Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бърза лебедка за работа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бърза лебедка за работа

Здравейте колеги.
    Предстои ми да започна работа с инсталация за преработка на кабели, като суровина често ще използваме кабели от автомобилни инсталации. Направихме проби, като ни докараха 6т. инсталации и се оказа проблем за работещите да измъкват част от кабелите от големия куп. Направих голяма метална маса с рампа в единия край, а в другия искам да монтирам лебедка с изработена подходяща кука за захващане, с която да издърпвам част от кабелите върху масата. Тук по-скоро търся бързина, а не толкова мощност. Ако някой може да каже откъде и какво ще съм благодарен.
    Поздрави

Има ("Уорн" примерно) състезателни лебетки с по-висока скорост, и с два и с три двигателл и .................късат пръсти с лекота
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Така де само че искат захранване поне един блок от АЕЦ . Навремето на УАЗа на Ясен му качих алтернатор от бус има няма 180 - 200 ампера и пак му идва нанагорно на акумолатора след 2 - 3 въжета . Това със съвсем тривиална лебедка .

• дядо владо
      дядо владо коментира
      Редактиране на коментар
      Тъй, тъй на Близнаците за Малайзия джипа му бяхме закачили два алтернатора и пет акумулатора.....

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      За това нещо такова е най доброто решение . https://www.olx.bg/d/ad/telfer-balka...2-ID9nUVc.html Ако колегата не ги е продал в склада в Бусманци имаше поне десетина всякакви тонажи . Обикновено бързо в тая работа е синоним на висока аварийност . Като аз вдигам нещо с крана няма сила в този свят да ме накара да мина на бързата хидравлика .
      Последно редактирано от sek.1; 12-08-24, 09:15.

За стационарна работа не ти трябва автомобилна лебедка с нейните недостатъци а най обикновен телфер . По продавалниците има български от 1 до колкото искаш тона .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Колеги, май не ме разбрахте. Телфера е твърде голям и неподходящ в случая. Ще пратя малко снимки, за да стане по-ясно, каква е идеята. Тук съм замислил да е монтирана лебедката, като въжето се прехвърля през масата. Още не съм монтирал ролка и водачи на плота. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:viber_изображение_2024-08-13_11-41-15-947.jpg
Прегледи:225
Размер:349.8 КБ
ID:6971081

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:viber_изображение_2024-08-13_11-41-17-312.jpg
Прегледи:222
Размер:348.7 КБ
ID:6971084 А, от тук, по рампата част от кабелите трябва да се озоват на масата, където ще е удобно на хората да ги почистят.

Коментар

Усилието необходимо за това е голямо за човек, но за лебедка мисля няма да е проблем. От опита с лебедката на моя джип знам, че е бавна за подобно нещо. Ще стане, но ако може малко по бързо ще е добре и затова питам за варианти.

Коментар

На ъгъла м/у масата и наклона според мен трябва да има въртяща тръба (ролганг) за да няма съпротивление.На шевните машини има трифазни електромотори със съединител. Като идея. Продават се сравнително ефтино втора употреба. За сваляне на оборотите - като при шевна машина. Второ голямо колело. Борето Има и китайски серво мотори с динамичен стоп пак за шевни машини
            Последно редактирано от boreto2; 13-08-24, 21:36.

Коментар

С какво захранване ще бъде?

Коментар

Знам ли. Ще се поинтересувам. Би трябвало да има решение.
                Последно редактирано от Х. Христов; 14-08-24, 10:54.

Коментар

• sek.1
                  sek.1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  То със сигурност има но ще е поне три пъти по скъпо от лебедката .

Първоначално публикуван от Х. Христов Преглед на мнение
                Знам ли. Ще се поинтересувам. Би трябвало да има решение.
                Имам нещо наум за захранването. Ако те интересува...
                Панайот Бърдарски
                0887 60 77 22

Коментар

В Ибей е пълно със сървърни захранвания 12V / 100A - 200A, за никакви пари...
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X