Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж на Механична Лебедка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Монтаж на Механична Лебедка

Реших да си монтирам механичната лебедка с КОМ-а към раздатката,но съм пред дилема.
    Дилемата се състои в това че ще излиза напред повече от колкото ми се иска,а и не ми се натоварва предницата с повече тежест.Монтажа при който няма да имам неизвестни с управлението на лебедката,и ще бъде с минимални доработки,е именно този при който слагам карданите с две карета, на два висящи лагера насочени към червячния механизъм на Лебедката.Има обаче и друг вариант за монтаж според западни форуми,като се насочи въртящия момент на Ком-а към задната част на машината,така кардана ще е доста по къс,и съответно там да се захване лебедката между задно разположените греди на шасито,и се прехвърли посоката на въжето напред с две макари.Чудя се до колко ще е практично....,а и ще трябва да правя допълнително хидравлично цилиндърче,което да движи вилката напред и назад,съответно за заключване и отключване на макарата на Лебедката,понеже няма друг начин за работа с ръчката,която инак е за открито боравене.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:winch normal.jpg
Прегледи:1
Размер:34.6 КБ
ID:5964098Натиснете снимката за да я уголемите

Име:winch 1.jpg
Размер:34.8 КБ
ID:5964099Натиснете снимката за да я уголемите

Име:winch 2.jpg
Размер:35.2 КБ
ID:5964100
    LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
    Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

От: Монтаж на Механична Лебедка

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Именно,така ще се постига и ефекта на полиспаса с блок ролки,вероятно през две ролки ще е още по добре.
      Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

А през две ролки няма ли да падне скороста ?
        ВНЕДОРОЖНИК УАЗ - БОГ РАЗБИТЫХ ДОРОГ

Коментар

Първоначално публикуван от koko_s Преглед на мнение
          То туй е идеята, скорост - надолу, мощност - нагоре
          The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Долно разположената лебедка със промяна на посоката ,както е на снимките от Търтьо е правилния начин ,макар че на мен долния монтаж не ми харесва - няма как да видиш как се реди въжето , лебедката и въжето са изложени на механичното въздействие на камъни и други такива .
            Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
            То туй е идеята, скорост - надолу, мощност - нагоре
            В повечето случаи скороста е най важния фактор .
            VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Имам,механична лебедка,монтирана под купето над,задните колела,поне от 10г.Не ти трябва никакъв полиспас,важен е редуктора.редуктор с предавателно число 20към 1,или 25към 1,е оптимален

Коментар

Скоростта на механичната лебедка се управлява от оборотите на двигателя,за това и моделите на които им е заложена като опция имат и ръчна гас.
                Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                Имам,механична лебедка,монтирана под купето над,задните колела,поне от 10г.Не ти трябва никакъв полиспас,важен е редуктора.редуктор с предавателно число 20към 1,или 25към 1,е оптимален
                Кома е редуктора...

Може да я сложа за проба отпреде,ако не ми хареса ще я преместя отзад,да не забравяме че моста ми е изместен 12 см напред,така няма да има проблем с ъгала на атака,остава да компенсирам тежестта с достатъчно здрави амортесйори.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:LJ-78 PTO 018.JPG
Размер:49.3 КБ
ID:5354288Натиснете снимката за да я уголемите

Име:LJ-78 PTO 037.JPG
Размер:50.7 КБ
ID:5354289Натиснете снимката за да я уголемите

Име:LJ-78 PTO 040.JPG
Размер:47.1 КБ
ID:5354290Натиснете снимката за да я уголемите

Име:offroadjouni-lj-boggereilla.jpg
Размер:152.2 КБ
ID:5354291

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
                  Долно разположената лебедка със промяна на посоката ,както е на снимките от Търтьо е правилния начин ,макар че на мен долния монтаж не ми харесва - няма как да видиш как се реди въжето , лебедката и въжето са изложени на механичното въздействие на камъни и други такива .

Бакалов е прав за това че няма видимост,какво се случва с макарата,но при правилен монтаж с лек ъгал на лебедката, реденето става перфектно,все пак барабана на механичната е с доста високи периферии и опасност няма никаква,а на външни влияния(вода и кал) не реагира,това е качеството което я прави оптимално решение за брутална експлоатация в трофитата,там където ел.лебедките са помощен аксесоар,аз щом успях да изгоря две,значи и други са го направили.

Коментар

По точно овиличаваш теглителната сила на лебетката през полиспаса иначе при дълбоко задънен джип двигателя омира. А скороста винаги може пилота да я контрорира с подаване на повече газ. Мен ми е друго чудно че когато джипа се окантари силно както на първата рисунка пусната от търтей ко правим.? опс писали сме заедно
                    belata
                    Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Ковачев (zaiko1234) Преглед на мнение
                      По точно овиличаваш теглителната сила на лебетката през полиспаса иначе при дълбоко задънен джип двигателя омира. А скороста винаги може пилота да я контрорира с подаване на повече газ. Мен ми е друго чудно че когато джипа се окантари силно както на първата рисунка пусната от търтей ко правим.? опс писали сме заедно
                      belata
                      Ако имаш в предвид че мотора няма да е стартиран и така механичната лебедка ще е неизползваема,ще кажа че и Електрическата в подобен момент ще бъде неизползваема,по скоро бих заложил на жокер от приятел,или на "Хай-джека",който би оправил положението ако няма някоя ръчна лебедка под ръка,важно е да има някое дърво за опорна точка,както е казал Архимед "Опорна точка ми дай,и ще повдигна земята".

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
                        Ако имаш в предвид че мотора няма да е стартиран и така механичната лебедка ще е неизползваема,ще кажа че и Електрическата в подобен момент ще бъде неизползваема,по скоро бих заложил на жокер от приятел,или на "Хай-джека",който би оправил положението ако няма някоя ръчна лебедка под ръка,важно е да има някое дърво за опорна точка,както е казал Архимед "Опорна точка ми дай,и ще повдигна земята".
                        По принцип това и не само това и водните пипятствия са проблеми то голем при електрика е друга бира поздрави и безаварино каране.
                        Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение

удвоява силата на опън при теглене и намалява на половина скоростта.

Тъй като теглещата сила намаля с увеличаването броя на слоевете на въжето върху барабана използвайте полиспастна ролка за да развиете двойно повече въже. това намалява броя на слоевете върху барабана и увеличава теглещата сила.
                          Според моите бедни познания в областта, точно това е принципа на всяка една лебедка А лебедки около мен бол, например:

Представете си каква скорост развива тази
                          The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

ПП Ако некой почерпи ром ще нарисувам как с така разположени лебедки жипа може да се дърпа в всякаква посока - примерно носа наляво, гъза надясно или пък цялата настрани и прочее
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение

Еее,сега ме разцепи вече ,много добро решение за ролковите предавки,ама по нататък може да се възползвам евентуално.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X