено.
                              От пружинно окачване очаквам по меко возене по големи ходове отколкото ресорите а за надеждност не ми се говори ресорите колко надеждни са понякога ! а аз няма да развалям оригиналното окачване просто махам ресорите и куките за ресорите пак ще си останат там ако не ми хареси си връщам ресорите но това мноого ме съмнява да се случи ! А някой може ли да ми обясни как се работи с калкулатора за 4 линково окачване че не му разбрах нищо ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X