Обява

Свий
Няма добавени обяви.

лебедка "Т-max" ??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• лебедка "Т-max" ??

Някой чувал ли е нещо за тези лебедки? Цената им е добра, но дали няма някой скрит китаец зад тях?

T-Max са може би най-реномирания китайски производител на лебедки. Не знам защо се притеснявате от това че са китайци - напоследък каквото не е произведено в Китай обикновено е менте Иначе лебедките на T-Max се позиционират като "middle range" т.е. не са най-евтините за еднократна употреба от рода на DUKE нито пък "first class" като Ramsey, MileMarker и WARN.
    VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от VPetrov
      T-Max са може би най-реномирания китайски производител на лебедки. Не знам защо се притеснявате от това че са китайци - напоследък каквото не е произведено в Китай обикновено е менте Иначе лебедките на T-Max се позиционират като "middle range" т.е. не са най-евтините за еднократна употреба от рода на DUKE нито пък "first class" като Ramsey, MileMarker и WARN.

Венци мога ли да те попитам думата "middle range" как да я разбираме?На български си го превеждам "средна класа"!
      Но пък като е средна класа защо казваш "за еднократна употреба"?
      За цените да и аз гледам че са евтини.
      https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Хе, в света на търговците никой няма да напише реклама "Момчета, тва тука си е чиста проба буклук, обаче купето го, щото искаме да живеем приятно, ама не щем да слагаме от истинското желязо че да има повече за нас. А вие сте балъци, хи-хи." Не, те пишат "Нашта ръзиъш ли продукция с извинение е достъпна, непретенциозна. От среден клас". И още куп безсмислени думи, които не можеш да обявиш за чиста и гадна лъжа, щото разни политкоректни мошеници са измислили термина евфемизъм. Така ментето вече е среден клас, засипаната с бомбите на стратегическия ракетоносец свадба на оня край на света е "меки цели", избиването на целия 1ви А клас в двора на някоя болница на трети край на света е "досадна грешка" и "дружески огън".
        Тва е положението брат ми, в света в който черното е някои тъмни оттенъци на бялото. Чети между редовете. На времето комунистите лъжеха по-малко и по-безхитростно. И даже не настояваха да им вярваш. Не е далече деня в който това което сега наричат демокрация ще бъде приравнено към фашизма, комунизма и вариациите им. Обаче до тогава си пиши речник, например на евфемизмите.

Коментар

а какво можете да кажете за RAMSEY? модела на който сам се спрял е с $100 по скъп от анлогичния на MILE MARKER, но са произведени в US, и са с доживотна гаранция
          Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
          http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
          http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Венци мога ли да те попитам думата "middle range" как да я разбираме?На български си го превеждам "средна класа"!
            Но пък като е средна класа защо казваш "за еднократна употреба"?
            Явно не съм разбран правилно! "middle range" съм го употребил към лебедките T-Max които наистина са такива. А еднократна употреба се отнася до много други лебедки за които съм дал пример с марката DUKE.

а какво можете да кажете за RAMSEY? модела на който сам се спрял е с $100 по скъп от анлогичния на MILE MARKER, но са произведени в US, и са с доживотна гаранция Question
            Всяка лебедка има своите предимства и недостатъци и е важно да се избере такава, която да отговаря на вашите условия за използване. Ramsey е изключително реномирана компания и лебедките им са много качествени. Това че е произведена в USA няма отношение към качеството и не е критерии за такова. Достатъчно е че носи марката Ramsey - и във Лаос да е направена все тая. А по повод на доживотната гаранция смятам, че това е само един рекламен похват, който се е наложил в USA и Канада и много се употребява, но всъщност не носи реално съдържание в себе си. Опитайте се да намерите търпение да прочетете двете страници с малък текст уточняващи гаранционните условия и ще разберете защо

Ще мога да ви дам много по-добър съвет, ако напишете конкретния модел на лебедките, между които се колебаете. Не си избирайте само по-марка или цена, има много сходни модели като цена дори и на една и съща фирма, които се различават по характеристики и област на приложение.
            VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
              Хе, в света на търговците никой няма да напише реклама "Момчета, тва тука си е чиста проба буклук, обаче купето го, щото искаме да живеем приятно, ама не щем да слагаме от истинското желязо че да има повече за нас. А вие сте балъци, хи-хи." Не, те пишат "Нашта ръзиъш ли продукция с извинение е достъпна, непретенциозна. От среден клас". И още куп безсмислени думи, които не можеш да обявиш за чиста и гадна лъжа, щото разни политкоректни мошеници са измислили термина евфемизъм. Така ментето вече е среден клас, засипаната с бомбите на стратегическия ракетоносец свадба на оня край на света е "меки цели", избиването на целия 1ви А клас в двора на някоя болница на трети край на света е "досадна грешка" и "дружески огън".
              Тва е положението брат ми, в света в който черното е някои тъмни оттенъци на бялото. Чети между редовете. На времето комунистите лъжеха по-малко и по-безхитростно. И даже не настояваха да им вярваш. Не е далече деня в който това което сега наричат демокрация ще бъде приравнено към фашизма, комунизма и вариациите им. Обаче до тогава си пиши речник, например на евфемизмите.
              Стефане, придържай се към темата! Среден /ценови/ клас означава компромис между качество и цена - т.е. нито много скъп, нито съвсем некачествен... Например, ако си купуваш ракия търсиш нещо хем да става за пиене, хем да не е 20лв/бутилката...
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

А аз по темата. Къде си видял какво да е от "ниския ценови клас" изобщо да работи? Това пък изобщо са чисто декоративни изделия. Не само лебедките, всичко. Официалното име на ментето на ментетата.

Коментар

ако под "нисък ценови клас" имаш предвид стоките от "магазин за един лев" - да наистина са боклуци... но съм сигурен, че не всичко "на средна цена" е боклук...

да се върнем на лебедките - ако ползваш лебедка за да се "измъкнеш" при нужда, а не да я тестваш на якост при всяко излизане или да вадиш по 5 джипа един след друг - тогава със сигурност ще ти свърши работа и по "евтина" лебедка... не говориме за нещо от Илиенци на цена 300лв...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

. А по повод на доживотната гаранция смятам, че това е само един рекламен похват, който се е наложил в USA и Канада и много се употребява, но всъщност не носи реално съдържание в себе си. Опитайте се да намерите търпение да прочетете двете страници с малък текст уточняващи гаранционните условия и ще разберете защо

.
                    о, да ,разбира се така е. чиста проба рекламен трик.ако нещо се счупи и предявиш гаранционни изисквания, най често се оказва ,че гаранцията покрива всичко, без това което се е счупило. а що касае ситния шрифт, то никoй не чете 2-те(или повече) страници, аз за застраховката живот не го четох.както казва жена ми- ако видиш цена "0", последвана от няколко звездички и кръстчета, бягай далече - много е скъпо. въпреки това не бива да си кривя душата - има фирми, които като напишат "доживотна гаранция" tova znachi tochno tova - kraftsman, snap-on i dr.
                    а иначе сам се спрял на ramsey REP 8000 vs. MILE MMK-76-50040C

Коментар

REP 8000 и MileMarker Е9000 (76-50040C) са доста различни като характеристики и имат съвсем различни области на приложение. Ramsey REP8000 е лебедка с намотка в статора (12V вариант) a MileMarker Е9000 е с постоянен магнит. Накратко това значи два пъти по-голям потребяван ток от Ramsey срещу MileMarker. От друга страна MileMarker Е9000 няма да е толкова устойчива на претоварване както Ramsey REP 8000. Повече по теорията за различните типове лебедки можете да прочетете тук:

http://www.offroad-bulgaria.com/viewtopic.php?t=53

Освен горната разлика двете лебедки се различават и по предавателното число на редуктора. 126:1 срещу 210:1 за MileMarker. Това на практика значи бърза Ramsey с много голям консумиран ток срещу по-бавна MileMarker с малък консумиран ток. За да можете да реализирате потенциала на Ramsey REP 8000 задължително ви трябва перфектен акумулатор със съсответния капацитет - най-добре гелов OPTIMA. MileMarker E9000 може да работи на произволен нормален акумулатор и в повечето случаи генератора почти смогва да навакса натоварването.

