Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Анкета - Лебедки (употреба)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Анкета - Лебедки (употреба)

От друга тема и по-друг повод се сетих, та да попитам Собствениците на лебедки:
    повече използвате лебедката да вадите собственият автомобил като закъсате или повече вадите други коли?
    П.С. Понеже има много "Зависи" в долните постове Да уточня - за целиат досегашен живот на вашата кола/лебедка, от както сте я сложили
    83
    повече вадя себе си
    20.48%
    17
    повече вадя други коли
    15.66%
    13
    не я ползвам да не ми се хаби
    1.20%
    1
    нямам лебедка
    62.65%
    52

То зависи с каква групичка се возите, едно време като се возехме всички имахме лебетки и само себеси вадехме. А ако сте по неподготвена група този с лебетката му се разкатава фамилиата да вади другите...

Коментар

зависи какъв офроуд, на състезания съм вадил повече мене си, на расходки основно други хора
      drive alive

Коментар

И моите наблюдения такива, че при състезания се налага по често да вадиш собствения си автомобил, докато при разходки повече помагаш на приятели отколкото на себе си. Това е така, защото обикновено, който има лебедка, има и по подготвен автомобил, съответно гуми, окачване и т.н., а шофьора в повечето случаи има и повече опит , и при разходка с приятели , закъсва доста по рядко от останалите.
        А лебедка си купува човек , на който всичко друго по джипа (а и не само по джипа) му е що годе наред - като добро техническо състояние и свястни гуми. Чак след това идва лебедката. А и струват не малко пари.
        Аз все още нямам лебедка, макар че я сънувам всяка вечер. Но такава е реалността, а и всичко с времето си. На много хора съм задължен, за това че не са ме оставяли в "блатото", и се надявам да им се отплатя след време. Лошо е също, че човек, като кара сам и няма лебедка, все мисли ще мина ли - няма ли да мина , и в повечето случаи дава заден . Затова избягвам да карам сам, а колкото пъти съм го правил, все съм вадил късмет - засега.

А при състезанията, в повечето случаи трасето го правят за лебедки, и там човек трябва сам да се оправя. Така че, смятам , че там не е мястото за джипове без лебедки (а и ролбари).

Коментар

Алекс , реално, кой би отговорил с "не я ползвам да не ми се хаби"?..

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro
            Чувал съм за такива случай А и ако се замислиш - лебедката има ресурс, който с всяко ползване "отива" особено пък това се отнася за въжето.
            Така че хора разни и отговори разни, пък и вече има отговорил с този отговор (не е изключено да е шега, но)

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro
              Аз знам за такива случаи и то пред много свидетели ама хайде че ще се обидят...
              VPetrov.photography

Коментар

Именно..

Коментар

Малко знаете.
                  Аз например съм толкова алчен, че за да не се хаби изобщо не съм я монтирал. Ама айде, днеска съм добър, ще ви кажа още една тайна на пестеливостта. Понеже съм и много хитър, даже не си купувам такава шашкъния. Казват че ного дигала разхода. Мда.
                  Обаче все едно, някой ден като имам дребни на всички ще измъкна мостовете. Един по един!
                  ))))))))))))))

Коментар

В целият форум - 7 лебедки???? Или не ви се пише?
                    Мисля че е интересно.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov
                      В целият форум - 7 лебедки???? Или не ви се пише?
                      Мисля че е интересно.
                      не пишат да не им се хабят клавиатурите

може би все пак е по-добре човек да мисли преди да затъне, а не да си казва "нали имам лебедка" и "юруш! напред с булбара..."

например аз последния път си джитках след теб без да се напрягам да мисля и ти като ми звънна на станцията, пуснах газта и почти спрях за да се обадя... пък ти си искал да ме предупредиш да се засиля

ако съм сам /нали съм без лебедка/, първо хубавичко ще огледам препятствието, после ще го мина по най-сигурния начин... наистина тръпката е по-голяма тогава...
                      ама ако заседнеш, губиш няколко часа...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

според мен, когато се стигне до препядствие, трябва да се огледа внимателно и да се прецени дали колата ще излезне бе лебедка и ако е видно че няма да стане, да се подходи така че после да е по - лесно да се извадиш или да те извадят.

лошо е когато някой се надцени и се зарови в някое блато, после няма вадене.

а за изхабяването на лебедката има решение всички лебедки на Warn са с доживотна гаранция, като се строши ти дават нова
                        drive alive

Коментар

Първоначално публикуван от go go go
                          ... всички лебедки на Warn са с доживотна гаранция, като се строши ти дават нова
                          Този "Търговски" подход винаги ме е Кефил максимално, не знам за Уарн Нямам такава и не съм чел), но бях чел за едно изделие с ДОЖИВОТНА гаранция текста с дребните букви където си беше написано че "...живота на изделието се очаква да е 2 години т.е. Гранцията е 2 (две) години..."

Коментар

Както гласувах повече вадя себе си но това е защото карам сам а не за да не се изхаби. Когото купих тази лебедка преди година си пожелах никога да не я използвам но за съжаление за 11 месеца три пъти за мен си и 1 път за да извадя заседнал трактор

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Алексиев
                              ... Когото купих тази лебедка преди година си пожелах никога да не я използвам но за съжаление за 11 месеца три пъти за мен си и 1 път за да извадя заседнал трактор
                              Ето това се казва Внимателен Водач, аз за 8 месеца 3-4 пъти съм се вадил и около 40-50 пъти съм вадил Но виж Трактор не съм вадил, нито Фадрома, Нито ЗИЛ... абе излагам се
                              Въобще не повдигам въпроса колко пъти са ме вадили, че единиат път Митко Фулдата си изпусна награждаването за да ме извади "на Къндър в Дивият" за което съм му Благодарен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X