Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ще имам ли нужда от допълнителен акумулатор за лебедката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ще имам ли нужда от допълнителен акумулатор за лебедката

Първо се рових около седмица из форума да намеря такава информация и като не открих (може и вината да е моя) си позволявам да отворя тема с питане.
    Понеже поръчах да ми вземат от Гърция MILEMARKER 4500 за моята Витарка и изведнъж се плеснах по челото - дават и да смърка по около 300 А, генератора дава значително по малко, а акумулатора ми е от тези тесните и сигурно няма 40 амперчаса та се поличава 1-3 минути и тока ми е тута ла финита.
    Споделете моля опит има ли нужда от допълнителен акумулатор, че и без това се занимавам в момента с проектиране на лека конструкция за монтаж и не искам още килограми. Пък и във форума чета, че слагате далеч по големи лебедки и ще имате сигурно мнение.
    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

До: Ще имам ли нужда от допулнителен акумулатор за лебедката

Според мен ти трябват две неща първо по голяма лебетка и второ по голям акумулатор аз съм с лебетка 6500 либри незнам колко дърпа,акумулатора ми е 55 амперчаса никога не съм имал проблем до сега.Но сериозно се замисли за по-голяма лебетка 4500 либри ми се виждат малко мъничко.
    ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
    тел.088четири 9едно9 4нула4
    -------------------------------------------------------

Коментар

1. Лебедката е слаба. Трябваше поне 8000 да вземеш.
      2. Ако ще я ползваш често, акумулатор ще трябва. 100Ah примерно. Добре е дори и алтернатор 100-ина ампера да си намериш. Един от правилните акумулатори е например Banner Running Bull - http://www.bannerbatterien.com/banne.../index2_en.php. В общи линии ти трябва акумулатор с AGM или подобна технология, който не се обслужва, не съдържа течен електролит, и не може да се разтече. Optima е другата правилна марка, но са по-скъпи.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        1. Лебедката е слаба. Трябваше поне 8000 да вземеш.
        2. Ако ще я ползваш често, акумулатор ще трябва. 100Ah примерно. Добре е дори и алтернатор 100-ина ампера да си намериш. Един от правилните акумулатори е например Banner Running Bull - http://www.bannerbatterien.com/banne.../index2_en.php. В общи линии ти трябва акумулатор с AGM или подобна технология, който не се обслужва, не съдържа течен електролит, и не може да се разтече. Optima е другата правилна марка, но са по-скъпи.
        Подкрепям мненията на колегите за по-мощна лебедка и, съответно, за акумулатор с по-голям капацитет.
        По документация, за ледебка Warn 9500, която гълта доста ток, се изисква акумулатор с минимум 65Ah. Консумацията на други разпространени марки също не е кой знае колко по-малка, така че това може да се приеме като някаква обща отправна точка.

Не мисля обаче, че е непременно задължително акумулаторът да е с много голям капацитет и непременно да е от тип AGM.
        От Banner имам добри впечатления - един съвсем универсален Unibull с 80 Ah все още е жив, въпреки моите очаквания бързо да сдаде багажа. С него съм стигал до 17 (седемнадесет) лебедки за 1 ден без да издъхне.

Running Bull 100 Ah със сигурност ще е по-добре, НО при условие, че колегата има къде да го напъха във Витарата, защото е големичък. Примерно на Патрула няма начин това да стане без да се прави ТНТМ на мястото за акумулатора.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Еми сега гледам че RunningBull има 70Ah и 95Ah. Все някой ще се побере.

А ти ме хвърли в тъча. RunningBull 95Ah, по-голям ли е от стандартен 100Ah?

Мислех да слагам такъв на Terrano-то, където тоя в момента си е 100Ah, и уж работи, ама аз на 4 годишен акумулатор, сложен на дизелак, нямам твърде много доверие.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

... RunningBull 95Ah, по-голям ли е от стандартен 100Ah? ...
            Излиза, че е по-голям поне от някои. 100 Ah Еxide Еxcell e дълъг 313 мм, а Running Bull e 354, което идва малко в повече от мястото за акумулатор, което имам. Така че по-добре да премериш, преди да купуваш.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Излиза, че е по-голям поне от някои. 100 Ah Еxide Еxcell e дълъг 313 мм, а Running Bull e 354, което идва малко в повече от мястото за акумулатор, което имам. Така че по-добре да премериш, преди да купуваш.
              Axa. Мерси. Значи, ще меря.

Коментар

Това са размерите на стандартните BOSCH и VARTA Sylver Dynamic/100Ah за Европа и BOSCH/95Ah за японска кола или по-точно Терано I ,за повечето японските коли са с обратни клеми и размерите им са съвсем други

Bosch-100Ah:

Bosch-95Ah/Japan:
                Последно редактирано от veritas; 25-09-08, 13:21.

Коментар

Axa. Мерси. Значи, ще меря.
                  Най-добрия вариант,защото аз взех 100 амперов и реших просто да удължа клемите и да реша проблема,но таман тръгнах да го слагам и ядец майка ,няма място

Коментар

До: Ще имам ли нужда от допълнителен акумулатор за лебедката

Благодаря за бързите съвети
                    Там имаше и Smittybilt 8000 либри само със 50 евро по скъпа, но е 42кг и закрепването още 20кг ....
                    Аз не съм екстремен катерач и не се навирам нарочно в тежки препятствия. Просто ходя със семейството ми, когато имам време по едни баири в Стара планина. Тази лебедка ми трябва колкото да ми помогне някъде, ако евентуално се наложи - почти за самочувствие. Ако зора е голям ще направя полистпас.
                    Само още не разбрах два акумулатора ли трябва да имам или просто да сменя досегашния с по мощен.

Коментар

Колега ти явно четеш през ред не ти трябват два акумулатора и не ти трябва толкова слаба лебетка дори и за веднъж в месеца да я ползваш а полиспаст няма причина да си правиш има и готови минимума за теб е 6500 според мен, ти си решаваш има система за бързо разкачне на лебетката и може да си я прибираш в багажника въпреки че Витарта не е с особенно голям багажник.Наистина килцата не са малко ма не са и чак фатализъм а незнам дали няма да ти е по гадно ако точно в най- тъпия, момент си закъсал някъде и лебетката те предаде.Ти си решаваш
                      ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                      тел.088четири 9едно9 4нула4
                      -------------------------------------------------------

Коментар

Някой пробвал ли е 4500 на сходна джипка и да каже, че не става. Все пак е 2т опън и няма нарочно да влизам в дълбока кал.

Коментар

Е Дявол Коледа и другите навихте ме и се обадих в Гърция за MILEMARKER 6000, но ще трбва да чакам още една седмица. Не че до месец два ще имам време да я монтирам. Дано да кажете, че е приемливо защото 8000 е дълга 560мм и няма да ми се събере в конструкцията, която съм разработил.
                          Прикачени файлове

Коментар

Колеги,един такъв въпрос за акумулатор и лебедка:
                            Когато включа лебедката замервам напрежението на акумулатора.Уреда показва 10.2 В.Двигателя работи и лебедката върти.Та - нормално ли е да пада толкова напрежението на акумулатора ? (Проверих електролита - има)При ненатоварен акумулатор напрежението е 13 В., когато форсирам двигателя без никакъв товар напрежението достига 13.8 В - колкото трябва да е.Нормално ли е да пада до 10В при включена лебедка?
                            ПП. Меря напрежението на клемите на акумулатора.

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
                              ... Дано да кажете, че е приемливо защото 8000 е дълга 560мм и няма да ми се събере в конструкцията, която съм разработил.
                              Можеш да си сметнеш сам кое е приемливо: Пълното тегло на джипката х 1.5 = лебедката, която ти трябва

6000 lb = 2,721 кг

Що се отнася до конструкцията, ако разбирам правилно картинката, смяташ да я сложиш върху щатната броня. Ако е така, къде и как смяташ смяташ да я захванеш?
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X