Друга съществена разлика между двете лебедки е мощността им. Разликата е 1000lb, а MileMarker доста си надвишава възможностите (не съм го писал аз ) За справка вижте дебелината на въжетата 9.53 мм за MileMarker срещу 7.94 мм na Ramsey. Но при MileMarker E9000 има един скрит разход ако ще я ползвате със стоманеното въже с което идва - към комплекта и влиза само чугунен водач който е подходящ за синтетично въже. Т.е. ще трябва допълнително да си купите и ролков водач за въжето което струва допълнителни пари. Това е така защото тази лебедка е любимата на скалните катерачи а там никой не използва стоманени въжета за теглене и не се вълнува от скоростта на изтегляне.

Е9000 на MailMarker беше тествана от нашите приятели Веско и Петя които разчитаха на нея за пътуването си от София до Магадан и обратно. Много пъти я използваха и единствения недстатък който и откриха е че са си взели само една за отпред но другия път ще си сложат и отзад на машината Повече по въпроса тук:

http://www.offroad-bulgaria.com/viewtopic.php?t=382
                      http://www.offroad-bulgaria.com/viewtopic.php?t=62
                      http://www.offroad-bulgaria.com/view...F1%E8%E1%E8%F0

От друга страна Ramsey REP 8000 е перфектната лебедка за състезателни приложения където е важно времето. Много бърза, надежна и перфектна...

И двата модела се представят в България от наша фирма и личните ми впечатления от качествата им са отлични...
                      VPetrov.photography

Коментар

Венци , моля те дай повечко инфо за T- MAX!имам възможност да си взема от Китай! за TERRANO-то ми мисля ,че ми трябва около 8000 lb
                        PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                        КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                        0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от churov
                          Венци , моля те дай повечко инфо за T- MAX!имам възможност да си взема от Китай! за TERRANO-то ми мисля ,че ми трябва около 8000 lb
                          Много подробности не мога да кажа, в класацията на продаващите под собствено име (brand name) са стабилно в предните места. Имат пазарно присъствие и на източните и на западните пазари включително Америка и Канада.Лебедките им почти 100% са лицензни или копие на WARN или MileMarker. Но аз не препоръчвам закупуване на лебедка от Китай по следните причини: Там все още има разделение по качество за вътрешен и външен пазар а лебедка за износ никой няма да ви продаде на прилична цена. А дори и закупена там на прилична цена нещо, в което се съмнявам, доставена тук от Китай лебедката ще е много скъпа, а и въобще не говорим за наличие на гаранция.

Като принцип в Китай лебедките са евтини само когато се закупуват на контейнери. Единични покупки са супер скъпи...
                          VPetrov.photography

Коментар

ОК, спирам се на MILE.плюс че ценовата разлика в моя случай е $210.07 в полза на MILE. а и идва с ролковия водач, току що им се обадих.макар че RAMSEY имат модел 8.5, който пак е с $50 по евтин от MILE. най вече ме смути високата консумация на ток при RAMSEY

Коментар

По принцип електромотора с постоянни магнити пие съществено по-малко ток. Цената е че е по-склонен към опичане.
                              С тоя Рамсей щурмана ти трябва да е по-скоро маймуна отколкото човек. Или поне да тренира три пъти седмично и двуразово преди да идете някъде Тя е много бърза, и когато човек е уморен например, е просто опасна. Или ако се подхлъзнеш покрай барабана и въжето. Остави я цената, виж да няма сакатлъци. Спортистите както казва Царевски нямат мозъци, те имат каски. А Царевски винаги е прав.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X