Е, не е скъпа, за работата която си върши е екстра.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Смазва ли се въжето на лебедката?
Свий
X
-
Всъщност т.н. въжета които не се смазват са търговска измама. Няма подобно нещо. Има два типа стоманени въжета(погледнато откъм корозионна устойчивост) галванизирани и черни. Допреди да се появи синтетиката "големите майстори" си махаха галванизираното въже и го заменяха с черно защото заради галванизацията въжето е по твърдо и неудобно за работа. След синтетиката вече подобни "тунинги" изчезнаха. А по отношение на въжетата WARN най-категорично мога да ви информирам че това е най-слабото въже за лебедка въобще. Всички въжета (99%) за лебедки MileMarker които сме продали в България (>100бр.) са за замяна на скъсано въже на WARN. Тези въжета с цел да ги направят по-гъвкави и удобни за работа са за сметка на това по-слаби. Тези ми търговски наблюдения се потвърждават и от подробно изследване което списанието ORD направи на въжетата за лебедка, който желае може да прочете по-подробно и с технически параметри: http://www.off-road-drive.ru/index.p...searchstr=warnПървоначално публикуван от V93Ммммм, за 1200 или 2000 лв колко ли "спрей от скъпите" може да се изпръска?Първоначално публикуван от go go goна качествените лебедки въжетата са от една стомана която не ръждясва, на китайските не е така, затова е и разликата в парите
АТФ нестава, водата му такова онаковата, иска си спрей от скъпите
П.П. А темата все пак беше за смазване на въжето на лебедката. Ясно, че на Warn не се смазват, ама я все пак кажете на другите дали и с какво да се напръска?
И така: смазвайте си въжетата за да ги имате по-дълго а когато можете ги заменете със синтетика и преставайте да смазвате. И като оставите настрана мненията на хора които никога не са използвали синтетика ако чуете някой който след като е имал синтетично въже су е купил отново стоманено напишете тук - аз поне не знам такъв (обратните случаи колкото искате)...
Коментар
-
От: Смазва ли се въжето на лебедката?
На база на практическия ми опит със стоманено въже и на китайска лебедка, и на качествен Warn - не се занимавай! Далеч преди корозията да стане проблем за работата с въжето, то ще да е станало за смяна поради други причини - прекалено много скъсани нишки (много бодат гадините), премачквания ...
Това, разбира се, ако лебедката се ползва по предназначение. Ако само ще стои отпред на джипката "за респект" - пръскай там с каквото намериш. Я оръжейна смазка, я нещо друго.
Ние не сме неутрални!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар