Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся ТОЧНА ел.схема на лебедка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся ТОЧНА ел.схема на лебедка.

Търся ТОЧНА ел.схема на лебедка,от намерените тук немога да добия ясна представа за работата и.
    Да бъда по точен:интересувам се от реверса на двигатела.
    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

До: Търся ТОЧНА ел.схема на лебедка.

Европейските авто електромотори се включват по два начина :
    1. ако е с една намотка т.е. има два силови извода (+ / -) върти напред, (- / +) върти назад
    2. ако е с две намотки т.е. има три силови извода(-) на маса, (+) на едната върти напред, другата не включена. (+) на втората върти назад, първата изключена.
    А дали ще си го направиш с релета, ключета, дистанционно или негър решаваш сам.
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

нещо не ми стана ясно!
      По принцип,всеки постоянно токов двигател да вземем стартера има две възбудителни намотки които са вързани в паралел една спрямо друга,а спрямо ротора са последователно.При лебедките нещо не се вързва тая схема.

Коментар

http://www.warn.com/truck/winches/sr...61/36138D0.pdf
        Последно редактирано от Пламен Исаев; 05-08-08, 18:52.

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение
          Колега благодаря за линка,вече го изтеглих от друга тема която беше побликувана. Тази схема е толкова неясна,че незнам изобщо дали някой може да я разчете?
          Трябвами схемата на възбуждането как става реверса,връзката на възбуждането с роторната верига и за каво е втората намотка показана в схемите?

Коментар

Пламене, и от мен мерси.Полезен сайт. За да доуточня за колегата ще кажа че ел. двигателите са в 4 групи основно по режим на работа Продължителен - където е лебедката,моторите на вентилаторите, чистачките... сигурно в бързината пропускам някои
            Повторно кратковременен - стартер, машинки на стъклата, антена и т.н.
            Кратковременен или импулсен - машинки на ключалките, ABS-то ...
            Специални - стъпкови или позициониращи мотори те са специфика сега дори не се сещам освен може би обогатителя на сместа (смукача) при някои инжекциони.

Та аз говорех само за двигатели за първия режим на работа!
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
              Тази схема е толкова неясна,че незнам изобщо дали някой може да я разчете?
              Трябвами схемата на възбуждането как става реверса,връзката на възбуждането с роторната верига и за каво е втората намотка показана в схемите?
              Ако говориш за тази

схема, тя е елементарна Да не бъркам аз схемата?

Коментар

Точно така, както е нарисувана (не начертана) в момента е вързана на късо. И какви са тия спринцовки 1,2,3 и 4 ? То е ясно, че ще да са релета, но аз за пръв път виждам такъв символ в електротехниката ... Тия пунктири какво би трябвало да значат- връзка или че това е някакъв самостоятелен блок?! Аз знам какво са имали предвид, но това е някаква пародия на ел. схема и всеки с любителски знания по електротехника би се шашнал като я види.
                Последно редактирано от kuzdov; 05-08-08, 22:40.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Схемата е неграмотно нарисувана, и още по-неграмотно означена.

"FIELD" предполагам е ротора, а "ARMATURE" е статора.

Идеята е статора да е винаги еднакво поляризиран, а да се смена само +са и -са само на ротора, а пък да са свързани и последователно.

Това е H, или пълен, мост, за ротора, и последователно на него е вързан статора.

Разчита се, но е неграмотно начертана и означена.

MARINHAKER - кажи какво точно те бърка и не ти е ясно? В едното положение на ключа се включват 2 срещуположни релета, например 1 и 4 а в другото - другите - 2 и 3. Понеже се тарикатят да ползват едни и същи релета за 12 и 24 волта, при 12 волта намотките на срещуположните релета са вързани успоредно, а при 24 волта - последователно. То това е и разликата между двете схеми - другото е еднакво.

Това в пунктира просто е буксата на дистанционното - ни повече, ни по-малко.
                  Последно редактирано от sparkybg; 06-08-08, 10:22.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки,много си прав,че схемата е некадърно направена и почти неясна.За смяна на посоката се променя посоката на възбудителната намотка,ротора си остава стационарен от към поляритет,прав си че са последователно вързани като на стартера.Или по точно казано постоянно токов двигател с серйно възбуждане.Както писах по горе интересувам се от връзката на соленоидите към възбудителната намотка и връзката на ротора към възбудителната намотка,в другите схеми има още една намотка която не е ясна каква е!
                    ето и няколко схеми които са начертани както трябва.
                    трябва ми точно такава схма само,че на лебедка точно и ясно начертана със четките и намотките.
                    Прикачени файлове

Коментар

Тези стават ли?
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от Паджеровод; 06-08-08, 21:47.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                        Тези стават ли?
                        Перфекни са мерси много.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X