Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лебедка на самосвал!??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лебедка на самосвал!??

Колеги,някой слагал ли е лебедка на самосвал(в случая зил 131)?Лебедката и кардана ги има,но там,където трябва да се задвижва лебедката,се задвижва легена,а ми трябват и двете!!!Ако някой има някави идеи или опит в това нещо нека сподели!!!Аз си мисля,че най-добре ще е с хидромотор и разпределители,но от какво да е този хидромотор???Приемам всякави идеи.Благодаря предварително!!!

До: Лебедка на самосвал!??

Не знам как е на Зила, но по принцип, при нужда от повече задвижвани от ПТО компоненти, се слага второ ПТО на двигателя. Ако има отвор разбира се.

Коментар

мислех да го пусна в друга тема ,но дано ти свьрши работа .хидромотора е от миксер за бетон.достатьчно мощен .има и други на саита на производителя.http://www.uazik.net/gidrotelfer http://www.hidroinpex.narod.ru/

Коментар

Колеги,а други варианти сещате ли се?Механични?Нещо от направи си сам?Гледахме,умувахме,ама нищо не ни идва на ум,ако някой има опит нека сподели!?!

Коментар

неможе ли помпата да я закачиш на друго място например като при мотокарите,там от вала има едно карданче и с него се хваща па една плоча помпата.А лебедката я фащаш от КОМ-а дето си е за нея.

Коментар

Слушай ме внимателно ще ти обясня точно,имаме същия случай при Зил 131 с кран и лебедка.
            Редуктора на обикновенния Зил самосвал става но Трябва да се попреработи малко,което не е работа за в къщи.Лебедкакакто както знаем се задвижва с кардан който трябва да се задвижи от същия редуктор.Помпата си остава същата а само оста за кардана се прави нова по дълга .Разстъргва се отвор на редуктора напред през който да излезе вала за кардана,естественно се поставя семерина.Куплира се вала на редуктора с кардана за лебедката и до извесна степен сме готови.При задвижване на редуктора започва да се въртят двата елемента-помпата и лебедката.
            За помпата и хидравликата изобщо се поставя разпределител ние сме исползвали от мотокар,който при нормално положение е отворен и не работи нищо.Същевременно се върти кардана на лебедката,но тя е изключена от силовата муфа и не въздейства на барабана с въжето.
            При желание да работим с хидравликата деистваме с разпределителя-в едното положение вдигаме коша,в другото го сваляме.
            При желание да работим с лебедката включваме муфата и лебедката навива въжето.
            При неизползване на нито едното,изключваме редуктора !!
            Дано да съм бил ясен.Ако желаете питайте и ще ви кажа всичко в подробности.
            Дано да съм бил полезен.

От сега да ви кажа че това с хидромоторите да задвижват лебедка е много кофти работа.Нужен е доста голям хидромотор доста голям дебит който ще заеме много място с което не разполагате.
            Последно редактирано от Петьо Джартов; 09-04-09, 13:20. Причина: допълнение

Коментар

Мерси,колега,полезен си разбира се,то и аз обмислях такъв вариант и след,като вече е изпробвано,ще опитам и аз..

Коментар

Има скоростни кутии за Зил с два редуктора,отляво и отдясно.Намери такава и си решаваш проблема повече от добре.

Коментар

Първоначално публикуван от stiv0702 Преглед на мнение
                  Колеги,някой слагал ли е лебедка на самосвал(в случая зил 131)?Лебедката и кардана ги има,но там,където трябва да се задвижва лебедката,се задвижва легена,а ми трябват и двете!!!Ако някой има някави идеи или опит в това нещо нека сподели!!!Аз си мисля,че най-добре ще е с хидромотор и разпределители,но от какво да е този хидромотор???Приемам всякави идеи.Благодаря предварително!!!
                  Колега, ако не си решил проблема, мога да ти дам съвет. Намираш редуктор,който се слага на раздатката,и от него вземаш движението за хидравличната помпа,която вдига легена. А на скоростната кутия захващаш редуктора на лебетката.Виждал съм също редуктор върху капака на скоростната кутия. Тези всичките редуктори са от специализирани камиони, които са задвижвали различни агрегати или помпи.
                  А ти от какъв камион взе леген за своя ЗИЛ? Или си го направил сам?
                  Търпението калява силния и прогонва слабия.

Коментар

Ако не бъркам,мисля че зиловата скоростна котия има два извода.1 оригинално където се захваща редуктора(прасето) на лебедката.2От другата страна има една капачка,мисля че от там можеш спокойно да си монтираш редуктора за самосвала,дано не бъркам де ,но съм останал с такова впечатление че има

Коментар

Колега аз съм го наравил с разпределител за навесната с-ма на Болгар и хидромотор на Камаз куплиран към лебедката вместо кардан.
                      VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X