Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спирачка на лебедката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спирачка на лебедката

Имам си китайска лебедка 9500lb. и от два дни следя работата и. До сега не бях забелязвал че барабана за въжето се нагрява до температура 50-60градуса. Според мен пружината на спирачката е много стегната и това води до силното загряване. До сега съм имал взимане-даване повечето с червячни лебедки (Ramsey RE 8000 и Superwinch Huski но съм имал и планетарни (Ramsey REP 5000 ,WARN М5000,WARN X8000i и китайската NEW 12000).
    Червячните нямат спирачка но при планетарните които съм имал до сега не съм наблюдавал такова загряване на барабана.
    Може ли да споделите от вашия опит като "кранисти" дали това е нормално. Ако може да споделите коя марка как се държи ще е много полезна информация. Пак казвам че от горе изброените планетарни лебедки не съм имал наблюдения по този проблем. Нека с общи усилия (може и търговци на лебедки) разгадаем този въпрос.
    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
    Дий Снайдер

До: Спирачка на лебедката

Тази новата ти е специялно Сибирско изпалнение !
    Товя е много модерна и важна функция , по този начин загрява важето и то не замръзва ............. няма цял живот да съм жив зада те уча
    Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Фактът, че производители на качествени синтетични въжета за лебедка (примерно като този) предвиждат на първите 2-3 м. от въжето някаква защита от топлина, е достатъчно показателен.

По моя опит барабаните и на китайската 9500, и на Warn-а се нагряват. Не съм мерил градуси, но съм усещал топлината и на въжето (синтетика).
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Бре да му се невиди. Много ми се вижда все пак 50-60градуса. Лебедката е новичка ,дали няма да се пооправи като поработи известно време. Лошото е че като загрее започва да затяга. Сега някой ще каже че е от ел.мотора ама не е там причината.Като освободя редуктора мотора си върти нормално.Причината е в спирачката.Днес пак дърпах с лебедката и докато беше студена нямаше проблеми ,като загря обаче стана лошо.
        Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
        Дий Снайдер

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X