Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електродвигатели за лебедки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Електродвигатели за лебедки

Първоначално публикуван от Цанко Преглед на мнение
    Значи няма нищо в лебедката което да прави 24 волтовия вариянт по скъп с 1300 лева от 12 волтовия? Просто така са решили производителите? Не мога да ги разбера тея работи .

А за пренавиването има ли значение колко намотки са. И само статора ли се пренавива, или и ротора?
    Ми не, еднакви са.

Да, разликата е в намотките. 24-волтовата е с двойно по-тънка тел (по сечение), двойно по-голям брой намотки

p.s. пренавиват се и двете - и статор, и ротор.
    Последно редактирано от Ясен; 17-07-09, 20:24.

Коментар

24V e с двойно по-малък ток за една и съща мощност. Което ще рече доста по-лесно окабеляване. Ако ще преработваш, виж с колко релета(контактора) е управлението. Warn имат модели с 4 релета с по един NO контакт. Можеш да ги вържеш 2 последователно и ще стане вечно. Те работят два по два.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Бат' Вальо, ако колегата Евтим успее да ме уреди с 24 в. мотор , ще ти се обадя да ме светнеш за схемата. Иначе моят модел е с 4 релета.

Коментар

имам мотор от стартер,но е 7к.с и предполагам ледебката ще стане на трески като завърти.ако може някак да стане ,ще изсмислим нещо ,24волтов е.

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
            имам мотор от стартер,но е 7к.с и предполагам ледебката ще стане на трески като завърти.ако може някак да стане ,ще изсмислим нещо ,24волтов е.
            Идеален е, малко по-мощен от щатния идва (е, двойно...), тъкмо по-трудно ще прегрява. Само дали може да се намести?

Коментар

Незнам дали ще стане, зависи от размерите. Ето чертеж на оригиналния:
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:motor lebedka 24v.jpg
Прегледи:1
Размер:70.6 КБ
ID:5116878
              Проблема е , че мотора няма преден капак, а посредством две дълги шпилки е хванат директно за корпуса на редуктора, т.е. за преден капак се ползва редуктора. И лагера е набит в редуктора, а на шлиците се нанизва първичното зъбно колело.
              По принцип може да се мисли и вариант с преходен фланец.

Коментар

...., че мотора няма преден капак, а посредством две дълги шпилки е хванат директно за корпуса на редуктора,...
                Стига бе! Я снимай тая лебедка, че ми стана интересно. Обикновенно мотора е от дясно а редуктора от ляво на макарата с въжето. Мотор и редуктор от едната страна съм виждал само на картинка на някакви супер бързи страхотий.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                  ... Мотор и редуктор от едната страна съм виждал само на картинка на някакви супер бързи страхотий.
                  Тази, за която става дума (Warn M8274), е точно от тези.

Ние не сме неутрални!

Коментар

Незнам дали ще стане, зависи от размерите. Ето чертеж на оригиналния....
                    Аз не бих побългарявал такава лебедка. Грехота е.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Няма как да я да побългаря лебедката, защото се оказа , че ел двигателя не подлежи на пренавиване,а колегата Евтим още не се е обадил, което означава , че явно в БГ не се произвеждат такива двигатели.
                      Посъветваха ме да си търся втора употреба или нов от ebay. Там намерих два модела нови по 150 и 180 долара. Пише, че стават за моята лебедка , на снимката също са едно към едно с моя, само не мога да разбера, защо пише че са 4,8 к.с. , като 24v трябва да е 2,5 к.с. , а 12v - 4,6 к.с.
                      До колкото разбрах има шипинг до България, и струва 76 USD за срок на доставка между 7 и 11 дни. После предполагам ще трябва да се плаща мито и ДДС. Не знам дали, ако се достави до Англия мога да избегна тези плащания. Има ги и в английския ибей.
                      Ето и офертите:
                      1. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/New-M...ehicleQ5fParts

2. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/New-M...Q5fAccessories

Коментар

24v трябва да е 2,5 к.с. , а 12v - 4,6 к.с.
                        не трябва ли да е обратното?

Коментар

... само не мога да разбера, защо пише че са 4,8 к.с. , като 24v трябва да е 2,5 к.с. , а 12v - 4,6 к.с. ...
                          Защото не е оригинален, а го дават като заместител на двигатели за лебедки от различни производители.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Незнам Ясене, така го дават от Warn. А и двата варианта са еднакви киловати, ето 12V 4.6 hp/3.43kw, 24V 2.5 hp/3.43kw.

Коментар

Незнам Ясене, така го дават от Warn. А и двата варианта са еднакви киловати, ето 12V 4.6 hp/3.43kw, 24V 2.5 hp/3.43kw.
                              Това е някаква грешка. 1 hp = 0.735 kW

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                                Колега прати някоя снимка и размери, ако смяташ че става. За редуктора не се притеснявай - ще издържи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X