Имам си китайска лебедка 9500lb. и от два дни следя работата и. До сега не бях забелязвал че барабана за въжето се нагрява до температура 50-60градуса. Според мен пружината на спирачката е много стегната и това води до силното загряване. До сега съм имал взимане-даване повечето с червячни лебедки (Ramsey RE 8000 и Superwinch Huski
но съм имал и планетарни (Ramsey REP 5000 ,WARN М5000,WARN X8000i и китайската NEW 12000).
Червячните нямат спирачка но при планетарните които съм имал до сега не съм наблюдавал такова загряване на барабана.
Може ли да споделите от вашия опит като "кранисти" дали това е нормално. Ако може да споделите коя марка как се държи ще е много полезна информация. Пак казвам че от горе изброените планетарни лебедки не съм имал наблюдения по този проблем. Нека с общи усилия (може и търговци на лебедки) разгадаем този въпрос.

Червячните нямат спирачка но при планетарните които съм имал до сега не съм наблюдавал такова загряване на барабана.
Може ли да споделите от вашия опит като "кранисти" дали това е нормално. Ако може да споделите коя марка как се държи ще е много полезна информация. Пак казвам че от горе изброените планетарни лебедки не съм имал наблюдения по този проблем. Нека с общи усилия (може и търговци на лебедки) разгадаем този въпрос.
Коментар