Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Ремонт" на въже на лебедка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Ремонт" на въже на лебедка

Предстои ми да скъся малко въжето на лебедката. Фабрично свободният край на възела е подсигурен с нещо като доста дебеличък термосвиваем шлаух.

Пита се в задачката с какво мога да го заменя. Най-големият размер на термосвиваем шлаух, който съм виждал по магазините, малко трудно ще побере двойно въже, пък и е доста тъничък за да оцелее дълго.

Може ли да се намери нещо от този тип с по-солидни размери?
    Ние не сме неутрални!

До: "Ремонт" на въже на лебедка

защо точно термосвиваем шлаух,може с гума,пропита в лепило и после я навиваш и държиш да не се рамотае.толкова голям шлаух трудна работа повече от 10мм не съм виждал.

Коментар

Бишоп + изолирбад/здрав скоч.....

Това на снимката ми прилича на специален елемент, може и да термосвиваем, н не вярвам да го намериш на поносима цена....
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
        защо точно термосвиваем шлаух,може с гума,пропита в лепило и после я навиваш и държиш да не се рамотае.толкова голям шлаух трудна работа повече от 10мм не съм виждал.

Най-лесно ми се вижда. Надяваш, нагряваш и си готов. Това с лепилото хем е по-сложно за изпълнение, хем не се знае колко ще изкара отпред на бронята - вода, кал, слънце ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Според мен, важното е да направиш подходящ възел, може би, двойна осмица, пък крайчето, което ще стърчи - не е съществен проблем.
          Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
            Според мен, важното е да направиш подходящ възел, може би, двойна осмица, пък крайчето, което ще стърчи - не е съществен проблем.

Навигаторката тренира възел като оригиналния. Въпросът ще е да може добре да се стегне, че нали го знаеш това въже какво е ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Абе, знам, пък и оригиналния възел не го знам какъв е.
              Двойната осмица по принцип е изключително яка и аз бих я направил на закачено въже - лебедка/дърво, за да може единия да връзва, а другия да "скача" по въжето, за да се пристегне равномерно.
              Ако съумееш да направиш същия възел като оригиналния, ще е най- добре май.
              Зима иде

Коментар

Такъв термошлаух определено се продава. Аз го ползвам за разни цели. Търси в електронните и електротехнически магазини - има такива, в които да си пакетираш и ръката.

На снимката, определено е показан термошлаух за електротехнически цели - тези 600V са изолационно напрежение.

Коментар

щом не намираш шлаух и това с лепилото не най-добра идея,пробвай с тиксо на ЗМ ,то не е точно тиксо а изолирбанд,но дебел към 3мм. ,разтеглив и при контакт с топлина се свива и става вечен.незнам дали се продава,вкъщи има един но баща ми го е купувал от Либия едно време.

Коментар

Определено има доста големи размери термосвиваем шлаух, че и такива с лепило:

http://www.mikimak.com/?function=clist&cat_id=A78.5
                    "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                      щом не намираш шлаух и това с лепилото не най-добра идея,пробвай с тиксо на ЗМ ,то не е точно тиксо а изолирбанд,но дебел към 3мм. ,разтеглив и при контакт с топлина се свива и става вечен.незнам дали се продава,вкъщи има един но баща ми го е купувал от Либия едно време.
                      Продава се. Нагоре са го казали. Бишоп се казва.Или самовулканизираща се изолационна лента.

Коментар

Благодаря на всички за информацията.

Днес взех термосвиваем шлаух с диаметър 18 мм, който би трябвало да свърши работа. Определено материалът е по-тънък от оригинално използвания, но каквото има - това ще използвам.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          Благодаря на всички за информацията.

Днес взех термосвиваем шлаух с диаметър 18 мм, който би трябвало да свърши работа. Определено материалът е по-тънък от оригинално използвания, но каквото има - това ще използвам.
                          Сложи два слоя. Като свиеш единия - другия отгоре.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Сложи два слоя. Като свиеш единия - другия отгоре.

Ще пробвам. Материал има.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Снимай да видим какво ще се получи.
                              О899 2б2 1З2

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X