здравите,някои знаели кое е по хубаво желязното ели капроненото вьже.Моята лебетка е с капронено вьже и тука при нас моите познати ,постояно ми разправят ,че това вьже е пьлен боклук ,сменя се на всеки шест месеца защото гниели и смного се кьсали.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Капронено вьже за лебетка
Свий
X
-
До: Капронено вьже за лебетка
Първоначално публикуван от nasko76 Преглед на мнениездравите,някои знаели кое е по хубаво желязното ели капроненото вьже.Моята лебетка е с капронено вьже и тука при нас моите познати ,постояно ми разправят ,че това вьже е пьлен боклук ,сменя се на всеки шест месеца защото гниели и смного се кьсали.
http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=1823
-
Първоначално публикуван от nasko76 Преглед на мнениездравите,някои знаели кое е по хубаво желязното ели капроненото вьже.Моята лебетка е с капронено вьже и тука при нас моите познати ,постояно ми разправят ,че това вьже е пьлен боклук ,сменя се на всеки шест месеца защото гниели и смного се кьсали.
Иначе, да, може да се случи да се скъса, ама тогава не хвърчи като стопманеното, а просто пада на земята, и толкоз.
Прочети темата, дето ти е посочил колегата. Ще ти е полезно.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеГ ... зависи от това колко го ползваш и пазиш от слънце най-вече ...
С внимателно ползване и поддръжка (редовно "пране" след употреба) може да изкара и 2 години, преди да започне да се къса.
При рядко използване на лебедката не си струва разхода.
Иначе е многократно по-удобно за работа от стоманеното и си е едно 10-на кила по-малко на предницата.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Лично аз съм виждал как се къса стоманено въже по време на състезание, и никак не е приятна гледка. НО скъсването бе поради вина на пилота и навигатора поради това че колата трябваше да повали една скала и после да премине и автомобила, ако бяха сложили една пътечка и с лебедката, това нямаше да се случи.
Но да и с двата вида въжета съм работил, и бих казал спокойно за капроненото въже че е много удобно за навигатор, но ако става дума за яко трофи стоманата е много по- добро решение !
Коментар
-
Първоначално публикуван от nasko76 Преглед на мнение... Не казвам нищо лошо за вьжето но някои приятели мои веднага казаха ,че това вьже е наи голямия боклук.
На опън издържат не по-зле от стоманените. Много по-удобни са за работа и ти спестяват едни 10-на кила на носа на джипа. Отделно, дори и да се скъсат, падат на земята без да създават опасност.
Естествено си имат и слаби страни - стареят от ултравиолетовите лъчи, по-лесно е да се повредят от триене в скали и дървета.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Ами, да изложат съображенията си, ще ги разгледаме ...
Има ситуации, в които те не са и буклук, ами жива смърт. И други, в които пък стоманените са гибелни.
Но сравняването на кокошката с котарака, на тема кое е по-полезно в киносалон, ми се струва скучен разговор.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнениеНякой да е чувал нещо за кевларено въже.
АЗ
TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар