Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Полистпастов Колайдер". Опитна постановка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: "Полистпастов Колайдер". Опитна постановка.

Изумително ! Респект!
    PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
    КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
    0899187766

Коментар

Жоре, заради такива хора като теб съм в този форум. Евала.

П.С. Само не знам Явор от къде ще намери толкова малка лебедка за машината ти!!!

Коментар

Браво Жоро.Работи и доказахте теорията си
        Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Огромно уважение друже!
          Това е голям жест за целия Форум!

Коментар

Жоре, има един въпрос, когато водиш кучето на разходка, то ли те дърпа или ти буташ кучето?
            Завиждам ти на времето и търпението да изработиш това нещо. Когато говорих с брат ти аз не бях чел и видял какво си правил. Та накратко, не знам при какви условия е трябвало колата да върви назад, но гледайки схемата според мене може да се елиминират поне две "дървета". Прекарваш въжето отдолу под джипа и го връзваш за "дървото" отзад или ако искаш да върви направо, първо го връзваш с макарата за "дървото" отпред и след тов отдолу за това отзад.
            Дечи

Като огледах модела още един път взех да се осъмнявам. Причината е, че двойната макара трябва да е отпред точно пред лебедката, защото тогава ще бъде 1:2 не 2:1.

Коментар

Първоначално публикуван от spotbeam Преглед на мнение
              Жоре, има един въпрос, когато водиш кучето на разходка, то ли те дърпа или ти буташ кучето?
              Завиждам ти на времето и търпението да изработиш това нещо. Когато говорих с брат ти аз не бях чел и видял какво си правил. Та накратко, не знам при какви условия е трябвало колата да върви назад, но гледайки схемата според мене може да се елиминират поне две "дървета". Прекарваш въжето отдолу под джипа и го връзваш за "дървото" отзад или ако искаш да върви направо, първо го връзваш с макарата за "дървото" отпред и след тов отдолу за това отзад.
              Дечи

Като огледах модела още един път взех да се осъмнявам. Причината е, че двойната макара трябва да е отпред точно пред лебедката, защото тогава ще бъде 1:2 не 2:1.

За прекарването на въжето отдолу трябва поне една ролка, хваната стабилно за шасито и масивно. Такова нито един джип няма, и няма да има, по простата причина че в калта така или иначе въжето отдолу няма как да го прекараш.

Идеята беше точно джипа да тръгне назад. Напред е лесно - лебедката е отпред.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от spotbeam Преглед на мнение
                .... Та накратко, не знам при какви условия е трябвало колата да върви назад, но гледайки схемата според мене може да се елиминират поне две "дървета". .....
                Ooo Дечи, добре дошъл във форума!!
                С прекарване на въжето със система макари по купето е ясно и лесно на теория (за практиката Спарки го каза).
                А схемата която демонстрирах(ме) на пръв поглед е абсурдана, но е работеща.

ПС. Абе ти няма ли скоро да си идваш в Бг за някой друг месец?? Знаеш ли как ми трЕбеш, че Ферозката ми влиза в бокса.
                О899 2б2 1З2

Коментар

Жоро, РЕСПЕКТ! БРАВО!!!
                  Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                  Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Браво Жоро,направо онемях....
                    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Браво Жоро нямам думи,евала.
                      DAIHATSU ФЕРОЗА 1.6 16V 0897968887

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                        Та темата идва от тази.

Там бях заявил, че ще отида на поправителен изпит по кинематика и динамика.

И отивам аз вчера при професора по всякаква физика.
                        Давам му условието на задачата "На къде ще тръгне джипа" заедно с решението и наУчната обусновка.(О)
                        А той: "И ти ли бе! Преди малко един nisanterano идва и на него му казах, че с задачи от 7-ми клас по физика, да не ми се явявате.
                        Това е най прост модел на Полиспастов колайдер. Нищо ново. Работи само теоретично. Силата на лебетката свива пространството до затворено, обръща времето и джипа тръгва назад"

- чудя се!

Той пак: "Този модел работи само теоретично. На практика е невъзможно, щото се образува черна дупка и става лошо"

Аз му викам: "Ама ние не го гласим за черна дупка а за кална"

- "А бе я не ме заномавай с глупости".

Кинематиката се занимава със скорости, динамиката със сили. Поставената задачка е от Теоретичната механика.

В случая КОЛАЙДЕР да не иде от турското КОЛАЙ - леснина?
                        Последно редактирано от Симеон; 19-09-08, 16:56. Причина: допълнение

Коментар

Задачката е от програмата за 10 клас ( по мое време ). Но въпреки това е интересна. А установката впечатляваща. Страх ме да ти задам въпроса за ядрения синтез, за да не направиш някой реактор от стар бойлер

А Колайдер идва от тук

http://en.wikipedia.org/wiki/Large_Hadron_Collider
                          Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                          NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                            Кинематиката се занимава със скорости, динамиката със сили. Поставената задачка е от Теоретичната механика.

В случая КОЛАЙДЕР да не иде от турското КОЛАЙ - леснина?
                            Ех Симеонеее... От квантова физика не рзбирам и затова използвам термина "колайдер" в кавички. Иначе аналогията с турското КОЛАЙ е доста сполучлива.
                            Що се отнася до механиката.... Кинематиката и динамиката са дялове на механиката. Механиката като наука е теоретична по принцип.
                            О899 2б2 1З2

Коментар

Днес, в едно заведение, с приятели, обсъждахме произведението на Жоро. Изредихме редица варианти, за придвижването назад, включително въжето да мине и над купето.

Коментар

Браво, незнам за лебедка, но едно 4-5 полиспаста си заслужи и което е по-важното, накара много хора да осъзнаят неистовата нужда от поне 3-5 полиспаста в джипката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X