Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ръчна лебедка- оглупях

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: ръчна лебедка- оглупях

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    Аз поне разглеждам всяко използване на устройства с подобни размери и в подобно изпълнение като опит за убийство на намиращите се в радиус две дължини на използваните въжета.
    Много точно казано! Из форума някъде беше описано как са теглили един затунал багер със самоходещ ескаватор и "въженцето" кат се къса и прави багера на 2. Незнам как може да се пресметне каква сила се освобожадава при подобни гершки

Коментар

аз останах много доволен защото парвия път като ми потрябва на истина нямах въжета незнаех как се работи с него а и късото лостче ме вбеси и за къпак жената беше с мен та ми наду главата...
      вече ходя сам на разходки и не закъсвам щото няма кой да вика полечка не че е кално и тем подобни..
      но се снабдисх с три прилични въженца с тиахните куки или скоби постарах се да удалжа лосшчето и сега с два пръста си го движа...
      поздрави

Коментар

Нищо. Някой ден в болницата може да ти остане време. Опитай да научиш какво се крие зад тайната дума "съпромат". И дълбоко секретната поговорка Веднъж стомна за вода, дваж стомна за вода ...

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
          аз останах много доволен защото парвия път като ми потрябва на истина нямах въжета незнаех как се работи с него а и късото лостче ме вбеси и за къпак жената беше с мен та ми наду главата...
          вече ходя сам на разходки и не закъсвам щото няма кой да вика полечка не че е кално и тем подобни..
          но се снабдисх с три прилични въженца с тиахните куки или скоби постарах се да удалжа лосшчето и сега с два пръста си го движа...
          поздрави
          Zenit ти добре си го увеличил лоста за да ти е по лесно, а замислял ли си се защо са го оставили толкова къс оригиналния? При подобни уреди всичко е изчислено и проектирано предварително а този който го е правил знае с каква сила разполага човек и колко дълаг лост да монтира на лебедката за да не стават бели. Ти в момента с този лост прилагащ многократно повече усилие от това за което е предвидена тя и някой ден без да се усетиш това ще е фатално защото ти ще имааш сила да набираш въжето, но някоя ос или болт няма да издържат и тогава става лошо, дори няма да разбереш какво е станало, по-късно ще ти кажат. А и както споделяш че си сам на разходките ..........

Коментар

добре де Стефан, вчера взех едно въже за джипа 8мм стоманено и пише че тегли до 5 тона ??? да го махам ли? щото горе си писал , че тряба да е мин.9.1 мм ???

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
              добре де Стефан, вчера взех едно въже за джипа 8мм стоманено и пише че тегли до 5 тона ??? да го махам ли? щото горе си писал , че тряба да е мин.9.1 мм ???
              Това въже най-добре да го използваш САМО за буксиране. НЕ и за вадене на затънала джипка или кола.

Едно е да теглиш 2 тона по пътя, съвсем друго е да вадиш 2-тонен джип, затънал до средата на гумите в кал ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

мерси, разбрах, ще си търся нещо по-сериозно като за мен.
                а имаш ли представа къде гресират джипки? че мисля сега да се разходя, като за неделя би трябвало да е по-малолюдно?

Коментар

Не знам защо, явно исторически така е останало. 9,1 мм е двустранно усукано, първото с работно натоварване три тона.
                  Аз мразя стоманените въжета и за асфалтов буксир, но ситуацията е каквато я описа V93. Четирима души нормално бутат натоварен 80 тонен вагон. Той самият тежи още 60 ако е четириосен полувагон. Обаче затъналият джип е котва, и колкото и да тежи сам по себе си, иска много голямо усилие за да излезе. Рамите се разкривяват от десетки тонове, мостовете се откъсват с по-малко, но това при всички положения са нещо в рамките на десет тона примерно. Които въжето трябва да може да издържа многократно, не еднократно.
                  Изобщо и не поглеждай кви да е въжета. Гледай само сертифицираните. Ако продавачите не могат да ти покажат паспорта на въжето, просто им благодари и си тръгни. В такъв документ трябва да пише допустимото работно натоварване и задължително усилието за скъсване. За ръчно задвижван такелаж то трябва да е три пъти по-голямо от работното. Ако има мотори - 10 пъти, за особено отговорните изпълнения - 15 пъти. Всичко останало е руска рулетка. С пистолет.

Коментар

Има и много добри ръчни лебедки-но цените им се доближават до цените на някой електрически.Преди няколко дни гледах тези лебедки-има и модели на които дават че теглят до 8 тона:

Някой модели са с червячен механизъм и мисля че са добри и определенно ще може да извадят джип

Коментар

Квадратните джаджи са монтажно-тягови механизми. Не стават заради теглото. Следващата картинка е горни тали. Също тежат и въжетата и веригите се мотаят и заплитат където не трябва.
                      Червячните лебедки имат ценното свойство да са необратими. Значи не трябва специална спирачка. но и трябва да се въртят в двете посоки, не може да откачиш нещо и да изтеглиш въжето. Но реално при поносими размери и тегло предавателното им отношение е 1:40 да кажем. За сравнение - мотор 3 -5 к.с. иска редуктор 1:200 - 1:400 за да успее да измъкне джипа.
                      Разни много стари ровъри имат механични кабестанни лебедки. Също ГАЗ и ЗИЛ. Вече са измислени лебедките с планетарни редуктори, така че практически няма какво да се усъвършенства, нито накъде да се сваля теглото. Вероятно това е и краят на развитието им.

Коментар

добре съгласен съм с вас че сега с това удължение мога лесно да е претоваря и да стане белята
                        а има ли някъв начин да се избегне като се сложи варху нея някаква манта АРБ имат
                        една такава спецялна с тежести....
                        из форума бях виждал как HI LIFT се използва за рачна лебедка та този крик не ми е много ясно как се превръща в лебедка....
                        мойта лебедка е за АТВ по скоро затова май ще си е държа в багажника само за специални случаи когато триабва да се обезопаси джипката да не пропадне в някое деренце....
                        поздрави................

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
                          добре съгласен съм с вас че сега с това удължение мога лесно да е претоваря и да стане белята
                          а има ли някъв начин да се избегне като се сложи варху нея някаква манта АРБ имат
                          една такава спецялна с тежести....
                          из форума бях виждал как HI LIFT се използва за рачна лебедка та този крик не ми е много ясно как се превръща в лебедка....
                          мойта лебедка е за АТВ по скоро затова май ще си е държа в багажника само за специални случаи когато триабва да се обезопаси джипката да не пропадне в някое деренце....
                          поздрави................
                          Колега-вземи си една хубава,здрава и истинска ръчна лебедка и я сложи в багажника и забравяш проблемите Но истинска ръчна лебедка-не някое китайско менте

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
                            уазка и тоиода късат 10мм от третия опит тоиодата не помръдна

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X