Азпитам има ли електрическа лебедка на 220 волта да дьрпа 2 тона с еденично вьже.
Изкам да си купя ама зависи от цената . Дайте идеи
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Лебедка на 220 V?
Свий
X
-
До: Какво има в лебедката
Има строителите я наричат хаспелПървоначално публикуван от монио Преглед на мнениеАзпитам има ли електрическа лебедка на 220 волта да дьрпа 2 тона с еденично вьже.
-
Градски, за какво ще я ползваш тази лебедка?Първоначално публикуван от монио Преглед на мнениеАзпитам има ли електрическа лебедка на 220 волта да дьрпа 2 тона с еденично вьже.
Ако е за в града, за строителство-Явор ти каза, че това му викат "хаспел", и се продава в магазините за строители. Идеята на джиповете е да ходят там където няма и помен от ивилизация, и не се среща захранване 220 в, 50 Хц. Да не говорим за 380В
...
Иначе нищо не пречи да се направи такава лебедка-най-мощният мотор на 220 в е 2,2 кВ. това е някъде към 3 к.с.-много от лебедките до 5000-6000 либри са с такава мощност на двигателите. А тези либри означават нещо от порядъка 2 до 3 тона, зависи на какъв диаметър се навива въжето. А ако се увеличи достатъчно предавателното число-може да се постигнат и по-високи тонове за издърпване, ама пак да попитам-за какво ще я ползваш?Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Важна подробност, Кольо - и най-мижавия хаспел има по-голям ресурс от най-коравата джипова лебедка. Тези, които аз съм виждал, имат маслен картер на редуктора, електромагнитни спирачки и други такива блага.
Коментар
-
Да. Има.Ако не се заблуждавам името на това устройство е телфер. Обикновенно е закрепен за тавана на помещението,върху релси. Телфера по устройство е най-близък до лебедката.Първоначално публикуван от монио Преглед на мнениеАзпитам има ли електрическа лебедка на 220 волта да дьрпа 2 тона с еденично вьже.
Ето тук има тема за телфери http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=36980&page=2 .
А на въпроса ,дали може с монофазен електродвигател да се повдигнат 2 тона,трябва да провериш какво предлагат различните производители.
Ако няма , може да се използват система от макари - полиспаст.
Ето тук е писано за тях http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=41517 .
Успех в търсенето.
Коментар
-
Изкам да я сложа на сондата ми да вдига трьбите , че на по дьлбоките сондажи и идва на нагорнище на сондата като вадя да помага на пнемо мотора за вдигане . На долу лесно ама нагоре. Ще захранвам с агрегат -не са много скьпи а и друга работа вьрши. Видях на reider китайски 500кг с еденично вьже , с двойно полиспаст 1 т. Няма ли някоя електрическа поне 1,5т-2т с еденично вьже , като и сложа полиспаст да се удвои? Вьв Варна не тьрсих много ама пак 500кг еденично вьже немски някькви питам за по-голяма те вдигат рамене какви тарговци са
?Незнаят какво продават.
Коментар
-
Е сложи си 12волтова като ще е на сондата. Има по-малки за АТВ-та. Явор ти е близо.Първоначално публикуван от монио Преглед на мнениеИзкам да я сложа на сондата ми да вдига ....Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
2 тона са 3500 либри. Това е лебедка за малък джип, определено има такива. Има и за 7 тона.Първоначално публикуван от монио Преглед на мнение1.5т- 2т с едно вьже без полиспаст има ли на 12 v
За това питам за 220v не ми се вярва на 12 v да има такива
Имай предвид, че искат яки ампери.
Коментар
-
Разгледай това Vromos.com, че ти е близо. По-нагоре и тел може да има. От 2000либ. до 15000либ. се ще си харесаш нещо.
Леле Ясене колко си бРъз.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Прочети пост #5 на Кольо, ако пак не ти се вярва си купи телфер...Първоначално публикуван от монио Преглед на мнениене ми се вярва на 12 v да има такива
П.П. Аз се оказах най-бавен...
Коментар
-
чак пък...Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнениеРазгледай това Vromos.com, че ти е близо. По-нагоре и тел може да има. От 2000либ. до 15000либ. се ще си харесаш нещо.
Леле Ясене колко си бРъз.
п.п. от години пиша по-бързо, отколкото говоря.
Коментар
-
Хаспел е друго това утива кьм телфер .Мислех да мина ефтино ама ще сложа хидравлика . Ефтиното уж скьпо излиза . Не можах да намеря такава лебедка(телфер) 2 т с еденично вьже до 40 кг да тежи .Телфери трифазни знам че има ама и те с телфери се вдигат (тежки са)Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнениеИма строителите я наричат хаспел
В Практикер нама .
Коментар
-
Първоначално публикуван от монио Преглед на мнениеНе можах да намеря такава лебедка(телфер) 2 т с еденично вьже до 40 кг да тежи .
Ето.
http://eshop.offroad-bulgaria.com/pr...cat=250&page=1
http://www.vromos.com/product_show.php?ProductID=139Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Написах вече имеил за цените , благодаряПървоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Коментар