Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вътрешен монтаж на лебетка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вътрешен монтаж на лебетка

Тази година за пръв път видях един много интересен начин за монтиране на лебатка вътре в джипа

и това събуди въпроси в мен първо по добре ли е,второ ако е да защо и трето има ли смисъл да се прави и как се прави сега не казвам тук да се издават тайни разни просто да се обясни от знаещите и можещите на любопитковците като мен
    ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
    тел.088четири 9едно9 4нула4
    -------------------------------------------------------

До: Вътрешен монтаж на лебетка

Дяволе писано е много по темата. Виж разрови се!! Иначе с две думи, не се товари предния мост за сметка на невъзможноста да се подрежда въжето.

Коментар

Аз доста рових ама нещо нищо съществено не намерих ето ти каза нещо ново и съществено че въжето не се подрежда добре от което аз си мисля че не подходящо да е си с стоманено въже .
      ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
      тел.088четири 9едно9 4нула4
      -------------------------------------------------------

Коментар

При задно разположена лебедка въжето ВИНАГИ се подрежда перфектно...
        VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Явор Преглед на мнение
          Дяволе писано е много по темата. Виж разрови се!! Иначе с две думи, не се товари предния мост за сметка на невъзможноста да се подрежда въжето.
          Яворе,при този монтаж въжето винаги си се самоподрежда. Има си минуси и един от тях е цената на монтажа
          ------------------------------------
          тел. O878 9ЧЧ 999

Коментар

разяснете малко повече колеги защото мисля да си слагам лебедката в купето, има ли нужда от спецялен редач и т.н. ?

Коментар

Е нали и двамата по-горе сме написали ясно. При такова разположение въжето се реди идеално... Няма нужда от никакви редачи и прочие... И как да не се реди при положение че идва без странично усилие към лебедката...?
              VPetrov.photography

Коментар

Значи машината която гледах е била нещо збъркана, защото все на едно и също място трупаше въжето.

Коментар

А ако става дума за разположение в купето, има ли възможност за изкарване на въжето отпред или отзад според необходимостта.
                  Technical Rescue Direct - life lies in courage
                  http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Сбъркана е била.
                    Номерът е прост. Водещият клюз трябва да бъде тъкмо по средата на макарата. Трябва да бъде далече от нея, колкото може по-далече, и не по-малко от метър. На нея пък трябва да има притискач, който винаги да затиска силно въжето към навивките.
                    Ммм ... В старите шевни машини има нещо подобно, за навиване на конец на долната макаричка.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                      При задно разположена лебедка въжето ВИНАГИ се подрежда перфектно...
                      А как стои въпросът с използването на синтетично въже? Имам предвид евентуално триене по "трасето" от водача до барабана?
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                        А как стои въпросът с използването на синтетично въже? Имам предвид евентуално триене по "трасето" от водача до барабана?
                        Мисля, че е неизползваемо. Само стоманено. Първия, който си направи така лебетката е Иван Маринов и той е писал някъде тук своите впечатления и също така начина на изработка.
                        RB Patrol Team

Коментар

Ами точно това е ... триенето според мене е най голямия проблем ... поне при нашата конструкция ... лебедката се намира точно пред задния мост и понеже трябва да заобиколи ск. кутия сме сложили една тръба която е във формата на S.
                          Проблема с ненареждането на въжето сме го решил като сме отделечили придържаштите планки между мотора и редуктора от барабана .

Прилагам и малко снимки но не с добро качество ...

Като цяло ... тези "ушким" никакви 40кг повлияха коренно на автомобила. Преди това често удряше на тампоните отпред, а отзад един път не беше ударило, а сега вече и отпред и отзад рядко се случва да удари на тампоните.

И щом издържа бойното кръщение - Бистрица Трофи 2007 - първи ден мисля че това е едно сполучливо подобрение !

А за синтетично въже ... може би ако е с ролки заобикалянето на ск. кутия би било сполучлив варянт но при нашия варянт си мисля че синтетика не би издържала. Отдруга страна пък използването на ролки довежда до въпроса - как да се задържи въжето в улея на ролката като е отпуснато въжето ... ?
                          Прикачени файлове
                          [img]http://prikachi.com/files/1482881I.jpg[/img]

Коментар

Ми четете машинни елементи) Всичко е измислено преди векове. С притискащи палци или с притискаща ролка. Каналът на основната ролка трябва да е със сложен профил, и толкова.
                            Диаметърът на ролката не може де е по-малък от 10 диаметъра на въжето. Нормално е да е 15. Иначе съпротивлението е неприемливо високо и въжето се пречупва и накъдря завинаги.
                            Пластмасовото въже го забрави. Красива панделка, обаче няма работа покрай ауспуха и между камъните и легналия по корем джип.
                            Последно редактирано от Стефан; 20-11-07, 01:41.

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                              Няма проблем, всъщност ще работи доста по-добре от металното защото се "пързаля доста по-лесно... Но най-добре е ако може от отпред до отзад всичко да е в метална тръба (полирана) ... - имам в предвид до поне 1 метър от лебедката където останалото да е прав участък...

Колкото до издръжливостта на кал на синтетичните въжета мога да кажа от преки наблюдения че едва ли има въжета които да са по-експлоатирани от тези на първите в шампионата... Който иска може да види как изглежда въжето (синтетичното) на Долфи което изкара една година... Доста по-държеливи са от стоманените... Иван Маринов смени въжето за последното състезание защото вече беше станало на панделки... но какво е видяло за тази една година само то си знае...
                              VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X