Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж на лебедката отзад

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Монтаж на лебедката от отзад

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
    Незнам защо не се виждат ма пак ще пробвам.Днеска па лягах и оглеждах начини да се прокара въжето има много сега остава да отработя момента със стационарната ролка.Какъв диаметър горе долу трябва да е Стефан е дал примери ма ми се струва че ще стане прекалено голяма ако е 10 или 15 пъти диаметъра на въжето,няма ли начин да има компромис като се сметне че повечето и по продължителни дърпания са напред.
    Тая лебедка ми мяса да е механична неква с тая ролка,ако там отдолу мушнеш електричка-господ да и е на помощ с всичката вода и кал дето ще поеме,мисля си за модел, при който лебедката ще е защитена и в задната част на купето
    LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
    Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

... сега остава да отработя момента със стационарната ролка ...
      Нещо не ми е много ясно как ще имаш достъп до ролка, като онази на картинката, като залегнеш яко на мостове или се накиснеш до прозорците в някое блато?
      Ние не сме неутрални!

Коментар

лебедката от снимката е механична и е централно разположена.Аз искам да сложа моята от зад не в средата ще се мисли за максимална защита от кал и мизерия така че да няма проблеми за сега дърпането напред е ясно ще видим дали вобще ще я пригаждам да дърпа назад.
        ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
        тел.088четири 9едно9 4нула4
        -------------------------------------------------------

Коментар

... за сега дърпането напред е ясно ще видим дали вобще ще я пригаждам да дърпа назад.
          Ами nissanterano и iiiopo преди време ни доказаха на нас, томаневерниците, че с предна лебедка можеш да се дърпаш и назад с подходяща система от блокове ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

До: Монтаж на лебедката отзад

Дяволе!
            Това с лебедката ме мъчи от половин година.
            Та като направим бойна машина, си представям една яка лебедка, с изводи за отпред и отзад. Лебедката вътре, изолирана, с макари и тръби /нещо като на Явор/. Още се боря с "автоматичната" работа напред и назад. За сега съм измислил само някаква история - тип кука и закачаш предно и задно въже. Тази кука или пръстен не може да се навие на барабана, поради ограничението на ролките. Когато предната или задната кука опре в ограничителите, до барабана на лебедката да има 10-20 см. Но пък трябва ръчно пренасяне /закачане/, но едва ли ще е умиралка, щото задна лебедка се включва по-рядко.
            Даже си въртя "идейно", как се слага яка лебедка на въртяща основа, изкарваш 4 въжета, за всяка страна и кеф ти да дърпаш.
            Само не съм измислил, как вътрешното закачване излиза през тръбата - навън.
            Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Ето ти решението бе Гяволе. Ролката отзад е хваната здраво за шасито. Тя носи цялато усилие. преди нея от горната и от долната страна по един чугунен водач. От долу напред тръба до предната броня и чугунен водач. Изваждаш въжето (само го изтегляш, куката си стои закачена на шегела на предната броня), слагаш блок и теглиш назад(пунктираното). Вярно, назад само 10 м. ..ама се е нещо...има колани и по-дълги въжета... Лебеда зад седалките, ВЪТРЕ.

ПП Стефане, тя лебедата 6000либ. въже 6-7мм по 10 = 60-70мм а ако я сложи както съм нарисувал сигурно ще трябва по голяма ролка за да избегне железата по шасито.
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от drukman; 24-10-09, 00:51.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Мислех си за същото
                Прикачени файлове
                Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

При заден монтаж не е необходимо други макари и системи освен една макара, която се закача посредством въже за дърво или друго, а куката на лебедката си остава закачена някъде на предната броня. Като се наложи да се теглиш на зад просто хващаш първата витка от въжето и я изтегляш до макарата.

Коментар

Първоначално публикуван от Цанко Преглед на мнение
                    При заден монтаж не е необходимо други макари и системи освен една макара, която се закача посредством въже за дърво или друго, а куката на лебедката си остава закачена някъде на предната броня. Като се наложи да се теглиш на зад просто хващаш първата витка от въжето и я изтегляш до макарата.
                    Тук има един проблем за който не съм сигурен.
                    При нормален монтаж на лебедка, конзолата и свързващите болтове са натоварени на опън.
                    При монтаж върху пода на джипа са натоварени на усукване, респективно срязване .
                    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Много добре работещ вариант е лебедката да се разположи зад екипажа, средно разположение. Може и с ръчен нареждач.
                      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                        При нормален монтаж на лебедка, конзолата и свързващите болтове са натоварени на опън.
                        При монтаж върху пода на джипа са натоварени на усукване, респективно срязване .
                        Наистина,как се заздравява пода,за да се закрепи там лебедката,все пак е от ламарина 1,5- 2мм,за разлика от планката която поставяме за лебедка отпреде 6-8мм,как става укрепянето за да не стане гаф

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
                          Наистина,как се заздравява пода,за да се закрепи там лебедката,все пак е от ламарина 1,5- 2мм. ...
                          Oсвен с яка греда между рамата, не виждам друг начин.

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                          Доколкото си спомням, болтовите връзки подложени на срязване са по здрави от тези подложени на опън.

Коментар

Първоначално публикуван от Цанко Преглед на мнение
                            Цанко аз се сетих за това но тогава лебедката почва да дърпа въжето от горе на барабана това не е ли зле за нея или реално няма значение?
                            ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                            тел.088четири 9едно9 4нула4
                            -------------------------------------------------------

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                              Много добре работещ вариант е лебедката да се разположи зад екипажа, средно разположение. Може и с ръчен нареждач.
                              Имам го монтирано и пробвано на Г-ега. Те:http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=51208&page=3

Цанко аз се сетих за това но тогава лебедката почва да дърпа въжето от горе на барабана това не е ли зле за нея или реално няма значение?
                              Въжето трябва да излиза и тегли от долу на барабана в описаната посока. Не заобикаляйте това правило. Усилията на болтовете и на носещата планка стават други.
                              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
                                Наистина,как се заздравява пода,за да се закрепи там лебедката ...
                                Много ми е интересно какво ще се получи като започне да се дърпа с лебедка, която е захваната само на пода на купето (както и да е усилено мястото на монтажа)?
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X