Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заварки или болтове (монтаж на лебедка)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Заварки или болтове (монтаж на лебедка)

тръгнах да си монтирам лебедката, обаче се спрях, щото не мога да взема решение - стойката на лебедката на заварки ли да бъде хваната към шасито или на болтове. кое според вас е по доброто решение? кое ще е по здраво, и има ли нужда от прекалена здравина . от една страна, ако е на болтове позволява демонтаж на цялата стойка и достъп при нужда, но ще се държи само на 4 болта към шасито. на заварки конструкцията ще е много по облекчена и опростена, но завинаги там. та тъй, какво ще ме посъветвате
    Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
    http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
    http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Според мен болтове мойта е с две стойки вмъкващи се една в друга за да я свалям и местя отзат при сглобяване я държат 2 болта 12мм..
    Когато обмислих монтажа проверявах по справочниците 6мм болт 8х8 държи на срязване около 3 тона.
    1. При нужда демонтираш
    2. Не грееш при заварки
    3. Ако решиш да смениш лебедката лесно сменяш и стойката
    4. Същото важи ако разкараш колата а си оставиш лебедката
    5. Важно - заварките не са толкова устойчиви на вибрации и промяна на ъгъла на усилието.
    6. Недостатък - с болтове често пъти е много по трудно иска повече игра за да го измислиш
    7. На практика здравината на подходящо разположени болтове винаги е достатъчна защото вектора насилата никога не съвпада с този на срязване на болта (е трябва да се помисли къде се поставят)

Коментар

Втори джип си правя с заварки и няма проблеми. Така или иначе лебедката е на болтове и когато решиш можеш да я свалиш.
      LZ1VMH

Коментар

Ако констръкцията е на болтове и/или нитове е най-здраво и най-хубаво! 4 болта по 12 мм със добра якост ще счупят джипа и неще ги искубнеш! Да неговорим, че тези болтове сравними с въжето са като американски камион пред спортна кола !
        Все пак ако е неподходящо за пробиване, защото незнам дали си пробивал рамата ама еееее аддд..... Поне 12 мм не е много!
        Аз на самурая пробивах 22мм дупки.... часовете ми се струваха дни! 6 дупки направих и бургията бях искривил незнам дали съм напъвал и дали е имало удари на дрелката ("счупи ми ръцете")!!! Обаче 6 дупки по 22 мм трябва да си си и ентусиаст за да ги направиш!
        4ао и успех и все пак ако има удобства за болтове направи го с болтове!!!
        Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Съвсем без заварки за монтаж на по-голяма лебедка е много трудно да се мине. Според механиката при големи усилия, вибрации и удари е задължително да се използват болтове. Те позволяват леко мръдване което при заварката значи скъсване.

Според мен добрата концепция е компромис между заварка и болтове, а именно:

На двете страни на шасито се заваряват по две L образни стойки съответно усилени с триъгълници и на тях се хваща хоризонталната носеща плоча с болтове. Не забравяйте и за усилването на основната плоча, ако е от по-малко от 7 мм метал...
          VPetrov.photography

Коментар

още не съм я монтирал, защото постоянно ми идват нови идеи. това за болтове/заварки го разбрах, но днес ми хрумна нещо ново, което искам да споделя с вас, съответно и да разбера вашето мнение. а именно - лебедките по принцип се монтират на хоризонтално разположена плоскост, с монтажните болтове във вертикална посока (отдолу нагоре), с изключение на warn 8274, която е предвидена за вертикален монтаж ( както и мойта армейска лебедка, която няма да ползвам). какво би станало обаче ако монтирам новата си лебедка (10000 lb dayton winch) вертикално - тоест с монтажните болтове отпред назад, хваната направо за предната броня. лебедката по принцип ще си работи, така или иначе само се върти. както аз виждам нещата - плюсове: опростявам максимално конструкцията ; минуси лебедката постоянно ще "виси" вместо да "стои". та, какво ще кажете?
            Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
            http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
            http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

mix it

Коментар

Всички фабрични брони на TJM с място за лебедка изискват монтиране на лебедката точно по този начин към бронята с хоризонтални болтове. Щом те така са решили мисля че няма причина да се безпокоите от възможни проблеми...
                VPetrov.photography

Коментар

Венци, чакай. Ако говориш за броня като тая която показахте на курса, работата може да е и друга.
                  Митко, ако я вържеш така, тогава болтовете ти изобщо няма да работят при тегленето, това е добре. Трябва само да ги стегнеш здраво, така че сглобката да работи на триене, а не при висенето на лебедката да работят на срязване.
                  Усилието през лебедката трябва да отива на двете надлъжни греди на рамата. Значи тоя номер може да стане, ако бронята е кутия, която се нахлузва и обхваща краищата на гредите и работи без деформации при тегленето. Тогава лебедката може да е пъхната в нея. Иначе трябва да сложиш между тях плоча, която да образува друга кутия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X