Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хубава или евтина лебедка?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хубава или евтина лебедка?

Първоначално публикуван от go go go
    той спрея оправя само ръждата, другите проблеми остават
    а иначе за тия пари спрея не е много
    Спор няма, че е по-добре човек да вземе по-качествена стока, отколкото по-евтина. То обикновено хубавите и евтините неща се продават на различни щандове.
    Въпросът е обаче доколко разликата в произтичащите разходи е оправдана с оглед на целта на занятието.

Ако на човек му е достатъчно широко около врата и разходите не го притесняват е лесно - посочва най-доброто и казва "Това го искам с панделка"
    Същото е и ако нещото му е жизнено необходимо - преглъща разхода и взима каквото трябва, щото иначе не може.

Само че, за конкретния случай подходът може да е и съвсем друг:

Като си използвам джипката с цел офроуден туризъм, а не за състезания или за работа, дали си струва да дам 2-3 хиляди за лебедка, която евентуално ще използвам няколко пъти в годината? Или да си взема за няколкостотин такава, която пак ще ми свърши работа, макар и по-бавничко и с повече зор. А разликата в парите да я употребя за един комплект гуми или за по-добро окачване, които ще използвам постоянно.
    Ние не сме неутрални!

За съжаление съм имал евтина лебедка - теглиш се веднъж , дваж и на третияаааааааа....... Вадиш лопатата
    Вземи скъпата , та дори и веднъж да я използваш ! Ще си сигурен , че ще се извадиш

Коментар

Първоначално публикуван от Митко/fulda/
      За съжаление съм имал евтина лебедка - теглиш се веднъж , дваж и на третияаааааааа....... Вадиш лопатата
      Вземи скъпата , та дори и веднъж да я използваш ! Ще си сигурен , че ще се извадиш
      Принципно си прав. Ама като почне да смята човек, в един момент се налага да подреди приоритетите и от нещичко да се пооткаже за сметка на друго ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Категорично подкрепям Фулдата. Парите за калпава лебедка са изхвърлени. Седиш и чакаш докато събереш. И аз нямам лебедка щото няма за хубава. А като се счупи калпавата - няма оправяне. Чисто изхвърлени пари.

Коментар

аз много пъти съм се опитвал да спестя пари то такива неща но никога не е ставало. или купуваш най - хубавото или нищо не купуваш, всичко друго са пари на вятъра.
          drive alive

Коментар

добре де, не се палете толкоз - нека ги покарат 1-2 години, да ги пробват и тогава да коментираме...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
              Седиш и чакаш докато събереш. И аз нямам лебедка щото няма за хубава.
              Аха, всичко или нищо! И кат нямаш пари за "най-хубавата" джипка - не караш никаква, така ли??? Или все пак си намираш нещо, което да те удовлетворява в рамките на бюджета, който си предвидил?

Пък някой път разликата между "калпавата" и "приличната" или дори "хубавата" може и да е най-вече в етикетчето на втората.
              Няма да забравя едно проучване, което бяха правили на времето шведите за качеството на продаваните там дънки. На едно от челните места по качество на плата и т.н. се бяха оказали едни "no name", оставяйки далеч зад себе си "най-хубавите" Lewi's и т.н., за които обаче ти режат главата с $$$
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Пък и за парите за една "хубава" ще си вземеш около три "нехубави",
                които със сигурност ще ти свършат повече работа-например можеш да си монтираш една отпред и една отзад и една ако щеш на тавана.
                M.P.

Коментар

Да де, ама като се счупи кво ще правиш? Те по това се различават само. Хубавите са от уякчен говнолин а калпавите - от прост говнолин. Конструктивно отдавна са едно и също, и сичките "с нещо неуловимо напомнят Варн". Както казва FSA.

