Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Устройство на лебедка "Вромос"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Устройство на лебедка "Вромос"

Поради зачестилите питания относно здравината на лебедки "Вромос"
    пускам тези снимки. От тях ще видите една качествена изработка без наличието на пласмасови детайли .

Друг често задаван въпрос е дали има достатъчно смазка в лебедките. Уверявам ви, че Китайците не са икономисвали от смазките. Това ще го видите и от снимките.

Хубаво е преди монтаж да се огледат връзките и тяхното затягане.
    Не трябва да се прекалява с затягането при пласмасовия корпус.

Корпуса държащ четките е масивен и проблеми тук не би трябвало да има.
    Мнението за лебедките ми е положително и се радвам, че моят сервиз е избран за представител на западна България.
    LZ1VMH

Мдааа, и на живо изглеждаше солидно отвътре.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Чавдаре , защо сте я отваряли

Коментар

Първоначално публикуван от Митко/fulda/ Преглед на мнение
        Чавдаре , защо сте я отваряли
        Това е друга лебедка.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

На тази отворената какво и има ?

Коментар

не е затворена

Коментар

Не е затворена

При удар, доколкото разбрах в дърво са се получили счупвания на постоянния магнит. В последствие двигателя е блокирал и изгорял.

LZ1VMH

Коментар

До: Устройство на лебедка "Вромос"

Продава ли се лебедката с изгорелия мотор?

Коментар

Ха !

Изведнъж ми хрумна за какво могат да се ползват двата редуктура които си купих някога в една офанзива. Казаха,че най много ги търсели за чевермета.Куплирани са с трифазно двигателче,обаче на изхода е вал който може да изтегли Краз на покрива на небостъргач.Включен,въобще е трудно да уловиш че се върти вала,и затова някои ги купували за чеверме директно връзвайки оста без никакъв привод.
                  Всъщност вътре са баш такива планетарни редуктури като тези които си показал на снимката.Това моето е индустриален редуктор,и като се замисля дебелината на изходният вал е съобразена с величината на въртящият момент,иначе не би бил толкова юнашки.Всъщност ако вместо трифазния го куплирам с правотоков и си става лебедка. Въпроса е,че опитно скороста трябва да премеря,и за да не е бавно явно барабанът с по голям диаметър трябва да е.С каква скорост се навива въжето при лебедки като тази ?

Коментар

Тоше мисля скоростта зависи много силно от масата която тегли, дори опитно да установиш колко оборота прави в мин, натоварена си е друго, но стига скоростта да не е много висока мисля моге да тестваш и с вързано МПС и сам да видиш, според думите ти съдя, че си сръчко и май имаш инструментална база, какво тогава те спира

Успех.

Поздрави,
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Значи подозирам че при 1000 оборота на входа,ще ми даде на изхода излишък на въртящ момент при недостиг на скорост.Тоест ще върши работа,но бавно.Барабана за въжето вероятно трябва да се направи с диаметър 400мм. и може би да се вдигнат влизащите обороти на 1500.Ами спира ме,че съм хванал много дини с единствената си мишница,а и сега просто расъждавам на глас.Що не ги правят с обикновен червяк тия лебедки ? Какви спирачки имат ?

Коментар

Първоначално публикуван от To6o Преглед на мнение
                        Значи подозирам че при 1000 оборота на входа,ще ми даде на изхода излишък на въртящ момент при недостиг на скорост.Тоест ще върши работа,но бавно.Барабана за въжето вероятно трябва да се направи с диаметър 400мм. и може би да се вдигнат влизащите обороти на 1500.Ами спира ме,че съм хванал много дини с единствената си мишница,а и сега просто расъждавам на глас.Що не ги правят с обикновен червяк тия лебедки ? Какви спирачки имат ?
                        400mm си е като за лебетка за камион!

С обикновенния червяк мотора трябва да седи перпендикулярно на барабана или да предава момента чрез друга зъбна предавка до червяка.Планетарния редуктор е сложен точно с това,че с най малки габарити се постигат големи предавателни отношения.
                        Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
                          400mm си е като за лебетка за камион!

С обикновенния червяк мотора трябва да седи перпендикулярно на барабана или да предава момента чрез друга зъбна предавка до червяка.Планетарния редуктор е сложен точно с това,че с най малки габарити се постигат големи предавателни отношения.

А спирачка има ли ? Онова моето го замислям като "хаспел" така че големият диаметър не е пречка,а даже по малко витки ще ми поемат 40 - 50 метра които ще са нужни. Как е въпроса със спирачният момент ? при червяка е ясно.
                          А има ли лебедки с червяк ? Тези с механично задвижване от раздатъчната кутия ?

Коментар

Нормалните днешни са планетарни. Червячните се казват кабестани. Параходен агрегат, общо - взето. По разни древни ровъри има кабестанни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X