Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фрикционна бензинова лебедка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фрикционна бензинова лебедка

Днес ми попадна това: www.portablewinch-bg.net . Мисля има хляб тука. С подходящ полиспаст и дълго въже става ламя.
    Кажете мнения!

До: Фрикционна бензинова лебедка

1400 евра са безбожно много пари за играчката.За такива пари може да си монтираш истинска,която не е необходимо да и правиш н-брой полиспасти (и да търсиш н-брой дървета за да ги вържеш),понеже няма сила да дръпне нещо по-едро.Ако ще дърпаш някой глиган-бива,но за по-тежък джип бая псувни ще отнесе,ако въобще те издърпа.
    Иначе като играчка е готина.
    08седемшест5едно513четири

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      ... Кажете мнения!

На първо място ме подразни некоректната реклама на сайта на вносителя. На началната страница пише:

... портативната фрикционна лебедка ще тегли товар 1136 kg когато се използва една линия и 2272 kg, когато се използва двойна линия при скорост до 18 m/min.
      Текстът оставя човек с впечатление, че това е скоростта, с която може да бъде изтеглен товар с посоченото тегло.
      Ама като се зачетеш по-навътре виждаш, че тези 18 м/мин са в същност максимална скорост на въжето (която се постига при теглене без товар) и то в случай, че се използва по-голям барабан (допълнителна опция), при което обаче максималната сила на теглене вече е не 1136, а 614 кг.

Що се отнася до приложението й, това чудо сигурно ще върши работа за теглене на дървета, дивеч, кабели и т.н. Виж, за вадене на добре закъсал джип, не съм склонен да приемам твърдения на доверие. Възслабичка ми се вижда. А бе, око да види ...

А ценичката й е колкото на електрическите лебедки от висок клас.

В крайна сметка дали ще върши работа много ще зависи от това на кого какво му трябва.

П.П. А, и още нещо се сетих. С тази фрикционна лебедка може ли да се осигури безопасно спускане на джип по стръмен склон???
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Подкрепям преждеговорившите в раздразнението и присмеха им. Аман от дребни мошенници с безмерна алчност. Поне на такива можем да се озъбим.
        Ако бяха написали "спомагателна красива играчка", и после разумна дребна цена, много хора щяха да купят, а и ние щяхме да намерим някоя добра дума. Щом лъжат - не.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          ... Ако бяха написали "спомагателна красива играчка"...
          В същност, може да се нарече "играчка" от гледна точка на използване при автомобилите 4х4. Ама, като гледам сайта на производителя, тази лебедка не е мислена за такова приложение, а за дърводобива. И от тази гледна точка поне на мен ми звучи като смислен инструмент.
          У нас съм виждал дървари да си привлачват отсечените дървета до пътя с коне, волове или лебедка на виетнамка.
          Не виждам причина канадските дървосекачи да не използват такива лебедки вместо животинска тяга.

П.П. А за цената ... За голямо съжаление многократно установявам, че хубавите и евтините неща се продават в различни магазини или поне на различни щандове.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Сигурно. Само че 1400 евро струва прилично ендуро. А моторче от косачка с макаричка от Сингер НЕ струва 3 000 лева. Понякога и търговеца и рекламата трябва да имат мярка.

Коментар

Такива,лебедки се предлагат от Хускварна отдавна за дърводобив в България.Но за истегляне на джип не стават,слаби са и освен това са тежки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X