Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж на лебедката отзад

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Монтаж на лебедката отзад

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Много ми е интересно какво ще се получи като започне да се дърпа с лебедка, която е захваната само на пода на купето (както и да е усилено мястото на монтажа)?
    Е кво, ще скъса пода на купето
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Много ми е интересно какво ще се получи като започне да се дърпа с лебедка, която е захваната само на пода на купето (както и да е усилено мястото на монтажа)?
      Чак такава простотия?????
      Нали ще замине само купето....
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
        Чак такава простотия?????
        Нали ще замине само купето....
        Именно де! Значи изобщо не трябва и да се говори за монтаж на пода на купето. Т.е. в пода трябва да има достатъчно голям отвор, така че лебедката да може да се монтира на шасито.

Който пък отвор означава лесно проникване на вода и кал вътре в купето ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Схемата за монтаж вътре в купето е елементарна Вальо я е реализирал на Г-класата си.При мен поради компактноста на автомобила нещата вървят към монтаж които ще се извърши от зад на рамата на джипа.Ще се наложи изрязване на отвор в багажното отделение проникването на някаква кал или други такива там не ме бърка.Все пак има и вариант за монтаж на лебедката за дясната седалка но него за сега го оставям като резервен.тъй като лебедката ми чака по добри финансови времена за да бъде отремонтирана за сега само разисквам и мисля по темата и вариацийте за монтажа на лебедката.Едно е сигорно няма да е вече от пред,причините са ясни.
          ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
          тел.088четири 9едно9 4нула4
          -------------------------------------------------------

Коментар

Имам го монтирано и пробвано на Г-ега. Те:http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=51208&page=3
            Това имах в предвид,виждал съм подобни монтажи и преди,никой не се е оплакал от скъсване след подобен монтаж,ако е подсилено захващането чрез подобни планки.
            Последно редактирано от Чавдар (V93); 28-10-09, 18:32. Причина: Корекция на цитат
            LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
            Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
              Това имах в предвид,виждал съм подобни монтажи и преди,никой не се е оплакал от скъсване след подобен монтаж,ако е подсилено захващането чрез подобни планки.
              Стойката за лебедката дори не докосва никъде купето. Дистанцията е мин 5мм. Не ми е останало време да ги попълня със силикон. Сега от калта ме пази само мокета.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

... Не ми е останало време да ги попълня със силикон. Сега от калта ме пази само мокета.
                Ако и твоето купе мърда спрямо шасито, колкото и моето, мазането със силикон ще бъде излишен разход на време и материал.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Ако и твоето купе мърда спрямо шасито, колкото и моето, мазането със силикон ще бъде излишен разход на време и материал.
                  Бе уж тампоните са здрави и...леко повтвърдени та може и да не мърда много, ама не съм гледал специално...
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Бе уж тампоните са здрави и...леко повтвърдени та може и да не мърда много, ама не съм гледал специално...
                    Е, и аз си мислех, че няма къде толкова да мърда като съм сложил миналата година нови полиуретанови тампони, ама ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

...нови полиуретанови тампони, ама ...
                      Бе това полиуретана е на някаква странна почит, която аз все не успявам да споделя. Тоя материал нещо не ме кефи. Много е твърд и се мачка много идиотски. Колкото пъти ми се е налагало да го ползвам все до майката стигам. Имах едни ролки за местене на тежки железа от полиуретан и един път ги оставих да нощуват с желязото на тях и се формоваха по пода. Сега имам едни които не знам от какво точно са направени но няма такава гума. 6 тона стоят на 15 ролчици по 5 см. Ф 8 см. два дена и не им личи. А са меки техната м@м... Що железа са пренесли и по какви подове..не е истина.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Бе това полиуретана е на някаква странна почит, която аз все не успявам да споделя ...
                        Никаква почит! Полиуретанови втулки са ми останали само на предните носачи. Като заминат - и там слагам гумени като на всички други носачи и щанги.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Понеже и на мен ми се прииска да си монтирам лебедката отзад в багажника, а колата е дълга и акумулаторите са най отпред, възможно ли е да се прекарат кабели по дълги от 5 метра, и ако да колко дебели трябва да бъдат. Всичко е 24 волта.

Коментар

Първоначално публикуван от Цанко Преглед на мнение
                            Понеже и на мен ми се прииска да си монтирам лебедката отзад в багажника, а колата е дълга и акумулаторите са най отпред, възможно ли е да се прекарат кабели по дълги от 5 метра, и ако да колко дебели трябва да бъдат. Всичко е 24 волта.
                            24V 5kW прави по трънска сметка 50мм2. Нормално 35мм2 са стига.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Мерси бат Вальо. Никой не казва нещо против, значи дължина на кабелите около 6 метра няма да е проблем.
                              Тогава да почвам да мисля за това, откъде да мине въжето, и планките.

Коментар

Колкото по-дълго, толкова по-дебело... това разправя електротехниката... В случая смятам че 60 кв/мм. ще е достатъчно... Но плюса трябва да е уникално добре изолиран... Не за друго, но едно късо на тези сечения направо взривява акумулатора...
                                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X