Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж на лебедката отзад

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Монтаж на лебедката отзад

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Бе това полиуретана е на някаква странна почит, която аз все не успявам да споделя. Тоя материал нещо не ме кефи. Много е твърд и се мачка много идиотски. Колкото пъти ми се е налагало да го ползвам все до майката стигам. Имах едни ролки за местене на тежки железа от полиуретан и един път ги оставих да нощуват с желязото на тях и се формоваха по пода. Сега имам едни които не знам от какво точно са направени но няма такава гума. 6 тона стоят на 15 ролчици по 5 см. Ф 8 см. два дена и не им личи. А са меки техната м@м... Що железа са пренесли и по какви подове..не е истина.
    Това може да е решение на проблема дайда ги видим тези ролки
    ПАВКО
    0888802068

Коментар

Първоначално публикуван от the_trident Преглед на мнение
      Това може да е решение на проблема дайда ги видим тези ролки
      Давам. До миналия понеделник бяха при брат ми в София, сега са си при мен в Пловдив. Ако някой може да познае какъв е материала ще пратя накак една. Знам само, че бяха идиотски скъпи. Нещо от порядака на 200лв. ролка Ф80Х60мм с два обикновенни лагера вътре.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

мисля че тази лебедка е монтирана с друга цел отзад за да може да се използва когато затъне в калта и като не може да се продължи напред да се използва за дарпане назад
        0885719173-Красимир

Коментар

Първоначално публикуван от krasimir83 Преглед на мнение
          мисля че тази лебедка е монтирана с друга цел отзад за да може да се използва когато затъне в калта и като не може да се продължи напред да се използва за дарпане назад
          Koя лебедка колега нещо не разбрах ако говорим за колата на Сашо Ковачев явно не си я видял добре защото лебедката е монтирана от зад а куката заедно с въжето са изведени от пред така че лебдката дърпа напред.
          ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
          тел.088четири 9едно9 4нула4
          -------------------------------------------------------

Коментар

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
            Koя лебедка колега нещо не разбрах ако говорим за колата на Сашо Ковачев явно не си я видял добре защото лебедката е монтирана от зад а куката заедно с въжето са изведени от пред така че лебдката дърпа напред.
            Ами колега,моето Диско е с 2 лебедки една монтирана на предната е монтирана под предната броня.А другата е подвижна(закачам я отзад и се тегля назад).Ползвам я когато е невъзможно да продължа напред.Позамислял съм се да монтирам една лебедка на такова място,че да е възможна употребата и назад и напред.Но още не съм го измислил каде да е това място,ако въобще има възможност де.
            0885719173-Красимир

Коментар

Дяволе, и назад тегли. Точно за това е монтирана най отзад.

Коментар

Момчета хайде малко да си побъбрим за лебедки.
                Започнах монтажа на моята и моля за малко съвети.
                Лебедката ще е отзад на джипа,направих кутия в шасито в която ще
                я сложа а на около 80см. пред лебедката ще сложа водач който да
                подава въжето към средата на барабана,а след него с ролки мисля да
                прекарам въжето отпред на джипа а там искам да сложа чугунен водач
                като на Drukman на мерцедеса.
                Та според мен не трябва да имам проблем с реденето на въжето
                какво ще кажете?
                няма начин да няма начин
                http://album.bg/offroad_
                0878 613 163

Коментар

Първоначално публикуван от dany.1 Преглед на мнение
                  ........подава въжето към средата на барабана,а след него с ролки мисля да
                  прекарам въжето отпред на джипа а там искам да сложа чугунен водач......
                  От 80 см няма да има проблеми с реденето. Ролките са кофти работа. Ако можеш да го измислиш с права тръба е най-добре. Ако е малко крива също става. Не е необходимо да излиза по средата на джипа и лебедката не необходимо да е перпендикулярно на шасито. Просто трябва да сочи мястото от където излиза въжето. Ако слагаш ролки трябва да направиш трасето така, че да има тръба между ролките и ограничител околу тях за да не може въжето да излиза. Стават копчета. Въжето по правило е много непослушно. Все се опитва да направи някоя магария
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Да ,най-добре ще е с тръба,но все ми се струва че при мен няма да стане. А си мислех да направя водещи блокове (две ролки една до друга,цилиндрични само с по един канал така че като се монтират една до друга в една рамка да образуват кръгъл отвор с диаметъра на въжето.
                    Така то няма къде да бяга.
                    Дано се сещаш за какво ти говоря ,че не мога да го обясня добре.
                    Та се чудя ако прекарам въжето през 2 -3 такива блокчета дали няма
                    да се тегли много трудно когато го развиваш....
                    няма начин да няма начин
                    0878 613 163

Коментар

Първоначално публикуван от dany.1 Преглед на мнение
                      .........Та се чудя ако прекарам въжето през 2 -3 такива блокчета дали няма
                      да се тегли много трудно когато го развиваш....
                      Трудно ще се тегли. Не забравяй, че ролките трябва да са ноне 15 пъти по големи от сечението на въжето. Т.е. 10мм въже иска 150мм ролка за да няма ядове.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Утре ще кача снимки да видиш до къде съм стигнал.
                        Ще ти бъда благодарен за съвети и идеи
                        няма начин да няма начин
                        0878 613 163

Коментар

Не можах да снимам,но "нарисувах '' един от водачите,поне така си го представям

А случайно видях темата с макета за теглене назад с лебедка която е монтирана отпред се сетих за това ,струва ми се че може да върши работа.

Така и така си правиме яки брони не може ли от двете страни да направим по един усилен хоризонтален прорез и там при нужда да си слагаме макара с един клин за ос.
                          Прекарваме въжето през нея и теглим назад.
                          Можем да я ползваме и от ляво и отдясно...
                          Ще е проблем реденето на въжето, но при теглена за метър два май ще стане.
                          Какво ще кажете
                          Последно редактирано от dany.1; 22-02-10, 22:22.
                          няма начин да няма начин
                          0878 613 163

Коментар

Не можах да снимам,но "нарисувах '' един от водачите,поне така си го представям

А случайно видях темата с макета за теглене назад с лебедка която е монтирана отпред се сетих за това ,струва ми се че може да върши работа.

Така и така си правиме яки брони не може ли от двете страни да направим по един усилен хоризонтален прорез и там при нужда да си слагаме макара с един клин за ос.
                            Прекарваме въжето през нея и теглим назад.
                            Можем да я ползваме и от ляво и отдясно...
                            Ще е проблем реденето на въжето, но при теглена за метър два май ще стане.
                            Какво ще кажете ???
                            няма начин да няма начин
                            0878 613 163

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X