Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Никога не развивай първия ред на лебедката...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Никога не развивай първия ред на лебедката...

Новобранец с вече малко опит - глиган 120 кг, при издърпване от дере скъса болта, който държи опашката на началото на въжето...

Сега в отвора има парче от болта и мисля да го вадя като залепя с течен метал по-малък болт за остатъка...
    Ако някой има други идеи /за пробиване с малка бургия и т.н. не ми се мисли / , ще съм благодарен да ги каже!

дали няма да е по добре да го завариш малкия болт
    "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

А ако капка залее резбата?!

Коментар

Нищо няма да стане с лепило. За тая работа си има леви метчици за вадене на скъсани болтове. Обаче те вече са ми в джоба, и мога да ти ги дам само като се видим)

Коментар

Пак стигнхаме до малки дупки, но аз понеже съм тарикат съм заварил всички болтове за демонтаж на лебедката!!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
            Пак стигнхаме до малки дупки, но аз понеже съм тарикат съм заварил всички болтове за демонтаж на лебедката!!
            РЕЖИ!
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Леле баткааа ...
              Ако не може някак да се бръкне с бормашината до барабана - само това е - рязане ...
              Да не се сърдиш само на Дерхънтъра.
              За да не я крадат се заварява само единия болт. Че и той само се капва, противоключово. А иначе трябва да могат да се скъсат и измъкнат нормално, а не да ти разкъсат рамата.

Коментар

отиваш в някоя железария и си купуваш приставка за бормашината, която дупчи на 90о и започваш да чегурташ.

имай предвид че болтовете на лебедката не са обикновенни и ако ги отрежеш много внимателно трябва да се подберат новите.

иначе за друг път, на барабана трябва да останат поне 5 намотки, за твойта кола, ако е потънална повечко значи целия долен ред трябва да е на барабана
                drive alive

Коментар

Първоначално публикуван от go go go
                  отиваш в някоя железария и си купуваш приставка за бормашината, която дупчи на 90о и започваш да чегурташ.

имай предвид че болтовете на лебедката не са обикновенни и ако ги отрежеш много внимателно трябва да се подберат новите.

иначе за друг път, на барабана трябва да останат поне 5 намотки, за твойта кола, ако е потънална повечко значи целия долен ред трябва да е на барабана
                  go go go, ти си малък гений!
                  Имаш едно уиски от мен, аз на всичкто отгоре бях смазал добре въжето с грес / за да може по лесно да се превърти върху барабана и да скъса болта/!

Ако се направи конкурс за офф-роуд идиот, може да се класирам!

Коментар

Вальо какво стана,извади ли болта?
                    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Светата богородица се спусна над мен и се оказа, че болта се е развил и изпаднал, а отовора е бил пълен с грес, която си мислех че е парче от болт...
                      Никога не съм затягал с по-голям кеф нов болт и навивал с песен на уста въже от лебедка!

Абе и аз незнам какво точно е станало и как тази сива грес се е озовала под болта който е бил не по-дълъг от 4 мм?!

Коментар

Като я разглобиш някой ден твоята лебедка ще ти стане ясно откъде е греста. Ако държиш междувременно да разбереш ме подсети като съм с ноутбука да ти покажа че ако трябва да описвам с думи рискувам да хвана тендовагинит...
                        VPetrov.photography

Коментар

Благодаря ти!
                          Някой път, ако ми се залепи някоя досадна блондинка, ще взема да срежа болтовете на лебедката и хубаво да я разглобя за да видя греста, а не да си губя времето с жени!

Във всички случаи вече знам - НЕ ПИПАЙ ПЪРВИЯ РЕД НА ЛЕБЕДКАТА, все едно, че е блокиран влог в ДСК на детето!

Коментар

По принцип с обратните метчици само ядове сам брал ! Когато болта е прилично раждясъл или заваряваш на него друг ако позволява ситуацията или примерно ако е 6мм. дупчиш на 4 мм. и после с чука забиваш еврейска звеза коиато е на камаче за трешчотка ( гедоре ) и развиваш савсем спокоино пробване е стотици пати в сервиза и досега е нямало проблеми !
                            Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

ами то затова сигурно в опътването пише че въжето не се смазва, ама ти като неслушаш
                              drive alive

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X