До сега съм притежавал 3 лебедки, 2 МаилМаркер и една "безименна", Не искам и не мога да коментирам другите две марки (чувал съм много и всякакви неща), но следващата ми лебедка пак ще е МаилМаркер заради вносителя и подръжката
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
в другите държави хората казват че е въпрос на пари, ако имаш повечко си купуваш warn, ако си по сиромах нещо друго
аз лично предпочитам warn заради името и традицията, които неща се печелят с години вярна служба. мойта е от по - обикновените модели и я имам от 2001 год. никога не съм я пазил и никога не е ремонтирана
тази , защото е по къса и се хваща точно м/у гредите на шасито, като остава място и за един друг ъпгрейд, който съм намислил. а и идва с 150 фута въже. ако не се разсъхнат нещата, ще я имам до 2 седмици. в момента имам една армейска, no name, която свалих от един военен пикап . тя обаче е чудовище и ще я монтирам само в краен случай. тежи над 70 кг, въжето е 15 мм. дебело и 50 м. дълго. предполагам че е поне 12000 lb., но може и повече да е. просто не ми се чегъртат пластовете боя за да разбера кой е производителя и какъв е капацитета. за всеки случай и взех 30 м. /10 мм. въже. може пък някой ден да реша да я ползвам.
offtopic: сложих лебедката на предната броня, само да видя как ще стои и очаквах че ще забие муцуната(многе е тежка, вервайте ми, 2-ма души я вдигаме) - нали churow се беше оплакал преди време. това добиче обаче не мръдна, е**си и окачване
не, май че с верига или з. колела, щото има пробка за наливане на масло и пръчка за мерене . като се върне жена ми от бг, ако ти е интересно още, ще я снимам -лебедката, не жена ми . ама сега не ми се купува още една камера
На така поставеният въпрос - моят избор ще е електрическа MileMarker. Лека, с отлични характеристики, и за не-съзтезателни цели вярвам ще ми върши отлична работа. И не на последно място, както каза и Алекс - заради вносителя и поддръжката.
Warn също са отлични лебедки. SuperWinch бяха английски, default-ните за ЛР (естествено) за години наред, знам, че са значително по-тежки спрямо конкурентите си, сега май собственост на китайци или нещо подобно.
в другите държави хората казват че е въпрос на пари, ако имаш повечко си купуваш warn, ако си по сиромах нещо друго...
Доколкото знам (и IMHO) когато парите не са проблем, избора е Ramsey, за които също вече има представителен внос у нас..
Лебедка не се избира само по марката, а по параметрите и предназначението и. Преди да се избере лебедка е най-добре да бъдат уточнени изискванията към нея като габарити, тегло, усилие на изтегляне, изискване към източника на енергия (електрически, хидравличен или механичен) и т.н.
А генерално погледнато класацията, която е посочена не е пълна без Ramsey. Това е от една страна най-старата компания в USA, която прави лебедки от друга това е производителят на най-реномираните лебедки, който и произвежда най-широка гама и най-голям асортимент позиции. Ramsey има и лебедка 120 000lb и състезателна 8000lb, която е с редуктор 1:72! Освен посочените дотук компании има и много други, които постепенно заемат сериозни позиции на пазара. Всъщност посочените по-горе компании + Ramsey общо взето държат над 50% от общия пазар но това е временно...
Доколкото знам (и IMHO) когато парите не са проблем, избора е Ramsey, за които също вече има представителен внос у нас..
Защо, Ramsey не е като да е най скъпата лебедка, поне при мене - 8000 за около $ 400 и надолу.
Ramsey наистина са най-"маниашките" и за съжаление най-скъпите лебедки на пазара. Цена като гореспоменатата може да се намери евентуално при някакви разпродажби, акции,смяна на продуктова гама и т.н. но това важи за продукти на всички производители.
За актуални текущи цени - www.ramseystore.com електронния магазин на самия производител.
лек офтопик,имаше във форума линк към много хубав филм за camel trophy.там лебедките теглеха със много висока скорост.това от какво се обуслявя-модел,тип или нещо друго?
В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...
Коментар