Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Капронено вьже за лебетка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Капронено вьже за лебетка

здравите,някои знаели кое е по хубаво желязното ели капроненото вьже.Моята лебетка е с капронено вьже и тука при нас моите познати ,постояно ми разправят ,че това вьже е пьлен боклук ,сменя се на всеки шест месеца защото гниели и смного се кьсали.

До: Капронено вьже за лебетка

Първоначално публикуван от nasko76 Преглед на мнение
    здравите,някои знаели кое е по хубаво желязното ели капроненото вьже.Моята лебетка е с капронено вьже и тука при нас моите познати ,постояно ми разправят ,че това вьже е пьлен боклук ,сменя се на всеки шест месеца защото гниели и смного се кьсали.
    Колега прочети тук, може да намериш инфо.

http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=1823

Коментар

Гният от слънцето. Дали на шест или на повече месеци зависи от това колко го ползваш и пазиш от слънце най-вече.

Иначе, да, може да се случи да се скъса, ама тогава не хвърчи като стопманеното, а просто пада на земята, и толкоз.

Прочети темата, дето ти е посочил колегата. Ще ти е полезно.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Г ... зависи от това колко го ползваш и пазиш от слънце най-вече ...
        Най-вече трябва да се пази от триене в дървета и камъни.
        С внимателно ползване и поддръжка (редовно "пране" след употреба) може да изкара и 2 години, преди да започне да се къса.

При рядко използване на лебедката не си струва разхода.
        Иначе е многократно по-удобно за работа от стоманеното и си е едно 10-на кила по-малко на предницата.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Лично аз съм виждал как се къса стоманено въже по време на състезание, и никак не е приятна гледка. НО скъсването бе поради вина на пилота и навигатора поради това че колата трябваше да повали една скала и после да премине и автомобила, ако бяха сложили една пътечка и с лебедката, това нямаше да се случи.
          Но да и с двата вида въжета съм работил, и бих казал спокойно за капроненото въже че е много удобно за навигатор, но ако става дума за яко трофи стоманата е много по- добро решение !

Коментар

По принцип джипа е обурудван с такова вьже, и на мен лично не ми вдьхва доверие.Не казвам нищо лошо за вьжето но някои приятели мои веднага казаха ,че това вьже е наи голямия боклук.

Коментар

... Не казвам нищо лошо за вьжето но някои приятели мои веднага казаха ,че това вьже е наи голямия боклук.
              Ако са ти казали по принцип, че синтетичните въжета са "най-големия боклук", да им кажеш много здраве.

На опън издържат не по-зле от стоманените. Много по-удобни са за работа и ти спестяват едни 10-на кила на носа на джипа. Отделно, дори и да се скъсат, падат на земята без да създават опасност.

Естествено си имат и слаби страни - стареят от ултравиолетовите лъчи, по-лесно е да се повредят от триене в скали и дървета.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Ами, да изложат съображенията си, ще ги разгледаме ...
                Има ситуации, в които те не са и буклук, ами жива смърт. И други, в които пък стоманените са гибелни.
                Но сравняването на кокошката с котарака, на тема кое е по-полезно в киносалон, ми се струва скучен разговор.

Коментар

Някой да е чувал нещо за кевларено въже.
                  ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                    Някой да е чувал нещо за кевларено въже.

АЗ
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Благодаря ви, на всички за изчерпателните отговори.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X