Коментар

много правилно, нека някой ги пробва, щом има достатъчно пари да експериментира, аз толкова пари нямам
                    drive alive

Коментар

Че то няма кво и да се пробва)) Някъв електромотор, няква планета, макара. Гледаш едното - майка плаче - дурал некъв, тук-таме по някоя стоманена пръчка колкото да счупи дурала, поне жиците дебели и с изолация. Гледаш другото - вече и бащата плаче, мани я майката. И дурал нема, ЦАМ и сополи. И жиците даже увити с полистирол за рекламни стикери, нали да е евтино. Нема ядове, фащаш да я тунинговаш. И с триста зора стигаш до дереджето на скъпата примерно, ама за три пъти повече пари и немислимо повече ядове.
                      И затова като нямам пари за чудо - маам с джека където и както мога, и това е. Някой ден ще има, тогава и лебедка, кво да правя.

Коментар

Добре бе, момчета. По принцип сте прави - по-добре да си богат и здрав, отколкото беден и болен и е по-добре да купуваш ново и много марково, отколкото на старо и "куче марка".
                        Само дето не ви вярвам, че я спазвате стриктно тази линия.

Ще ме прощавате за което, ама все си мисля, че ако ви затрябва, да речем, по-така силова броничка, няма да извадите $$$$ за ARB или TJM, ами ще припнете при нашите майстори да ви я направят . И ще ви я направят, и ще ви свърши същата работа, нали?

Както и да е. В случая поне 3-ма колеги (отделно един от друг и отделно от продавача) твърдят, на база на личен опит, че въпросният продукт на братския китайски "Ширпотреба" им върши работа. Т.е., с всички уговорки би свършило работа и на един човек, на когото такова нещо му трябва за да се извади евентуално няколко пъти в годината.

Значи, няма причина да не се пробва, а пък освободеният финансов ресурс да се насочи към нещо, което ще е полезно доста по-често. Като, да речем, едни свестни гуми или окачване.
                        Ама щяло да се счупи. Може и така да стане. Като се счупи, ще му мислим. Ако не може иначе - ще го хвърлим, ще вземем лопата и/или ще ходим за виетнамка

П.П. А темата все пак беше за смазване на въжето на лебедката. Ясно, че на Warn не се смазват, ама я все пак кажете на другите дали и с какво да се напръска?
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Моето мнение е, че в живота винаги се налага да се правят компромиси. Във всичко. На всеки му се иска да има "най-хубавата кола", "най-добрия компютър", " най-прекрасната жена" и т.н.
                          Да ама такова животно "най" нема. И тогава се налага да претеглиш плюсовете и минусите и да избереш. И да свикнеш с мисълта, че има и "по" от твоето, което те спасява от излишни терзания.
                          А по конкретния повод. Виждал съм такава лебедка( Вромос), работи, тегли. И е близо три-пъти по евтина от "качествените"( или по-скоро "скъпите"). Ако не ходиш по състезания, не живееш в тайгата( джунглата), не воюваш според мен си струва да я купиш. Същото смятам да направя и аз.
                          Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

И скъпите лебедки се развалят, и тогава боли повече.Не винаги скъпо означава хубаво и надежно.
                            Ползвам китайска лебедка "Vromos",която я експлоатирам много здраво, и за сега не ме е оставила нито веднъж.Щом гаранцията и поддръжката е наред не виждам какъв е проблема да караш с два пъти по-етина лебедка,само за това че не е маркова.
                            Има много голяма разлика в качеството на китайската стока, а същото важи и за марковите стоки.Така че в някой момент разликите не са голями.Още повече мисля че много части,или целите лебедки(за марковите) се правят също в Китай, или къде ли не(Русия,България,ЮАРи т.н.)

Коментар

Макари разни

Да Ви кажа честно когато си купувах лебедката се чудих каква да и защо да бъде такава. И въобще колко ще я ползвам.
                              И аз си мислих че ще я ползвам няколко пъти в годината. Да ама не.....
                              Откакто я имам не съм я оставял на мира. почти няма път да не съм я ползвал че и по няколко пъти.
                              Затова намерението една лебедка да се ползва " евентуално" обикновено се проваля.
                              Ако има статистика за по дълъг период на така наречените " нискобюжетни " лебедки нека го видим. то ще си покаже.....
                              Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                              NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X