Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скъсана резба на амортисьор - как станà таа работа??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Скъсана резба на амортисьор - как станà таа работа??

Стегнете я с 5мм повече - гледам в долната част не е размазана.

За другото - премерете я с резбомер и ще се види каква е. На мен ми се вижда инчова, но не мога да знам само по снимка.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Имам 9 мм.

Коментар

То хубаво, ама гайка откъде ще намерят?
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И метчик имам.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            И метчик имам.
            Мерси! Ако го окъсаме, ще те търсим довечера.
            Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Спам: Стефан, намират ли се плашки 9мм? Метчици и аз имам, обаче някой ми крадна плашката. Не ми е спешно, но ми се ще да са ми комплект. Сори за отклонението.
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                Спам: Стефан, намират ли се плашки 9мм? ....
                6лв. (или поне толкова ми взеха че купувах и други работи) в "Евроболт" стъпка х1 и х1.25....може да има и други.
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Развитие на темата. На амортисьора е нарязана резба 9мм. навита е гайка дълга 25мм ( за да работи всяка витка) законтрена е с удар с център....Боби да снима, че не остана време, и ще каже дали се е получило след период на експлоатация.
                  П.П. За проявена готовност да помага, Стефан да идва да го черпя
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Слаб матеряла,за тва се е прецакала,на мене ми късаше направо шпилката,щото нямаше съответствие между височината на пружината и дължината на амортесйора,същото е и с торсиона натегнат до край,като се заиграеш на ходове по неравности и усилието премачква резбата,обяснявам си го с по късите амове,аз си реших проблема с 3 инча ОМЕ.
                    LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                    Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
                      Слаб матеряла,за тва се е прецакала,на мене ми късаше направо шпилката,щото нямаше съответствие между височината на пружината и дължината на амортесйора,същото е и с торсиона натегнат до край,като се заиграеш на ходове по неравности и усилието премачква резбата,обяснявам си го с по късите амове,аз си реших проблема с 3 инча ОМЕ.
                      Добре де, ама това е двойно А рамо. Там има ограничителен тампон и нагоре, и надолу, тоест не би трябвало да се стига до крайно свиване и крайно разпъване на амортисьора. Ако пък това го има, значи просто тоя амортисьор не е за там.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Добре де, ама това е двойно А рамо. Там има ограничителен тампон и нагоре, и надолу, тоест не би трябвало да се стига до крайно свиване и крайно разпъване на амортисьора. Ако пък това го има, значи просто тоя амортисьор не е за там.
                        Затова хората занимаващи се с по екстремно каране не харесват независимото окачване особенно...
                        LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                        Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Независимото окачване е калпаво с много неща, но в случая дефекта е бил не в идеологията, а вероятно само в елемента. В крайна сметка - има и заводски брак, и внезапни откази по куп причини. Крайно интересни за изследване, прочее. За технолозите, после и за конструкторите. Вероятно последното нещо, което още не ме пуска от инженерството. Теорията на надеждността е най-висшия пилотаж в това. Не че нещо - ама любопитно.

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
                            Затова хората занимаващи се с по екстремно каране не харесват независимото окачване особенно...
                            Хм. Екстремно каране е широко понятие. Куп возила с независимо ходят включително и на Дакар. Вярно че се вкарват едни пари и няма нищо общо със заводското, но това е друга тема. Просто всяко си има кусурите и предимствата. А предимството на независимото е по-доброто поведение при по-високи скорости, за сметка на по-малките (обикновено) ходове.

Ама, дай да не отпочваме пак тая тема. Вече сме го дъвкали.

А в контекста на настоящата - точно независимото окачване пази повече амовете, поне по отношение на удари при свиване и най-вече разгъване. Поради същата причина на целите мостове за екстремно каране слагат ограничителни колани за надолу и бъмп стопове за нагоре (което си е пак вид амортисьор, ама предвиден за удари).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X