Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво точно значат либрите на лебедката?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво точно значат либрите на лебедката?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    iiiopo - много е просто! Джокер - ще трябва и измерител на разстояние.
    Сигурно и аз съм прост, ама не зацепвам.

Другото - тия либри са дадени за първия ред въже. На втори, трети и прочие намаляват пропорционално на ефективния диаметър на макарата към момента на измерване. На марковите лебедки обикновено са дадени в документацията за всеки ред навито въже, и примерно лебедка, дето на първи ред дърпа с 4500кг, на 3-ти дърпа с 1500-2000 (не помня точните цифри).
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      От не -големия ми опит, мога да споделя:
      По т 1. Това което може да вдигне вертикално. И обикновено на първата навивка. После става по-малко.
      Т2. Влаченето е много относително. Как се влачи нещо, пред което има 10 кубика глина?
      Т.3 - Либри. Толкоз.
      Абе, да не се налага.
      т. 1 - Категорично не е вярно.
      т. 2 - Точно за влачене иде реч. На равен терен, единично въже, първи ред на барабана, без никакви допълнителни помощни средства.

Нормално се посочва именно показателят по т. 2, но има и изключения. Както наскоро стана дума в една тема, някъде я производител, я търговец хитрее и вместо данни за влачене на това дава данни за търкаляне.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Точно за влачене иде реч. На равен терен, единично въже, първи ред на барабана, без никакви допълнителни помощни средства.
        ...
        Нормално се посочва именно показателят по т. 2, но има и изключения. Както наскоро стана дума в една тема, някъде я производител, я търговец хитрее и вместо данни за влачене на това дава данни за търкаляне.
        Влачене, казваш? Какво и на какъв точно терен? Ако наковеш спирачки на джипа влаченето по асфалт ще е едно, ако го обърнеш по врати или таван - съвсем друго, а е същото тегло. На заледено пък и сам ще си го влача - може да е по-лесно и от търкалянето.

На равен терен силата на влачене със сигурност е по-малка от теглото.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Сигурно и аз съм прост, ама не зацепвам.
          Спокойно - и аз не зацепих първия път, като ми го дадоха за задача.

Коментар

Спокойно - и аз не зацепих първия път, като ми го дадоха за задача.
            Ми мъцни де. Аз явно съм ръждясал.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ми мъцни де. Аз явно съм ръждясал.
              WD-40?

Коментар

Вземаш въже, което издържа 10N, вземаш тежест 5N и я окачаш в средата на въжето. Почваш да раздалечаваш двата края хоризонтално, а тежестта все така да си виси в средата. Е, ще скъсаш въжето, доста преди да си го опънал хоризонтално.

Все си мисля, че за да се направи това измерване коректно, въжето трябва да е доста по-леко от контролната тежест. Или отиваме в едни корави интеграли, които не щем. Тъй че, за лебедките една тежест от 100 или 200кг може би е по-удачна.

Коментар

Първоначално публикуван от Любо Димитров(lama69) Преглед на мнение
                  WD-40?
                  Гадове!!!

Вземаш въже, което издържа 10N, вземаш тежест 5N и я окачаш в средата на въжето. Почваш да раздалечаваш двата края хоризонтално, а тежестта все така да си виси в средата. Е, ще скъсаш въжето, доста преди да си го опънал хоризонтално.

Все си мисля, че за да се направи това измерване коректно, въжето трябва да е доста по-леко от контролната тежест. Или отиваме в едни корави интеграли, които не щем. Тъй че, за лебедките една тежест от 100 или 200кг може би е по-удачна.
                  Мдам. Идейно. А със синтетично въже може и по-малко. Доста е по-леко, пък си издържа квото трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                    На 18-ти на срещата на Дайхатсу (нали ще дойдеш)
                    Ще дойда ако имам с какво. Страдам от трансмисия тези дни. На 17-ти след кръводаряването ще се опитам да я сменя.

Коментар

Ще дойда ако имам с какво. Страдам от трансмисия тези дни. На 17-ти след кръводаряването ще се опитам да я сменя.
                      Ще те возиме, ако трябва.

Коментар

Ще те возиме, ако трябва.
                        Возенето нама да му е достатъчно.
                        Ще му отстъпваме и шошфьорско място.

ПС Но все пак да се придържаме към темата.
                        Ясене колко тежиш, дали теглото ти ще пренебреггне интегралите?
                        О899 2б2 1З2

Коментар

Явно някой е изтрещял отвсякъде ......
                          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Я тука някаква оргия се заформя

Ясене сила на опън е примерно 5000кг. всяка една лебедка се тества на стенд при първи ред каква сила на опън ще създаде и колко ампера ще "дърпа" и аз не повярвах ама ме заведоха до стенда интересна машинка.

Ето ти таблица със стойности, сила на опън и консумация на ток:

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X