Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стенд за тестване на лебедки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Стенд за тестване на лебедки

Произведен е стенд за тестване на лебедки в Русия.
    Измерва:тяговото усилие,потреблението на ток,температурата,скорост на намотаване на въжето,спирачното усилие и др.
    Тестовете можели да се правят и на лебедки монтирани на автомобили.

Много интересен и полезен продукт са измислили и си мисля че търговците на лебедки у нас трябва да имат такива особенно ако правят сервизна дейност.

Преди 8 години бях в завода за подемници в Габрово за да си купя от българските лебедки които произвеждаха там и се разговорихме с конструкторите(Сираков,Енчев и Тасев) които са я създали. Вкараха ме в производството да видя как се прави и как се изпитва и познайте техния стенд как изглеждаше. Лебедката монтирана на една греда ,въжето минава през ролка окачена на тавана и куката бе закачена на тежест която отговаря на критичните килограми за лебедката. Теста на продукцията преставлява едноседмичен цикъл на програматор който управлява лебедката.Та вдига тежеста на определена височина,задържа я за минута и после я пуска.Така определяли всички тези показатели които съм описал по горе.
    При това посещение в завода неможах да си купя лебедка но научих много полезни неща за лебедките и тяхната експлоатация.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от banjo; 22-05-08, 09:08.
    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
    Дий Снайдер

До: Стенд за тестване на лебедки

Такова преди години направихме за ремонт на самолетните агрегати. Хидравлично е. Освен усилията, мери и премествания и скорости. Сега има едни борби целия стенд да се подари на МЕИ-то. Понеже самолети все едно вече няма да има ...
    А по-подробно за българската лебедка?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Ъхъ.......

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        Българските лебедки бяха три модела:
        1) 500кг усилие на въжето (това са лебедки клас Е7 за АТV)
        2) 1600кг усилие на въжето (това е лебедка клас С1 каквито ползваме на нашите джипове и тогава струваше 700$)
        3) 4000кг усилие на въжето. (това е лебедка за товарни автомобили)

Това колко килограма "усилие на въжето" е,значи че ще ги вдигне тези килограми вертикално(не се бъркайте от килограмите които пише върху лебедките).Колкото се намалява ъгъла толкова повече килограми ще изтегли.
        Лебедката бе комплектована по малко странен начин (ел.мотор+редуктор+барабан)и за това не я купих понеже много изнасяше барабана на една страна.Не че за мен имаше някакво значение понеже щях да я монтирам на платформа ама тогава така реших. Детайлите на редуктора бяха много солидно направени и намаше как да бъдат убити. Килограмите на лебедката бяха като на WARN или RAMSEY към 35кг(става въпрос за 1600кг усилие на въжето или клас С1). Предавателното отношение на планетарния редуктор 250:1 и можеше да се комплектова с 12V и 24V мотор а също така и с хидромотор.
        Последно редактирано от banjo; 22-05-08, 10:54.
        Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
        Дий Снайдер

Коментар

Благодаря за Инфото Банджо.
          В тази връзка някой може ли да "преведе" означенията на популярните лебедки? Какво например значи 9500 либри знам че е около 4.5 Тона, но какво???

Коментар

Нямам идея какво са искали да пишат с тези килограми ама попаднах на един PDF за лебедките Pfaff който може да те ориентира http://www.pfaff-silberblau.co.za/PDF/electric_wire.pdf
            Дий Снайдер

Коментар

Ето ви един тест, на който му се гледа има какво да си отбележи...:

http://htftp.offroad-bulgaria.com/v_...er/mmpromo.mpg

Разбира се имайте в предвид че това е тест на MileMarker който естествено подчертава точно предимствата на тези лебедки... но като се абстрахирате от тези предимства (ако не ви интересуват) то показанията на уредите са интересни...
              VPetrov.photography

Коментар

Добре де, а някакви координати на тоя завод? Да ги поразпитаме какви ги вършат в момента.

Аз например бих си купил. Вероятно и много други. Поне външно изглеждат добре направени. Ако им докарат параметрите близки до тия на една средностатистическа 10000lb лебедка, мисля би била добра алтернатива на вносното.

И най-вече: хората се занимават с реално производство. Тук. Въпреки всиките пречки. Нали се сещате че точно хора като тия крепят цялата работа. И не само тук, а навсякъде.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Клипа е много интересен и поучителен.Благодаря. Какви ли данни ще дадат евтините китайски лебедки.

Относно завода имам телефони но са от преди 8 години.Дали още ги произвеждат обаче незнам.

Александров- 066/24466 това е човек от управлението

Сираков,Енчев,Тасев -066/24911 това са конструкторите.
                  Дий Снайдер

Коментар

Такива стендове има в фабриките на Т-Мах и Вромос в Китай само че доста по модерни и прецизни. Всички лебедки минават от там преди да стигнат до нас . А за производство в България съм много скептично настроен, не че няма да ги направят по-добри от жълтурковците, но цената няма как да им я стигнем.

Коментар

Китай,се превърна в работилница на света,но ако едно нещо се произвежда в България,поне 5лв.остават тук,а не отиват в Китай.

Коментар

Като се разрови човек в нета намира всичко http://www.podem.org/Home-bg.htm
                        Може да се потърси по достоверна информация
                        Дий Снайдер

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X