Искам да попитам нещо което винаги ми е било неясно.Какво представлява това "планетен редуктор"Какво е точно.Някои може ли да ми обясни
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как да си направим лебедка ?
Свий
X
-
Re: Лебедки, разновидности, приложение и технически решения
Това е многостепенен редуктор който се нарича планетарен защото няколко зъбни колела обикалят около други и това наподобява движението на планетите в слънчевата система. Характерни за планетарният редуктор за големите предавателни отношения които могат да се реализират в малък обем ...Първоначално публикуван от DJDAVELИскам да попитам нещо което винаги ми е било неясно.Какво представлява това "планетен редуктор"Какво е точно.Някои може ли да ми обясни
-
Лебедка собствено производство ...
Пожелавам успех, много ще се радвам да снимате целия процес и да го споделите с останалите - рядко се намира някой който се захваща с такова дело ...Първоначално публикуван от uazАз в момента се опитвам сам да си направя лебедка,като използвам три планетарни редуктора от автоматична скоростна кутия, но да видим какво ще излезе.Двигателят е стартер-генератор от някаква косачка.
А избора на стартер за двигател е добро решение, има много примери за лебедки чиито двигатели са повече или по малко преработени стартери на автомобили
Коментар
-
Re: Лебедка собствено производство ...
Значи като при диференциялите.Схванах.ТО повечето вече са с такива редукториhttps://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM
Коментар
-
Хм ... Ако са ти дошли без пари, опитай разбира се, ама ... Те не живеят без масло. Хич. А на УАЗ декоративна лебедка не му трябва
Народа прави от стартер от УАЗ. Само изхвърлят корпуса на стартера, и вместо него слагат цяла тръба, без дупките, де. Да не се дави в реката.
А редуктори май намират от някви лентови транспортьори. Важното е да са червячни. Така забравяш за проблема със спирачката. А без нея на стръмното - наникъде. Такова чудо има предавателно отношение примерно 40 - 50, и е голямо колкото плоска тиква. Втората степен на редуктора става от колелата на ГРМ, например от Лада. Хем не струва нищо, хем си работи на въздух. И веригата не вие...
И като се счупи - има го във всяка селска железария.
Коментар
-
До: Как да си направим лебедка ?
Вътят ми се разни нездравословни мисли в главата за лебедка, но я ми кажи как ще се развива въжето с червячен редуктор. При това изпълнение трябва барабана с въжето да се разделя с редуктора, инак трябва стартера да завърти на обратно а затова трябва целия четкодържател да се завърти.Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнениеХм ... Ако са ти дошли без пари, опитай разбира се, ама ... Те не живеят без масло. Хич. А на УАЗ декоративна лебедка не му трябва
Народа прави от стартер от УАЗ. Само изхвърлят корпуса на стартера, и вместо него слагат цяла тръба, без дупките, де. Да не се дави в реката.
А редуктори май намират от някви лентови транспортьори. Важното е да са червячни. Така забравяш за проблема със спирачката. А без нея на стръмното - наникъде. Такова чудо има предавателно отношение примерно 40 - 50, и е голямо колкото плоска тиква. Втората степен на редуктора става от колелата на ГРМ, например от Лада. Хем не струва нищо, хем си работи на въздух. И веригата не вие...
И като се счупи - има го във всяка селска железария."Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди
Коментар
-
aи аз работя по този въпрос,но не разбирам защо трябва да завърташ целия четкодържател,сменяй само поляритета имаш най лесния начин ,все пак е постоянно токов двигателПървоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнениеВътят ми се разни нездравословни мисли в главата за лебедка, но я ми кажи как ще се развива въжето с червячен редуктор. При това изпълнение трябва барабана с въжето да се разделя с редуктора, инак трябва стартера да завърти на обратно а затова трябва целия четкодържател да се завърти.OFFROAD CLUB STARA ZAGORA
Коментар
-
здр,
либетките които ползвам аз са с муфа,наи добрият вариянт хората руснаци са го измислили.случвасе редовно да се заплете въжето да се защипе и така на татък.разгледаи някоя либетка и ще видиш колко е проста механиката.ако няма къде да видиш ще ти я снимам дидаелно и ще ти я пратя.
малко съм резрвиран към ел либетките с хидро мотир и карданни.
ами ако не успеш да излезеш на едимпът и се налага да се влачиш няколко пъти последователно,дали ще има ток.а дали??? генератора ще може.
ти решаваш какъв модел ще ползваш но основното е от къде ще я задвижваш другото се наглася и може да се лавира много.
Коментар
-
Това мисля че не е съвсем сигурно. По спомен.Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеХич не обичам червячните редуктори. Вярно, че са най-лесното решение, но имат много загуби и при това колкото са по-натоварени загубите са повече. А това сигурно ще влияе на времето за дърпане на акумулатор.
Някъде тук имаше тема точно за това. И май червячните бяха дори с по-малко загуби. Единственото предимство на планетарните е че са по-компактни за тия цели.
Иначе май хидромотор му е майката. Ама са скъпи пущините,Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Всяка аксиално-бутална хидропомпа е и хидромотор!Първоначално публикуван от dobri34 Преглед на мнениеБутална помпа мисля че върши същата работа ,но не съм пробвал и не гарантирам,все пак ще разпитам
Коментар
-
+1 Имам 3 хидромотора и червячен редуктор съм приготвил, ама пусто, все не остава време за забавните проекти.Първоначално публикуван от горския Преглед на мнениеВсяка аксиално-бутална хидропомпа е и хидромотор!За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар