Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква лебедка бихте си купили и защо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква лебедка бихте си купили и защо

Каква лебедка от предлаганите на нашия пазар бихте си купили
    12
    warn
    66.67%
    8
    mile marker
    25.00%
    3
    super winch
    8.33%
    1
    LZ1VMH

До сега съм притежавал 3 лебедки, 2 МаилМаркер и една "безименна", Не искам и не мога да коментирам другите две марки (чувал съм много и всякакви неща), но следващата ми лебедка пак ще е МаилМаркер заради вносителя и подръжката

Коментар

От ЗИЛ-157 К.

Коментар

Там не беше ли с привод от раздатката?
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

в другите държави хората казват че е въпрос на пари, ако имаш повечко си купуваш warn, ако си по сиромах нещо друго

аз лично предпочитам warn заради името и традицията, които неща се печелят с години вярна служба. мойта е от по - обикновените модели и я имам от 2001 год. никога не съм я пазил и никога не е ремонтирана
          drive alive

Коментар

такава която ми е по джоба
            B+

Коментар

именно
              drive alive

Коментар

тази , защото е по къса и се хваща точно м/у гредите на шасито, като остава място и за един друг ъпгрейд, който съм намислил. а и идва с 150 фута въже. ако не се разсъхнат нещата, ще я имам до 2 седмици. в момента имам една армейска, no name, която свалих от един военен пикап . тя обаче е чудовище и ще я монтирам само в краен случай. тежи над 70 кг, въжето е 15 мм. дебело и 50 м. дълго. предполагам че е поне 12000 lb., но може и повече да е. просто не ми се чегъртат пластовете боя за да разбера кой е производителя и какъв е капацитета. за всеки случай и взех 30 м. /10 мм. въже. може пък някой ден да реша да я ползвам.

offtopic: сложих лебедката на предната броня, само да видя как ще стои и очаквах че ще забие муцуната(многе е тежка, вервайте ми, 2-ма души я вдигаме) - нали churow се беше оплакал преди време. това добиче обаче не мръдна, е**си и окачване
                Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Чакай бе, това с ремък ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                    Чакай бе, това с ремък ли е?
                    не, май че с верига или з. колела, щото има пробка за наливане на масло и пръчка за мерене . като се върне жена ми от бг, ако ти е интересно още, ще я снимам -лебедката, не жена ми . ама сега не ми се купува още една камера

Коментар

На така поставеният въпрос - моят избор ще е електрическа MileMarker. Лека, с отлични характеристики, и за не-съзтезателни цели вярвам ще ми върши отлична работа. И не на последно място, както каза и Алекс - заради вносителя и поддръжката.

Warn също са отлични лебедки. SuperWinch бяха английски, default-ните за ЛР (естествено) за години наред, знам, че са значително по-тежки спрямо конкурентите си, сега май собственост на китайци или нещо подобно.

в другите държави хората казват че е въпрос на пари, ако имаш повечко си купуваш warn, ако си по сиромах нещо друго...
                      Доколкото знам (и IMHO) когато парите не са проблем, избора е Ramsey, за които също вече има представителен внос у нас..

Коментар

Доколкото знам (и IMHO) когато парите не са проблем, избора е Ramsey, за които също вече има представителен внос у нас..
                        Защо, Ramsey не е като да е най скъпата лебедка, поне при мене - 8000 за около $ 400 и надолу.

Коментар

Лебедка не се избира само по марката, а по параметрите и предназначението и. Преди да се избере лебедка е най-добре да бъдат уточнени изискванията към нея като габарити, тегло, усилие на изтегляне, изискване към източника на енергия (електрически, хидравличен или механичен) и т.н.

Тук има писано по въпроса за избора на лебедка:
                          http://www.offroad-bulgaria.com/viewtopic.php?t=349

А генерално погледнато класацията, която е посочена не е пълна без Ramsey. Това е от една страна най-старата компания в USA, която прави лебедки от друга това е производителят на най-реномираните лебедки, който и произвежда най-широка гама и най-голям асортимент позиции. Ramsey има и лебедка 120 000lb и състезателна 8000lb, която е с редуктор 1:72! Освен посочените дотук компании има и много други, които постепенно заемат сериозни позиции на пазара. Всъщност посочените по-горе компании + Ramsey общо взето държат над 50% от общия пазар но това е временно...
                          VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от митко
                            Защо, Ramsey не е като да е най скъпата лебедка, поне при мене - 8000 за около $ 400 и надолу.
                            Ramsey наистина са най-"маниашките" и за съжаление най-скъпите лебедки на пазара. Цена като гореспоменатата може да се намери евентуално при някакви разпродажби, акции,смяна на продуктова гама и т.н. но това важи за продукти на всички производители.
                            За актуални текущи цени - www.ramseystore.com електронния магазин на самия производител.

Коментар

лек офтопик,имаше във форума линк към много хубав филм за camel trophy.там лебедките теглеха със много висока скорост.това от какво се обуслявя-модел,тип или нещо друго?
                              В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X